Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia1712

niemowlak nie lubi mleka

Polecane posty

Gość kasia1712

Witam, mam 5,5 miesięczną córeczkę. Do tej pory karmię ją piersią ale niestety muszę wrócić do pracy. Próbowałam podawać jej mleko modyfikowane i kaszki ale niestety wszystkim pluje. Dodam, że zupki ze słoiczków zjada chętnie lubi też jabłuszko. Próbowałam już chyba wszystkie smaki kaszek i nic. Dodam jeszcze, że mała niestety nie tyka również butelki :( Proszę o radę jaki nabiał można podawać 5 miesięcznemu dziecku.

Gość htrcyht
kup mleko waniliowe candia i podawaj z kubeczka z ustnikiem pamiętaj, że małe dziecko musi czasem spróbować z 10-15 razy nowego smaku zanim się przekona z mlek mm najlepszy smak ma candia i bebiko ja też miałam kłopot z przestawieniem syna na mm i mleko candia uratowało nam życie, to jest gotowe mm w płynie, ma pyszny smak mleka matki możesz też mieszać swoje mleko z mm i bez sensu uczyć tak duże dziecko butli ja rozpoczęłam naukę z kubeczka z dziubkiem jak mój miał 4 m-ce sam ustnik, nie niekapek, bo z niekapka cieżko leci i dziecko się zniechęca możesz dodać do mleka jedną miarkę kaszki smakowej, albo do jabłuszka dodać mm, powoli się przekona , daj jej ze 2 tyg. czasu zobaczysz, że jak cię nie będzie w domu to z braku czego innego wypije mm

Gość kasia1712
proszę jeszcze o jakieś rady

Odciągaj swoj pokarm i podawaj w niekapku, nie dawaj butli, podawaj kaszki łyżeczką, ;] Moja była 19 mc na piersi, ale od 4 mc podawałam wszytsko łyżeczką , butli nie tolerowała:)

Gość a od kiedy mleko matki
ma waniliowy smak ? :D