Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkwdjqkfdj

malo samodzielna dziewczyna ze wsi idzie na studia do duzego miasta

Polecane posty

Gość lkwdjqkfdj

umieram ze strachu;/ wszystko jest dla mnie nowoscia, tramwaje, plany zajec, studia Boze jak ja dam sobie rade?? i nie zgine tam?

Gość tyuiu
masz ochote pogadac na gg?

Na rozkładzie zawsze pisze, gdzie i kiedy dany tramwaj jedzie :P kupujesz bilet, ulgowy( skoro masz studiowac), wkładasz do kasownika stroną gdzie jest strzałka i już :D hahaha

Gość nie bój się nic się nie stanie
W końcu nie jesteś pierwsza i ostatnia - na uczelni będzie kilkadziesiąt osób takich jak ty. Zaopatrz się w plan miasta i listę pożytecznych telefonów. Będzie ok.

Gość lkwdjqkfdj
nie dam:o gubie sie w tym wszystkim jestem zwyczajna dziewczyn,skromna, boje sie ze trafie tam na jakies jasnie panny :o nie dam rady:/

Gość lkwdjqkfdj
nie chodzi o tramwaj ale o uczelnie:o ludzi itp. boje sie teraz panicznie moze niepotrzebnie sie tam pcham:/

Gość tyuiu
w jakim miescie bedziesz studiowac? ja jestem z krakowa

Gość robię tyle co wiem
oj ciężkie masz życie, wiem coś o tym, a w jakim mieście chcesz studiować?

Gość tubka
nie ma co się przejmować na zapas. na pewno spotkasz kogoś z kim się dogadasz :) Głowa do góry

Gość uya
zaopatrz sie w wazeline

jak nie dasz rady to po cholere idziesz na studia do dużego miasta ? co za cipa jedna!!!!!!!!!

Gość lkwdjqkfdj
poznan

Gość lkwdjqkfdj
nie chce siedziec na kasie w biedronce:/

Gość BiednyMuzyk22
nie narzekaj wiesniaro ja bym chcial do wielkiego miasta za praca a nie moge lepiej sie ciesz ;/

Gość lkwdjqkfdj
czemu nie mozesz?

Gość BiednyMuzyk22
nie mam na to kasy

ja też nie mogę bo jeszcze nie stać mnie na kawalerke wynajac...

Gość KWIATOWA ŁĄKA
nie bój sie pierwsze dni bedzie masakra nie ma co ukrywać a jesli jestes osoba skromna i mało przebojową to przez chwile bedzie cieżko sie zaaklimatyzować ale to kwestia tylko przywyczajenia i oswojenia sie znową sytuacja dasz rade i nawet ie mysl ze przez takie cos mozesz nie isc na studia musisz sie odważyć bo niestety w życiu jest jeszcze gorzej i trzeba walczyc o swoje wczesniej juz ci doradzili kup plan miasta wydrukuj sobie plan zajec i poplanuj o której skad i gdzie masz wsiascx i wysiąsc pierwsze pare razy bedzie stresujące ale potem bedzie juz z górki

Gość BiednyMuzyk22
a taka wiesniara jeszcze narzeka ;/ "...mamooo bo mnie automat w drawaju chyba pogryzc chcial..."

Gość Poznań - o shit!
Wpadłaś jak śliwka w kompot. Jeśli chodzi o komunikację miejską Poznań jest "najtrudniejszym" miastem jakie widziałam, z tymi biletami w automatach, które nie zawsze działają i nie zawsze wiadomo gdzie są, z tymi jakimiś komkartami, niepodpisanymi przystankami i remontami (no ok, dobrze, że remontują, ale utrudnienia sią straszne, w szczególności dla osoby, która nie zna miasta). Piękne i ciekawe miasto, ale radzę szorować pieszo gdzie się da.

Gość KWIATOWA ŁĄKA
a jak znajdziesz swoją grupe zajeciową to juz bedzie z górki bo zawsze mozesz isc z zajec na zajecia za osobami które bardziej orientują sie w budynkach

Gość cholerajasna5
BiednyMuzyk22 - nie wyśmiewaj się bezrobotny biedaku!

Gość BiednyMuzyk22
owszem bede sie nasmiewal bo dla mnie taka przeproeadzka to jak lyk powietrza po ataku astmy by byla a ta ma wszystko pod nos podlozone i jeszcze jej zle

Gość nie robię błędów, o nie
dasz sobie radę, po prostu poznasz to teraz cię tak przeraża, sama się przeprowadziłam do warszawy wiele lat temu i pamietam jak błądziłam, myliłam przystanki, teraz jest łatwiej bo każdy ma internet, możesz wiele rzeczy (dojazdy) sprawdzić, wydrukować mapki, ciesz się nowym etapem, zapomnij o lękach

w duzych miastach zyje duzo ludzi i tym wielu ludziao nic sie nie stalo wiec tobie raczej tez nie

Gość tego lata
To zanim zaczną się zajęcia obczaj teren tak na spokojnie. Chyba możesz tam pojechać na dzień żeby poznać uczelnię i okolicę. Tak będzie najbezpieczniej.