Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie umiem po angielsku

Jak szybko nauczyc sie angielskiego?HELP

Polecane posty

Ludzie pomozcie MUSZE nauczyc sie jezyka ang jesli nie to strace prace. Jestem w rozpaczy bo nie daje rady, na kursy nie mam czasu bo pracuje caly dzien czy jest jakas domowa metoda ktora jest naprawde skuteczna typu cd, dvd itp? jestem naprawde zrozpaczona poniewaz stracilam nadzieje ze uda mi sie nauczyc, slowka ktore nauczylam sie tydz temu dzis juz nie pamietam...

puk puk

Gość jedyny skuteczny
to wyjazd do anglii

mam podobnie...ciezko znalezc prace bez angielskiego...staram sie uczyc w domu w tym celu sciagam sobie ksiazki po angielsku (zaczelam od prostych dla dzieci) na iphona i slucham codziennie wieczorem, poza tym czytam wiadomosci z BBC i ksiazki (narazie tez w miare proste) i podkreslam nieznane slowka potem je przetlumaczam - mozolna praca ale z czasem coraz lepiej, no i staram sie ogladac filmy po angielsku, jak sa jakies trudniejsze to z napisami po niemiecku. A ucze sie angielskiego po niemiecu bo tutaj mieszkam :) Poza tym zapisalam sie na www.ang.pl i codziennie dostaje na emaila zwroty i slowka do nauki. RObie tak od 3 tyg i powiem ci ze jest lepiej, tzn coraz wiecej rozumiem, jeszcze nie odkrylam metody na nauke mowienia - a to chyba najwazniejsze....nie mam nikogo z kim bym mogla gadac po ang...

wiem ze jedyna skuteczna metoda to wyjazd ale ja nie moge bo pracuje, trudno by mi bylo rzucic wszystko i sobie jechac w swiat zwlaszcza ze mam 31 lat

Salchicha- ja tez nie mieszkam w pl, tu jest masakra jesli nie zna sie ang. Tak jak mowisz to jest bardzo mozolna praca, najgorsze jest to ze te pieronskie slowka szybko zapominam, nie potrafie sie wyslowic itp a musze bo mam stres w pracy strace ja jesli nie pokumam ajjjjjjjjjjjplakac mi sie czasami chce! chodzilam na kursy tutaj ale zrezygnowalam bo strasznie mnie to stresowalo

rozumiem cie doskonale...tez mam wrazenie ze slowka nie zostaja ale z czasem kiedy wypracuje sie w sobie wytrwalosc beda lepiej wchodzic do glowy, tylko trzeba w sobie wypracowac nawyk codziennego kontaktu z jezykiem.....ja tez jestem zla na siebie ze sie nie uczylam wczesniej, ale zawsze skupialam sie na niemieckim a ang nie, ale tutaj bez tego ciezko...ostatnio dzieki temu nie zdecydowali sie na mnie kiedy sie ubiegalam o prace...przynajmniej tak stwierdzili...zalamac sie mozna

Gość mm200
ciezko jest sie uczyc po pracy ale cóż jak mus to mus , na poziomie komunikatywnym mozna sie uczyc samemu ,np ogladajac filmy z napisami, grajac w gry i próbujac sie dogadac z innymi, znam kilku co tak sie uczyli , warto tez poogadc z kims chodzby o kawie. Konwersacje http://angielski-konwersacje.zlotemysli.pl/dragon2009,1/

Gość panna marianna
Najpierw staraj sie robic proste zadania gramatyczne i czytac proste czytanki. Powoli jak bedziesz utrwalac sbie proste slownictwo siegaj po rzeczy trudniejsze. Rob codziennie po malym kawalku tak bys mogla go potem sobie powtarzac.