Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylko recznie i bez wirowania

poporodowy pas - opinie, wrażenia

Polecane posty

hej dziewczyny, czy któraś z was nosiła pas poporodowy? jakiś konkretny? po jakim czasie? myślicie, że coś pomógł?

a i czy takie hamerykańskie wynalazki jak belly bandit różnią się czymś od allegrowych pasów na haftki?

slyszalam ze nie koniecznie jest skuteczny.ja mam majtki modelujace ( triumph) nosze je jeszcze czasami,a zaczelam jak tylko wrocilam ze szpitala do domu,za zgoda lekarza.i brzuch mi sie "wciagnal" ,po pierwszej ciazy nie nosilam tych majtasow i wszystko trwalo duuuzo dluzej.takze zamiast pasa polecam takie gacie,moze malo kobiece,ale skuteczne,a o to chodzi ;) zaraz poszukam modelu to pokaze.

Gość a ja miałam
typu Pani Teresa.Zakładałam i ćwiczyłam,motywował mnie do wciągania brzucha.Ja polecam.

Gość karneol
a po co nosi się taki pas??

Gość karneol
tzn że co? brzuch po porodzie jest obwisły czy jak?:O

hmm,widzialam na sali poporodowej dziewczyny ktore wygladaly (jesli chodzi o brzuch) jakby zeszly z wybiegu miss,ale nie które nie maja tyle szczescia i przez jakis czas ten brzuch jest duzy,nie ładny.brak mu jędrności itp.( troche to trwa zanim macica wroci do swoich rozmiarow).moja znajoma tez rodzila 2 miesiace temu a wyglada jak w 8 miesiacu ciazy( nie nosi nic korygujacego,liczy na cud).takze wszystko zalezy od organzimu kobiety.ale zazwyczaj jesli kobieta dba o ten brzuch to wszystko wraca do stanu z przed ciąży :)

Gość karneol
bo kurde właśnie tego boję się kiedyś;) że będę miała rozstępy, celulit itp :( i mój brzusio nie będzie już taki jak teraz...

anucha sexy to to nie jest ale :) mus to mus jak z wygodą? nie wrzynały się?

sexy nie jest a zdjąć mozna zanim mąż zauważy :) i niech oglada tylko piekne efekty mega gaci .nie wrzyna sie,czuc jak brzuch sie " wchłania".zaufane osoby szzybko widzialy u mnie efekty.ja mialam wrazenie ze kazdy widzi te gaciochy bo np wystaja z nad pasa spodnicy.ale ja mam koloru cielistego wiec nie widac ich bylo nawet z pod cienkiej bialej bluzeczki ;) brzuch jest po nich ladniejszy,elastyczniejszy a jak sie jeszcze pociwiczy(moze sie w koncu wezme za cwiczenia) to pewnie efekt jeszcze fajniejszy.teraz widzialam cos podobnego w lidlu moze warto wyprobowac zanim kupi sie te drozsze.

Gość mmamama27
ja miałam pas - ale był nie wygodny - miałam cc więc ciężko bylo tak ściskać brzuch - ciężko sie w tym dziecko nosiło - siadało to sie podwijał - kupiłam majtki wyszczuplające za 7 zł i o niebo lepiej - ściskały ale dospasowywały sie i siedziały na swoim miejscu

Gość gość
warto sciagac brzuch , ja po 3 cc dostałam przepukline . sciskajace majtki i lub pas pooperacyjny . niestety lekarz mowił o pasie ja kiwnełam reka a za kilka mcy przepuklina i kolejna operacja zupelnie niepotrzebna .

Gość Kosteczka1
Według mnie pas poporodowy to dobra rzecz. Mnie pomógł już po 3 miesiącu po porodzie i dlatego uważam,że pas jest przydatny. Swój kupiłam na http://orirose.pl/ jest miękki w dotyku no i nie niszczy się w praniu.

Gość Boia
Ja także potwierdzam skuteczność swojego pasa. Szczególnie teraz kiedy minęły już ponad 2 lata od porodu a ostatnio oglądałam zdjęcia znad morza 3 miesiące po porodzie- sama jestem w szoku, brzuch idealny, nie było widać żadnych oznak przebytej ciąży ( jedynie ciut większa dziurkami od pępka ;p ;)) Teraz minęły 2 lata i wyciągnęłam swój pas z szafy bo chyba 3 miesiące po porodzie miałam brzuch lepszy czym teraz, więc używam go jako uzupełnienie obecnie wykonywanych ćwiczeń. Szczerze to do tego morza po porodzie nie ćwiczyłam, jedyne co to intensywne spacery z wózkiem góra, dół bo mieszkam w wysokich górach ;) No i oczywupiscie karmienie piersią a karmię do dziś he he :p Pas jaki używałam/ używam to kupiłam używany belly bandit i tak potwierdzam działa, ale chyba nosiłam go dużo i w nocy tez, teraz tylko troszkę noszę i już nie tak systematycznie. P.s mój brzuch nie był zły po porodzie