Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Heejt

Nastoletnie matki gotowe na ciąże.

Polecane posty

Gość ja matka i babcia
ale zdecydowanie wiekszosc ludzi na tym swiecie to wpadki i nie byli planowani,A co ty myslisz ze takie 30 latce nigdy sie nie zdarzylo zaliczyc ciąze nieplanowanom bo zabeziepeczenie zawiodlo, tak czesto sie zdarza, nie tylko nastolatkom, duyzo doroslych kobiet zalicza wpadki bo antykoncepcja niepodzialala

ja mam 20 lat i czasem myślę, że fajnie by było mieć już dziecko... ale pewnie będę musiała poczekać dobre parę lat aż skończę studia, będę mieć mieszkanie, pieniądze.

Gość 16 latka gotowa na ciążę
ale z tego, że 30 latkom zdarzają się wpadki nie wypływa wniosek, że nastolatka jest gotowa na dziecko. BO NIE JEST. TWOJA CÓRKA TEŻ NIE BYŁA !

16 latka gotowa na ciążę, Ty chyba nadal nie rozumiesz sensu tematu.. nie chodzi o wpadki na imprezach etc, tylko świadome zajście w ciąże z chłopakiem z którym się jest.

Gość ggfgfdg
ja urodzilam mając 16 lat no prawie 17 i jakoz zyje moja corka ma sie bardzo dobrze koncze szkole i jest ok wiec w czym problem ?

Tylko że to nie nastolatki, a te "dorosłe i gotowe na dziecko" 25-30 latki które nie wyszalały się za młodu zostawiają dziecko w śmietnikach lub szpitalach.

Ja rozumiem doskonale temat wątku ale pojawiła się na nim np. ja matka i babcia, która najpierw pisze, że jej nastoletnia córka chciała usunąć ciężę z wpadki (taka była gotowa), a potem, że sobie teraz świetnie radzi (z jej pomocą). Jest to doskonały przykład na to, że nastolatka nie jest gotowa na ciążę. Nie wiem więc czego ona tu szuka :D

Gość ja matka i babcia
Corka mi powiedziala ze tabletki antykonc zawaliły , nosi w sobie dziecko i czy bede przy niej w ciezkich momentach czy zgadzam sie z nia aby farmakologicznie albo zabiegowo przerwac ciąze.Mimo ze miala zapewniona pomoc to jednak baardzo byla blisko przerwania ciąży, czesto sie balam ze zrobi to bez naszej wiedzy Noi do poludnia dzieckiem zajmuje sie ojciec małej,corka po szkkole dzieckiem sie zajmuje a ojciecmalej idzie do pracy

a skąd ty wiesz kto zostawia dzieci po śmietnikach ? :D

Gość ggfgfdg
Wypraszam sobie, moje dziecko nie jest wpadka. Niektorzy do szczescia potrzebuja imprez, wodki itd a ja chcialam miec dziecko. I sie tego nie wstydze.

Między wpadką a świadomą ciążą jest różnica której widocznie nie widzisz. Co z tego że jej córka tak zrobiła? Może to właśnie antykoncepcja nawaliła? Wątek jest o SWIADOMYM zajściu w ciąże, nie przez pękniętą gumkę czy imprezę.

Gość ja matka i babcia
A taaak, corka sobie znakomicie radzi z dzieckiem bo przed narodzinami miala bardzo duze doswiadczenie w praktyce nad opieka nad dziecmi, bo mlodszym rodzenstwem cale dnie sie zajmowala, umiala wszystko przy nich zrobic inoworodek czy niemowlak jej zadnych problemow nie sprawia, jedynie jak chce odrobic lekcje i mala wymaga nieraz przewiniecia , uspienia , badz na rekach polezec to wtedy ja to robie

Gość jestem młodą matką /
ja urodziłam w wieku 18 lat teraz mam 20 i zdaje maturę oczywiście nie była to ciąża planowana ale wiele mnie to nauczyło wzięłam za całą sprawę odpowiedzialność przez głowę mi nie przyszło żeby poddać się aborcji jednak uważam że to za wcześnie na zakładanie rodziny wszystko odbywa się w szybkim tempie praktycznie z książek koleżanek i beztroskiego życia trzeba się oderwać i przejść szybki kurs dorosłości jednak nie żałuje że mam synka teraz jest praktycznie dla mnie wszystkim opiekuje się nim zajmuję się domem uczę się i trzeba jakoś to wszystko pogodzić i wcale się nad sobą nie użalam wzięłam ślub cywilny a kościelny w przyszłości kolejnych dzieci nie planuje chyba że w dalekiej przyszłości

większość osób które w tym temacie ją wyzywają, to chyba mają 13 lat.. Ciekawe, co byście zrobili, gdyby to wam pękła gumka lub nawaliła inna antykoncepcja. skoro 'ja matka i babcia' chce sie wypowiedzieć, to niech się wypowiada. śmieszy mnie opinia że wszystkie 16-18 letnie matki to dziwki..

Gość uwazam ze ..........,
matka i babcia wypisuje bzdury to co pisze swiadczy wylacznie o tym ze bez pomocy rodziny dziewczyna nie dalaby rade utrzymac dziecko dziwczyna jest na utrzymaniu rodziny je i mieszka za pienieadze rodzicow i dziecko tez utrzymuje za pieniadze rodziny wiec nie wiem czy to powod do dumy ze nastolatka ma dziecko ktore nie jest sama w stanie utrzymac oczywiscie wielki szacun dla rodziny ze pomaga dziewczynie - ale to nie o to chodzio w temacie topiku.

a która kobieta, nawet dorosła, byłaby w stanie utrzymać sama dziecko? skoro nie rodzina, to chłopak, proste.

Gość raszadarga
Heejt "Wątek jest o SWIADOMYM zajściu w ciąże, nie przez pękniętą gumkę czy imprezę." O swiadomym zajciu w ciaze przez 16 latke? :O I ona swiadomie i SAMODZIELNIE :D to dziecko utrzyma czy tak troche nie/swiadomie zwali na glowe rodzicow?

Gość ja matka i babcia
Oo przepraszam, bardzo, dziecko jest tylko i wyłacznie utrzymywanie z pensji ojca dzieckaa takze z corki finansow. No ale widac tutaj na kafe ze dzieci tu sa jeszce jakos niestabilnie emocjonalnie, zaraz w histerie popadaja wiec zegnam.Troche pokory na przyszlosc zyczem :)

Gość Ja znam
moja przyjaciółka pierwsze urodziła 2 mies po 17 ur a drugie 2,5 roku później też świadomie.O drugie zaczęli się starać gdy pierwsze miało 9 mies po roku się udało.W tym samym czasie ja zaszłam w ciążę i między terminami było 3 dni różnicy-ale cię cieszyłyśmy.Tylko ja jestem starsza od niej i pierwsze urodziłam w wieku 21 lat zaś ona drugie 4 mies przed 20 ur.

Gość uwazam ze ..........,
trzeba miec warunki zeby swiadomie zajsc w ciaze a 16 letnia dziewczyna ani nie ma warunkow ani nie jest gotowa na swiadoma dorosla decyje z racji takiej ze sama jeszcze jest dzieckiem na utrzymaniu rodziny. taka 16 letnia dziewczyna zachodzac w ciaze zwala na barki swoich rodzicow cala odpowiedzlanosc za jej dziecko - to tak jakby rodzice mieli kolejne dziecko do utrzymania.

Gość raszadarga
Malo tego, o ile sie nie myle, to 16 latka nie moze byc nawet PRAWNYM opiekunem swojego dziecka :D Ta role najczesciej przejmuja jej rodzice. Wedlug prawa 16 latka jest dzieckiem!

Gość do matki i babci....
,,Oo przepraszam, bardzo, dziecko jest tylko i wyłacznie utrzymywanie z pensji ojca dzieckaa takze z corki finansow. No ale widac tutaj na kafe ze dzieci tu sa jeszce jakos niestabilnie emocjonalnie, zaraz w histerie popadaja wiec zegnam.Troche pokory na przyszlosc zyczem '' powiedz mi tylko jedno jakie to twoja corka ma swoje finanse ? napisalas ze twoja corka wlasnie poszla do 1 klasy liceum - wiec jest niepelnolenia i nie ma pracy nikt jej nie zatrudni

Gość Ja znam
Tak się składa że ona rodziców nie ma.Matka zmarła jak ona była malutka a ojciec jak miała 16 lat na krótka przed ciążą.Jej chłopak był od niej dużo starszy(jakieś 6 lat).Mają ustabilizowaną sytuację finansową.Dom też.Szkołę skończyła i dalej poszła się uczyć.Wszystko poukładane.

na kafeterii wszyscy wiedzą lepiej, chociaż takiej sytuacji nie mieli. wiek tu sie nie liczy, bo 20 latka moze byc tak samo niedojrzala jak 16 latka a nawet bardziej a w ciąże zachodzi. i co? i i tak nie ma roboty ani szkoły. ale nie, jest lepszą matką bo jest dorosła w świetle prawa. darujcie sobie..

Gość lilka 22
No tak-dzieci rodzą dzieci...super,nie ma co!!

ja bym na miejscu tego dziecka sie cieszyła że mam młodą matkę, a nie potem 16 letnia córka ma 50 letnią matkę która zapomniała jak to jest być młodym i dziewczyna ma przesrane.

Gość raszadarga
Ja bym wolala miec matke rozsadna, taka ktora moze mi cos dac i w sensie emocjonalnym i finansowym a nie mloda sikse :O 16 latka prawnie nie moze nawet za swoje dziecko odpowiadac. Wiec...co to za matka?