Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mysz po cc

Stan po cc-wskazaniem do cc?

Polecane posty

Gość mysz po cc

Pytanie do dziewczyn po cc.Czy stan po cc był u Was wskazaniem do wykonania kolejnego cc?Czy pisałyscie oswiadczenie o nie wyrazeniu zgody na sn ze wzgledu na stan po cc? Do namawiających na sn-dziękuję,przezyłam 24 godz koszmaru.Nigdy więcej!

Gość chyba ostatnio taki temat
ale jaki to stan po cc bo nie rozumiem?

Gość zalzy jak lezy
zależy dlaczego miałaś pierwszą cc? i jaki czas po pierwszej cc

Gość mysz po cc
cc-cesarskie cięcie Cc było 2,5roku temu z powodu braku postepu porodu i grozacej zamartwicy

Gość chyba ostatnio taki temat
wiem co to znaczy cc. Ale nie rozumiem dlaczego stan po cc ma być wskazaniem do kolejnej cesarki.

Gość mysz po cc
teoretycznie jest wskazaniem bo jest ryzyko rozejscia się blizny.pekniecia macicy.Taki poród powinien byc monitorowany

Gość zalzy jak lezy
a dlaczego nie?? sn będąc po cc grozi pęknięciem macicy

Gość zalzy jak lezy
po 2 latach od cc kobieta kwalifikuje się do sn.... ale to zalezy z jakich powodów była pierwsza cc U Ciebie sądzę, że może być sn ale skoro nie chcesz to powiedz lekarzowi o tym

Gość mysz po cc
teraz wychodze,pozniej poczytam. Lece do gina.

Gość mysz po cc
zalzy jak lezy-zrobie wszystko by było kolejne cc. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi,pozniej poczytam

Gość ja rodziłam sn po cc
lekarz obejrzał tylko bliznę i powiedział że mogę rodzić naturalnie- tyle że jak tak właśnie chciałam!... w każdym razie jedna cesarka na pewno nie jest AUTOMATYCZNYM wskazaniem do drugiej!

Gość gość
Ja mialam skierowanie na cc z powodu stanu po cc mimo ze od pierwszego porodu minelo 11 lat.

Gość gość
Ja mialam skierowanie na cc z powodu stanu po cc mimo ze od pierwszego porodu minelo 11 lat.

Gość gość
Ja mialam wybor w szpitalu, cc 9 lat temu niewspolmiernosc plodowo miednicza i brak postepu porodu ( dopiero po 12 godzinach zrobili). Teraz mialam skurcze, wody odeszly i pytalu czy chce sn, nie wyrazilam zgody i zrobili cc. Od gina prowadzacego nie dist skieriwania, bo to on powiedxial, ze teraz po pierwszej cc ma sie wybor.

Gość gość
Pierwsze cc miałam, ponieważ było położenie miednicowe. Drugi poród dokładnie po 3 latach. Chodziłam do tego samego lekarza. Od razu powiedział, że stan po cc jest wskazaniem do kolejnego cc. Raz zapytał czy nie chciałabym spróbować sn, ale miał wtedy taki uśmiech, że wręcz potraktował to jako żart. Z resztą znał mają odpowiedz. Rodziłam cc po raz drugi i bardzo chwalę sobie taki poród. Poinformował mnie tylko, że gdybym chciała drugi raz rodzić sn musiałabym podpisać jakiś papier, że wybieram taką formę porodu na własne ryzyko. Drugi raz rodziłam rok temu, nie sądzę by coś zmieniło się od tego czasu.

Gość gość
U mnie to samo co u gościa wyżej, rodzę za miesiąc ale lekarz nawet nie namawia na sn. I sam stan po cc jest chyba jednak wskazaniem, a może nie tyle wskazaniem co no nie wiem, przeszkodą? do sn. Zapewne porod jest bardziej ryzykowny. Ja pierwszą cesarkę miałam ze względu na brak postępu porodu, a chociaż miałam małopłytkowość i nadciśnienie to nikt o cc nie mówił a tutaj od razu takie założenie więc chyba o czymś to świadczy.