Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwnie się czuje

Zaginiona przesylka i co teraz?

Polecane posty

Gość dziwnie się czuje

Sprzedałam przez allegro rzeczy. Ktoś zapłacił i chciał przesyłkę priorytetową wiec wysłałam paczkę, mam dowód nadania. Minal tydzień a kupujący pisze od 2 dni maile że nie otrzymał przesyłki. Sprawdziłam nr nadania w poczcie i się okazuje ze przesyłka została wczoraj o godzinie 15 doręczona odbiorcy, a dziś o 16 kolejny mail ze paczki nie ma. Zadzwoniłam na informacje poczty i tam również mi przekazali info ze została doręczona odbiorcy. I co teraz? Wysłałam nr nadania kupującemu. Co mogę jeszcze zrobić jako sprzedający? Prosiłam, żeby osoba która kupiła towar popytała rodzinę i sąsiadów czy ktoś nie odebrał paczki. Próbowałam się skontaktować z tą osobą telefonicznie ale: w allegro ma podany inny adres i nazwisko we wpłacie jeszcze inny paczkę prosili wysłać na trzeci, zupełnie inny adres a maile przychodzą do mnie pod czwartym nazwiskiem. Pogubiłam się w tym wszystkim.

A masz maila, w którym prosili o dostawę na inny adres? Jeśli tak i nadal będą szli w zaparte, składasz reklamację na pp. Dostaniesz na piśmie, że paczka została doręczona i nic Cię nie interesuje. Gorzej, jeśli ustalenia, co do adresu były telefoniczne

Gość dziwnie się czuje
Prosi o to w tytule przelewu. Mam historie przelewu i właśnie tam jest napisane ze proszą o wysyłkę na adres (i podany adres) Nie jestem handlarą allegrowa ale dużo sprzedaje po dziecku i kupuje jeszcze więcej. Mam same pozytywne komentarze i nie chciałabym dostać negatywa za coś czego ja nie zawaliłam.

Gość grrrubcia
no te 3 adresy to chyba znak, ze ci panstwo zajmuja sie wyludzaniem

Gość xcvbhjkiujhg
Dokładnie tak, to wyłudzadze i oszuści !!!! Od razu zgłoś sprawę do allegro, przedstaw problem !

Gość dziwnie się czuje
Tylko ja nie mam możliwości sobie wybrać kupującego. Byla aukcja z licytacją i kup teraz 16 osób oglądało i 2 dni przed końcem ta osoba Pan/ Pani bo do końca nie wiem bo niby pisze z "męskiego adresu mail" ale pisze "chciałam, byłam" kupił/iła przez kup teraz. Ma same pozytywne komentarze, a maile i adresy no cóż. Da się wyjasnić. Sama korzystam z allegrowego konta męża i ma tam podany adres zameldowania czyli swój dom rodzinny. Mieszkamy zupełnie gdzie indziej więc też adresy są różne. Bardziej martwi mnie czemu tej przesyłki nie ma skoro w opcji śledzenia paczki wychodzi ze doręczona i na PP też tak mówią.

Gość D.BillI
dlaczego wyłudzaniem? ja mam inny adres na koncie bankowym (zameldowanie),inny z allegro (adres ostatniego zamieszkania i adres mamy), a często proszę o wysłanie zakupu do teściowej lub kolezanki jeśli któraś z nich m iszybciej paczkę prześle niż rodzina a nie słałaś tego listem poleconym?

Gość dziwnie się czuje
Paczką priorytetową.

pewnie wyłudzacze, ale allegro nic nie zrobi bez zaświadczenia z policji, bo nikomu na słowo nie uwierzą. Możesz zgłosić nieprawidłowe dane, numer telefonu, udostępnianie konta- może zawieszą? Nie kontaktuj się telefonicznie, wszystko mailowo, żeby mieć "na papierze". Napisz, że zgodnie z prośbą w tytule przelewy, przesyłkę wysłałaś na adres:..... Wg informacji zaczerpniętych na poczcie, przesyłka została dostarczona. Napisz, że po dwóch tygodniach złożysz reklamację i dowiesz się, kto odebrał. Czasami listonosz daje przesyłkę sąsiadowi i rzeczywiście może nie dostali

sama miałam taką sytuację, że starsza sąsiadka odebrała i zapomniała mi powiedzieć

Gość Nie czytałam wszystkiego,ale
Ale powiedz mi czy zrobiłaś sobie kopię dowodu nadania??Ja miałam taką sytuację...

Gość dziwnie się czuje
Tak ja wiem o tym sąsiedzie bo mi też tak raz zrobił. Sąsiad sobie przypomniał po tygodniu ze ma paczkę i to jeszcze taki sąsiad co ze mną nie rozmawia, nie wiem czemu to odbierał. No ale prosiłam już wczoraj żeby kupująca osoba popytała rodzinę i sąsiadów czy ktoś nie odebrał przesyłki. Zero odpowiedzi. Prosiłam żeby osoba mi potwierdziła jeszcze raz adres wysyłki. Napisałam adres zapytałam czy na pewno taki. Zero odpowiedzi. Maile sa o treści. Paczki nie ma. Paczka nie doszła. Nie ma złości czy agresji, ale po prostu nie mogę się porozumieć z tą osobą bo nie odpowiada na moje pytania. Telefonicznie nie da się skontaktować. Próbowałam 3 razy, ale nikt nie odbiera. Mam tylko tel podany do adresu z allegro.

Gość dziwnie się czuje
Ja mam przed sobą dowód nadania. Lezy przede mną na biurku i właśnie się na niego patrzę.

A źle przeczytałam.Zgłoś reklamację na poczcie.Wszystko się w ciągu ok 14 dni wyjaśni.

Gość dziwnie się czuje
Jutro będę dzwoniła jeszcze do urzędu pocztowego, który doręczał przesyłkę bo oni tylko do 15 pracują. Może coś się wyjaśni. Na razie nie mam podstaw do reklamacji. Na informacji poczty powiedzieli ze przesyłka została doręczona wczoraj kolo 15 i ktoś podpisał jej odbiór.No ale nie mają pojęcia kto to był bo nie mają wglądu w takie rzeczy. Trzeba wyjaśniać sprawę bezpośrednio z listonoszem.

U mnie była identyczna sytuacja.Jak złożyłam reklamację a potem otrzymałam list że na pewno dostarczyli to jak się skontaktowałam z odbiorcą stwierdził że już doszła.

Gość ja zawsze skanuje dowody
nadania i wysyłam tuż po wysłaniu paczki kupującym, z adnotacją, że w razie opóźnienia czy zagubienia mają bezpośrednio na pocztę się udać, ponieważ ja za prace poczty nie odpowiadam! Nigdy nie miałam problemów, to zawsze działa!

Gość dziwnie się czuje
Czyli co? Mam wysłać dowód nadania? Nie wystarczy skan? Przecież to po 1 dodatkowy koszt, a po 2 to co jak dowód nadania tez zaginie i nie dojdzie? Ja podałam nr nadania. Jak się wklepie w stronkę to wychodzi skąd i dokąd miała iść przesyłka i kiedy jaki etap pokonała.

Gość ja zawsze skanuje dowody
nie no ja wysyłam skany mailem! .... oryginał zachowuje dla siebie, w razie czego- to jest dowód, że ja się wywiązałam z umowy! Moim zdaniem ty nie masz sobie nic do zarzucenia, przecież nie odpowiadasz za prace poczty, no nie? Z resztą skoro był 3 adresy, to może po prostu jest słaba komunikacja pomiędzy tymi osobami? tzn jedna ma konto z którego kupiono, do 2 wysłałaś... może tak być że sprawa się wyjaśni, bo po prostu jedna drugiej nie powiedziała, że już paczka doszła...

Gość ja wysylam skan
mailowo

Gość dziwnie się czuje
No i wszystko się wyjaśniło. Tzn nie z przesyłką, ale z Panią. Oddzwoniła i mówi ze jest ok, ma slaby dostęp do komputera i dlatego nie odpisuje. Paczka się pewnie znajdzie bo mają na wsi jakiegoś dziwnego listonosza co daje przesyłki byle komu. Jutro Pani będzie wyjaśniać sprawę. Mam nadzieję, ze wszystko sie skończy dobrze. Mam wrażenie, ze ja się bardziej zestresowałam całą sprawą niż Pani :)

Gość D.BillI
życzyć małej wsi;)

Gość Ignor3920
Przez takie rzeczy kompletnie nie używam Poczty Polskiej. Dlaczego? No bo już też kilkka razy zagubili moją przesyłkę. Dlatego zawsze trzeba korzystać ze sprawdzonych firm do przesyłek.Sprawdź sobie wysylamtaniej.pl! Naprawdę świetna firma Polecam.

Gość Kimono390
Witam was. Również mogę potwierdzić jakość obsługi u wysylamtaniejPL. Naprawdę bardzo pozytywnie mnie zaskoczyli.