Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość m@rtynk@

ciąża...

Polecane posty

Gość m@rtynk@

Cześć dziewczyny! Mam problem... mam 18 lat i 4 dni temu (czwartek) kochałam się z chłopakiem. Miał wytrysk w prezerwatywie, ale kiedy jeszcze był w mojej pochwie. Zazwyczaj mam 31 dniowe cykle, a to był 19 dzień mojego cyklu. Teraz pobolewa mnie podbrzusze... chciałam się dowiedzieć, czy jest duze prawdopodobieństwo, że zaszłam w ciążę... Proszę o możliwie szybką odpowiedź.

Gość o święci pańscy
:O

Gość cyki cyki
:D :O Co to jest seks? Jaka jest funkcja prezerwatywy podczas seksu? Co daje w szkole wychowanie do życia w rodzinie i lekcje biologii?

Gość droga m@rtynk@
Proponuję, abyś na razie wróciła do zabaw lalkami, gry w klasy i berka. Nie dorosłaś jeszcze do spraw dla dorosłych, jakimi niewątpliwie jest seks. Z poważaniem XXX :P

Gość m@rtynk@
Kurde, ja pytam poważnie. Wiem, ze 4 dni to za wcześnie, spytałam o prawdopodobieństwo bycia w ciaży, nie o to, czy po 4 dniach mozliwe są objawy, bo wiem, ze nie są.

to tak łopatologicznie wytłumaczę. Jak miał dziurę w prezerwatywie albo mu wyleciało po bokach z nadmiaru to tak :D, albo jak się zsunęła to też tak

myślę że nie ma szans na zapłodnienie w takim czasie... najprawdopodabniejsze zapłodnienie jest od 12 do 16 dnia cyklu w Twoim stanie:) Spokojnie

Gość droga m@rtynk@
A czy wiesz PO CO twój chłopak założył wyżej wspomnianą prezerwatywę? :D Ten balonik :D służy do zapobiegania ciąży.

Gość m@rtynk@
ta, wiem do czego służy prezerwatywa... Madzia_20 dziekuje, uspokoiłaś mnie troche :)

Gość m@rtynk@
chciałam jeszcze spytać jak to jest z temperaturą w pochwie? mam 37 stopni, a to mój 24 dzień cyklu. jak wyżej wspomniałam, kiedy się kochałam, miałam 19dc a mój cykl trwa zazwyczaj 31 dni.

Gość ło jessuss
to i tak masz niską. czekaj na okres bo go na pewno dostaniesz. a ból podbrzusza - to chyba normalne przed miesiączką prawda?

Gość cyki cyki
Żeby powiedzieć coś konkretnego o temperaturach, to trzeba mierzyć przez cały cykl, a najlepiej kilka. Wcale nie masz niskiej temperatury, no ale trudno porównywać, jak nie podałaś żadnych innych wartości (wcześniejszych). Po owulacji zawsze powinien być wzrost, a najczęściej w dzień okresu temperatura spada. Pomijam już określone zasady mierzenia, bo one są tutaj kluczowe.

Nie słuchaj wyzwisk.. 1. Czekaj na okres. 2. Gdy spóźni się ponad dwa tyg idź do lekarza.

Gość m@rtynk@
rozumiem. Kiedy uprawiałam seks, było t 2 dni przed koncem dni płodnych, czyli powinnam być już po owulacji, prawda? Nie jestem pewna kiedy miałam... wydaje mi się, że 17tego dnia cyklu, ale szczerze mówiąc nie przywiązywałam do tego większej wagi.

Gość cyki cyki
Nie jesteś w ciąży. Owulację najprościej wylicza się wg metody: 14 dni od ostatniego dnia cyklu, czyli 31-14=17 dc, ale to są tylko wyliczenia. Dlatego pomocna jest temperatura, obserwacja śluzu i szyjki macicy.

Gość M@rtynk@
witam was. jestem dzień przed planowanym okresem i znow ogarnął mnie strach... piersi mnie bolą, ale to zawsze mnie bolały przed okresem. Podbrzusze też mnie pobolewa... choc wczoraj było gorzej, dzis boli mniej... nie mogę przestać myśleć o tym, nie chcę zostać jeszcze mamusią.

Gość m@rtynk@
i z tego co wiem, przed okresem powinno być sucho jeśli chodzi o śluz... a ja czuję sie "mokro"... pomóżcie...

Gość niuniek12345
jeśli jutro nie dostaniesz @ to zrób test i wszystko będzie jasne

Gość oj dziecko dziecko
to nie wiesz, że owulacja może się przesunąć ? Wiem, że będzie Ci trudno ale czekaj spokojnie do krwawienia. Dla świętego spokoju nie bierz jednak żadnych leków, nie pij alkoholu. Daj znać co dalej i trzymaj się 🌼

Gość M@rtynk@
już wszystko wiadomo, dostalam dzis okres. dzieki wszystkim za wypowiedzi!

Gość m@rtynk@
cześć, to znów ja i moje obawy. mimo tego, że miałam okres, czuję jakas taką obawę, ze mogłabym być jednak w ciaży.we wtorek skończył mi sie okres, był normalny, 6 dni i obfitosć taka jakz wykle, al teraz pobolewa mnie pdobrzusze i piersi wydają się być większe. dodam, ze jestem chora. Cyz to może być ciąża?

Gość no napewno to
ciąża tyle że UROJONA. :P

Gość m@rtynk@
moje podbrzusze nadal boli... jestem w srodku cyklu, ciagle mi sie wydaje, ze coś tamw srodku jest... raz widzę leciutką linię od pępka do wzgórka, raz nie... raz mnie bolą piersi raz nie... ehhh...