Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gorące wargi 4

Wszystko świetnie zorganizowane, ale...

Polecane posty

Gość gorące wargi 4

Właśnie wróciłam z wesela siostry mojego narzeczonego. Impreza z pompą, fantastyczny lokal - stary folwark z kilkoma salami, do tego super jedzenie i ogólnie wypas. Wszystko raczej "na bogato" bo rodzice mojego narzeczonego mają pieniądze. Najwyraźniej chcieli pokazać ile oni tych pieniędzy mają, w przeciwieństwie do rodziny Pana Młodego. Tamci zostali wykluczeni z organizacji wesela i obie rodziny poznały się dopiero w dniu ślubu. Przedstawianie ojca Pana Młodego wyszło wodzirejowi bardzo kiepsko, pewnie dlatego że był i ojczym i biologiczny ojciec z nową żoną. Wszyscy świetnie się bawili, choć każdy we własnym gronie. Na koniec jeszcze zostało kilka skrzynek wódki, którą rodzice Panny Młodej starannie skitrali i wynieśli, bo przecież nie będą jej rozdawać skoro tamci się nie dołożyli do wesela. :/ No i teraz mam problem jak zaplanować nasze wesele, co zrobić żeby się nie dać stłamsić i przekrzyczeć przez tamtą rodzinę. Moich raczej nie stać na "before-party", folwark z końmi i podobne cuda. A tamci już dopytują kiedy nasze wesele. I co mam odpowiedzieć: jak się dorobię?...jak wygram w totka?...

Gość stolikdokawy
odp. im napewno dostaniecie zaproszenie :D

Gość mloda_sliwka
hehe stolikdokawy ma racje

A czy musisz mieć taki jak oni? Robisz wesele dla siebie czy na pokaz??? Powiedz, że będzie wtedy kiedy będziesz na to gotowa i na pewno nie takie jak tamtych, bo wolisz te pieniądze w coś zainwestować

Najpierw porozmawiaj z narzeczonym, poznaj jego zdanie w tym temacie i stwórzcie jeden, wspólny front. Wtedy będziecie mieli większą siłę przebicia. Ciebie jego rodzice mogą zignorować i robić swoje wbrew tobie, ale uwagi syna, jego dobro, zdanie raczej wezmą pod uwagę i rozwagę. Pamiętaj, że ślub ma być waszym dniem - to musicie uświadomić jednym i drugim rodzicom, ponieważ oni często z miłości, chęci "przychylenia nieba" (często też niestety dla pokazania się) robią cuda. Stanowczo brońcie swojego stanowiska - chcą pomóc, proszę bardzo, ale na waszych warunkach.

Gość stara mężatka
W mojej rodzinie też tak było,teście organizowali wesele ,prawie za wszystko płacili to wszystko co zostało oni zabrali.

Gość ProszęOOpinieOTychFotografach
niestety kasa rządzi, a z drugiej strony jeśli ktoś sie nie dokłada finansowo to tez trudno żeby decydował bez obrazy oczywiście. wiadomo idealnie jest, gdy rodzice daja po równo i wtedy każdy ma coś do powiedzenia. a złoty srodek? chyba po prostu - nie angażować rodziców i sami sfinansujcie. my z narzeczonym wzięlismy wesee i ślub na siebie chociaz moi rodzice chętnie by sfinansowali, ale ze rodzice mojego kochanego nie mają kasy to właśnie w celu uniknięcia wyżej opisanej sytuacji zdecydowalismy z narzeczonym ze trudno ani jedni ani drudzy nie będa łożyć i sami jakoś damy radę, trzeba zacisnąć pasa. ma to swoje plusy - nikt ci nie gdera ze coś mu się nie podoba, ze to ze tamto i sami decydujecie. a rodzice - niech zafundują wam honey moon :)