Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szambo12

Prosze o pomoc w podjęciu decyzji.

Polecane posty

Gość szambo12

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Mam pewien problem, i prosze o pomoc w podjęciu decyzji. Byłam z facetem prawie 2 lata, dokładnie 30 wrzesnia mielibysmy swoją rocznicę. Przez 1,5 roku było na prawde cudownie. Świata poza sobą nie widzieliśmy. No i nagle wszystko się zmieniło. Zawsze było tak, ze mieslismy czas dla siebie i dla kolegów. W koncu doszło do tego, ze ja miałam czas dla Niego, a On latał ze znajomymi. Wpadł w dość poważne kłopoty, bo jeden z jego kolegów to zlodzej. Wtedy miarka się przebrała. Jako ze mój chlopak jeszcze studiuje i mieszka z rodzicami, mam kontakt z jego mama. Okazało się, ze w czasie, kiedy tak długo sie nie widzielismy(2h na 2 tyg),, czyli około miesiąc nie sypiał w domu. Przeprowadzilismy powazna rozmowe. Mial sie zmienic. Sypiac w domu, nie okłamywac mnie więcej, no i zobaczymy co z tego wyjdzie.Dalismy sobie czas na zmiany. Doszło do tego, ze duzo sie kłóciliśmy. AAle w koncu zeszlismy się ze sobą, chyba tylko i wylacznie z mojego powodu. No i zaczęły się kłamstwa- "jestem zmęczony, nie damy rady się zobaczyć" a potem sie okazało ze znowu z kolegami po nocach siedzi nie wiadomo gdzie. Pisałam smsy. Pytałam dlaczeo tak robi no i znowu wyszlismy do punktu poczatkowego- ja swoje, on swoje. Chciał czas do poniedziałkuna przemyslenie wszystkiego. Ok, dostał. No ale co z tego? Jak można myslec siedzac w zatłoczonym mieszkaniu? Bardzo mi z tym cięzko. Wyłączał telefon, nie odpisywał. Zadzwoniłam i nagrałam mu się na pocztę. Powiedziałam, ze chciałam porozmawiac jak dorosły człowiek, ale jezeli on nie jest na tyle dojrzały, to dowidzenia. i ze ma sie odezwac jak w koncu wydorosleje. W niedziele przeprowadzilismy kolejna rozmowe. Stwierdził, ze nie kocha mnie juz tak jak kiedys, ale nadal kocha. Wie, ze moje zaufanie do niego legło w gruzach. Obiecał ze spotkamy się w poniedziałek. Powiedział : OBIECUJĘ, ŻE SIĘ SPOTKAMY! A ja uwierzyłam. I czekałam. A on sie nie zjawił. Jaka decyzje podjąć? Szkoda mi 2 lat zwiazku, ale czy warto?

Gość just12
chyba nie warto ;(

Gość ciotkaaaaa.....
odpowiedź jest oczywista, więc jakie masz jeszcze wątpliwości??

Gość pan klepka
a nie szkoda ci kolejnych lat spedzonych z takim glabem? kpnij go zad, bo jeszcze ciebie wciagnie w swoje sprawki, tacy ludzie sie nie zmieniaja, jest niedojrzaly emocjonalnie albo wybral inny sposob na zycie niz ty

Gość szambo12
Nie o to chodzi. Nigdy nie była nieufna wobec ludzi. Z g óry nie zakładam ze sa zli i chca mnie zranic. Wiec teraz dałam mu szanse na naprawienie wszystkiego.

Gość szambo12
Wiem ze bedzie cięzko. To był mój pierwszy powazny związek. I niestety oddałam jemu akurat to, co miałam najcenniejsze. Nie żałuję tych 2 lat. Bo po co żałować. Ale nie wyobrażam sobie zycia bez niego. Seksu z innym facetem. Po prostu na razie tego nie widze.

Gość kremooweczka
Coś dużo tych Twoich przebranych miarek. Liczysz na to, że nagle cudownie się zmieni, wszystko przemyśli, nagle zmądrzeje i rzuci Ci się w ramiona, tak?

Gość szambo12
kremooweczka nie. chcaiąłbym zeby sie zmienił, ale wiem ze szanse sa małe. I nie chodzi o zmiane dla mnie. tylko to był na prawde dobry chłopak. wiem, ze zeby sie zmienic, trzeba chciec. On pod wpływem znajomych zmienił się- tylko nie na lepsze ;/

Gość pan klepka
wyglada na to, ze nalezysz do kobiet, ktore lubia byc w patologicznych zwiazkach albo masz zespol matki teresy

Gość szambo12
pan klepka Nie, nie lubię być w związku patologicznym. To drugie też nie. Nie oceniaj mnie, bo niestety znasz tylko jeden epizod z mojego zycia, co nie upowaznia Cię do wydawania osądów o mnie.

Gość kremooweczka
Nie rozumiem zupełnie na co chcesz dawać mu tą szansę. Na kolejne olewanie, złamywanie kolejnych obietnic, rozczarowywanie się raz po razie. Nie masz w głowie jakichś granic? Ile jeszcze razy ma Ciebie zranić, żebyś odpuściła? Nie lubisz siebie aż tak bardzo, żeby skazywać się bycie z kimś komu ewidentnie nie zależy na Tobie w ogóle?

Gość szambo12
kremooweczka I własnie o taką opinię mi chodziło. Wiem, ze czas na zmiany. Trzeba sie doceniac. A kolejne rozczarowania nie pomogą w rozpoczęciu nowego zycia. W końcu na pewno znajdzie sie ktoś, kto bedzie wart zachodu. Dziękuje!

Gość kremooweczka
Ja rozumiem, że go kochasz i myślisz głównie o nim. Ale on już swoją szansę zmarnował. A Twoje granice przekroczył i Ty chcesz to jeszcze ciągnąć na siłę, bo może... A obie wiemy jakie to bezcelowe, Daj sobie szansę na bycie szczęśliwą. Zrobiłaś co mogłaś, nic sobie nie zarzucaj, tylko zamknij ten rozdział i idź dalej.

Gość szambo12
kremooweczka Dobrze piszesz, i wiem, ze to potrwa długo az zapomne. Bo nie idzie "o tak" wyrzucic kogos z mysli. Ale wszystko da sie zrobic. Podejrzewam ze jeszcze nie jedna taka sytuacja miałaby miejsce. A po co niepotrzebnie cierpieć?

Gość kremooweczka
Miałabyś tylko później do siebie żal, że dawałaś się dalej źle traktować kiedy można było się wycofać już dawno. A masz być dla siebie tak samo ważna jak są dla Ciebie wszyscy bliscy. I przede wszystkim szanować swoje uczucia tak samo jak i innych.

Gość szambo12
Wiem, juz mam zal do siebie ze tego nie zakonczylam, jak mialam okazje. Ja tylko nie rozumiem, jak można sie zmienić z dnia na dzien. Z dobrego, kochajacego i dbającego o dziewczyne faceta, w człowieka bez uczuć, raniącego wszystkich wokół.

Gość uciekaj dziewczyno
Ja mialam to samo. Czas na tzw przemyslenia (2 tygodnie), spedzil na dobrej zabawie w damskim towarzystwie. Wtedy sie rozstalismy, po roku powrot. Na rok, i po kilkutygodniowej bajce i tzw odzyskanym uczuciu - ciaza. A teraz sprawa w sadzie. Uciekaj, poki czas. Bedziesz miala do siebie pretensje i zal, ze dalas sie tak traktowac. Moze nie uwierzysz w to teraz i ciezko Ci zapomniec,ale to nie ma sensu. Najmniejszego.

Gość uciekaj dziewczyno
Bo chce sie pobawic jeszcze, albo kogos poznal, albo chce poznawac. To dzieciak zwykly. Z rodzicami mieszka? Heh, to zwykly truten, ktoremu sie w tylku przewrocilo i za dobrze bylo. Z Twojej wypowiedzi wynika, ze jestes na o wiele wiele wyzszym poziomie i etapie w zyciu. Robi tak, bo nie chce zerwac sam,bo mu glupio bla bla.. Szkoda Twoich lez i duszy na dupka

Gość szambo12
uciekaj dziewczyno No to nie za ciekawie. Życzę powodzenia, ono chyba najbardziej jest Ci potrzebne. I dziękuję za te słowa. Wezme je do siebie. Będzie ciężko,ale damy radę. A jeszcze pokażę, kto tu rządzi, żeby żałował, ze zawalił

Gość szambo12
uciekaj dziewczyno No to nie za ciekawie. Życzę powodzenia, ono chyba najbardziej jest Ci potrzebne. I dziękuję za te słowa. Wezme je do siebie. Będzie ciężko,ale damy radę. A jeszcze pokażę, kto tu rządzi, żeby żałował, ze zawalił

Gość szambo12

Gość uciekaj dziewczyno
Badz silna, dasz rade. Nie ma sensu marnowac czasu i nerwow na kogos, kto na to nie zasluguje. Ja tez dziekuje za Twoje slowa.