Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamkatotalna

dlaczego tak trudno znaleźć prace?

Polecane posty

Gość załamkatotalna

szukam już miesiąc...może to dla jednych niedługo ale dla mnie siedzienie w domu to totalna tragedia:( chce pracować ale niema gdzie....

Gość ffgfgfg
ja nie pracuje od 3 lat...

Gość załamkatotalna
przykro mi... boje się że czeka mnie właśnie takie siedzenie w domu przez lata. Składam CV gdzie się da i niestety nic z tego nie wychodzi. Mamy problemy finansowe, żyjemy z ołówkiem w ręku...eh...

Gość BiednyMuzyk22
ja siedze juz rok beznadzieja... to wina rzadu nie napedza gospodarki a woli mowic ze to przez kryzys ktorego nie ma dzieki ich statraniom (!)

Gość załamkatotalna
zgadzam się i dodam do tego że pracodawcy też wymagają nie wiadomo czego od kandydatów. Mało kto daje szanse.

Gość MeGustaKapusta
Może to dlatego, że nie wiesz, co to jest interpunkcja, ortografia, itp.?

Gość BiednyMuzyk22
no pracodawcy swoja droga najchetniej po znajmosci przymuja lub do roli niewolnika uniwersalnego ale to przeciez przepisy i brak kontroli ich tak rozbestwily

Gość załamkatotalna
Być może i tak ALE do gotowania ortografia mi nie potrzebna do sprzątania również nie kelnerka wiele nie pisze kierowca nie musi umieć pisać opowiadań, wierszy i poematów! Znam swoje możliwości i nie składam CV tam,gdzie wiem, że sobie nie poradzę!

Gość załamkatotalna
a swoją drogą - spotkałam się z wieloma pracownikami biur, czy nawet Ośrodków gmin którzy zdania napisać nie potrafią!! Masz racje BiednyMuzyku, stażyści są wszędzie mile widziani a po pewnym czasie zamiast zatrudnić takiego stażystę, to wymienia się go na nowego.

Gość załamkatotalna
studia, kursy szukam gdzie się da, głównie teraz gotowanie, sprzątanie, opieka, kierowca kat B..... w zasadzie to wszystko poza typowo męskimi zajęciami jak budowy

Gość tez siedze na bezrobociu
znam ten ból, jestem bezrobotnym mgr administracji, gdzie dostać się do urzędu, lub znaleźć pracę jako pracownik biurowy za najniższą krajową graniczy z cudem. U mnie są tylko znajomości, szukają do pracy po studiach itp a zatrudniają po maturze zaraz po znajomości, bo ciocia czy mama załatwi pracę. Ja mam albo za mało doświadczenia, albo jestem za młoda, albo mam za duże kwalifikacje heh. Teraz robię prawo jazdy, i od października podyplomowe studia z pedagogiki i rachunkowości. Mam 4 lata doświadczenia zawodowego ale ostatnio w urzędzie skarbowym dowiedziałam się że to za mało, bo wg tych mądrych pań dziewczyna po maturze ma większą wiedzę z zakresu podatków i finansów publicznych :)

Gość załamkatotalna
myślałam nawet o wyjeździe za granicę; fakt, że będzie to praca w polu ale przynajmniej i pieniądze z tego będą jakieś konkretne,jednak boję się jechać sama.

Gość BiednyMuzyk22
a w duzej miejscowosci mieszkasz?

Gość dfsdfdfdfdfdfg
ale zobaczcie na forach, czesto jest tak, ze ktos pisze z bykami, w najprostszych wyrazach a potem sie okazuje, ze osoba ta pracuje w biurze lub w banku :D jak oni sie tam dostaja? po zjaomosci chyba

Gość zalamkatotalna
nie, taka sobie wieś za to do miasta wojewódzkiego mam 14km

Gość BiednyMuzyk22
14 km no to dobrze ja tam mam ponad 100km wiec nawet sprobowac szukac tam pracy nie moge

Gość zalamkatotalna
dobrze i niedobrze.... szukam w tym mieście, składam cv i NIC ;-(

Gość gość
Ja mam robotę przy prasie krawędziowej w Belgii i nie jest ciężka, a można zarobić spokojnie z półtora klocka, więc idzie z tego jeszcze sobie regularnie odkładać. Część przesyłam do Polski do domu, część odkładam i jeszcze mi zostaje na tyle, żeby sobie spokojnie żyć tutaj opłacając mieszkanie i jedzenie. Pracę znalazłem przez stronę covebo, aplikowałem, zadzwonili, była rozmowa i udało się bardzo szybko wyjechać.

Gość gość
ja w biurze pośrednictwa pracy znalazłam dobrze płatną pracę, w http://danddpersonal.pl/ mają ciekawe oferty pracy

Gość gość
Artykuły pisać? Ile płacą?

Gość gość
Jak masz brzydkiego ryja to sie nie dziw ze nie masz pracy

Gość gość
Zależy w jakim mieście, ogólnie mówiąc warto mieć dobre CV, nie ukrywajmy to podstawa, bo pracodawca selekcjonuje wstępnie na podstawie CV, ja mam fajnie zrobione dzięki, https://szybkiecv.pl/ to jest dosyć fajny kreator, można dzięki niemu zrobić CV takie wyróżniające się.

Gość gość
stary temat ale jary. jest 2018 rok. pracy pełno ale jakiej? ciężkiej fizycznie w biedronce, albo jako sprzedawca na infolini. sprzedaż wszedzie sprzedaż. Ja szukam pracy w IT ale tam nie przyjmują kobiet. W geologi tez nie przyjmują a takie mam wykształcenie! Ja czuje żeprzez to że jestem kobietą nie mam szans na dobrą pracę. Jak na rozmowie patrzą że jestem ładna to zaraz słysze, ale wie pani że to jest ciężka praca bo trzeba pojechac w teren? A co w tym strasznego! Kurde kalosze założe lub adidasy i pójde, przecież w szpilkach nie wyskocze...czy faceci myślą że kobiety to mózgu nie mają? Każdą dobrą robotę czy to kierownika, czy specjalisty, to facet faceta przyjmuje! Mi proponują sprzedaż na słuchawce, jakieś tam referowanie za minimalną a mam kwalifikacje jak facet co kierownikiem jest! To nie sprawiedliwe! Czemu facet ma zarabiać wiecej i miec lepszą robotę!!! Kobieta ma zdychać i charować bo jest co ładna i delikatna! Przecież na budowę się nie pcham do łopaty! Tylko prace gdzie mózgu się używa! Co za powalony kraj