Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izusiek1988

Proszę was o interpretację wyników nasienia

Polecane posty

Gość izusiek1988

Mój Mąż był dziś na badaniu nasienia,nic nie rozumiem dlatego proszę was o pomoc czy jest bardzo źle? Objętość 4,1 ml pH 8,5 Lepkość kleista substancja Barwa Mlecznożółta Ruch postępowy szybki 50 % Ruch postępowy wolny 10 % Nieruchome 40 % Liczba plemników w ml 3,5 Żywotność około 40 % Morfologia plemników >30% o prawidłowej budowie Mikroskopowo leuk.poj.makrofagi-poj.ery.wył-nieliczne Woń Swoista Czas upłynnienia Prawidłowa

Gość przerażona maMA02
Ja na Twoim miejscu zmieniłabym dawcę nasienia....

Gość izusiek1988
Za takie głupie komentarze dziękuję!

większość z tego, co rozumiem jest oki :-) Jeśli staracie sie o dzidziusia może pocieszy cię myśl, że wystarczy jeden mały plemniczek :-) a ich tam z dwa miliony jest....więc powodzenia!!! :-)

Gość nie jest różowo
gem_ma, guzik się znasz to po co się udzielasz? do zapłodnienia potrzebny 1 plemniczek, dobre... Izusiek, wyniki nie są najlepsze, głównie jeśli chodzi o liczbę plemników. Wyniki ok zaczynają sie od 20 mln, u was jest niestety dużo mniej. Pewnie lekarz zleci męzowi dalsze badania i leki ale uprzedzam, że możliwości leczenia niepłodności meskiej są bardzo ograniczone i może być cieżko znacząco poprawić wyniki. Ale pocieszę cię, że ja zaciążyłam przy 4 mln, wiec też sporo poniżej normy, powodzenia.

Gość dh l,xc
Woń ? To oni wąchają spermę w laboratorium ?

Gość de ja vu
dh l,xc - obecnie mamy XXI wiek i sprzęt zaawansowany technologicznie, laboratoria medyczne już nie używają nosów swoich pracowników do przeprowadzania badań

Gość taka jak ty27
Polecam preparat witaminowy dla mężą SALFAZIN, znacznie poprawia jakosc nasienia.

Gość dh l,xc
dzięki za odpowiedź :) Serio, nie wiedziałam, że to maszyna ustala woń. Już wyobrażałam sobie jak wąchają :D ;)