Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ccoooo tooo

czy ona ma alergie na mleko czy co to???? doradzcie pilne

Polecane posty

Gość ccoooo tooo

prosze napiszcie co o tym sądzicie... moja corka od noworodka piła mleko modyfikowane hipoalergiczne bo miala krosty na calym ciele i duzo na twarzy.... lekarka powiedziala ze to alergia na mleko... pila mleko Ha i jej bylo ok wysyplka zniknela... ma juz rok ponad rok wiec trzeba przejsc na mleko 3.... ale 3ki nie ma hipoalergicznej w sklepie...!!!!!! widze rozne np. R albo Ar ale Ha nie ma nigdzie... chyba tylko na recepte w aptece..... po roku dalismy jej mleko normalne tzn niehipoalergiczne z tej samej firmy z ktorej jadla do tej pory ... tak lekarka powiedziala ze moze po roku to alergia minie .... corka od dwoch dni ma wysypke.... na calym ciele.... ale n ie wiem czy to od mleka ze pije zwykle modyfikowane a nie Ha czy to od leku syropow ktore bierze czy maści na zęby czy od calciuum, bananowego czy od kaszki nestle bananowej.... leki bierze od 2 dni, wysypke ma od 1dnia, a mleko pije od tygodnia co to>??? a moze to jakas ospa?? odra???

Gość ccoooo tooo
napisze jescze tak: od tygodnia dziecko ma katar ktory juz przeszedl.... krzyczala bardzo plakala w nocy nie spala miala 37stopni itp.. bvylam z nia wczoraj u lekarki powiedziala że ma zapalenie ucha dała jej masc na to, mowila ze ma tez lekko czerowne gardlo wiec dala jej jeszcze calcium bananowe w syropie do picia i syrop na przeziuebienie do tego maśc na dziasła kurcze ale ona tez od dwoch dni pije kaszke nestle bananową i od tygodnia mleko modyfikowane niehipoalergiczne

Gość ciezko powiedziec....
skad ta wysypka ale jedno moge powiedziec ze mleko ha - to nie jest dla dzieci ze skaza bialkowa tylko dla dzieci u ktorych moze wystapic alergi ( bo ja rodzenstwo , rodzice itp ) Jesli twoje dziecko ma alergie to musisz kupic mleko dla alergikow np bebilon pepti ( na recepte koszuje chyb 7 zl ) nie wiem jakie podajesz kaszki - bo jesli mleczno ryzowe np. Nestle to na bank sa na mleku modyfikowanym Lepiej kupic kaszke zwykla ryzoa lub kleik ryzowy i zagescic mleko dla alergikow np. bebilon pepti Poza tym mozesz dziecku zaserwowac mleko sojowe , silnlac

Gość ciezko powiedziec....
ta kaszka nestle bananowa - to kaszka mleczno ryzowa ? jesli tak to jest to zwykle mleko modyfikowane

Gość ccoooo tooo
ide do kontroli z córką dopiero za pare dni bo mialam przyjsc do kontroli czy te zapalenie ucha dziąsla itd lepiej czy gardlo czerwone.... nie wiem kurcze jak dojść do tego co jej jest czy ma: odre ospe jakąś rozyczke...?? czy ma alergie na mleko ?na kaszke? na te leki?syropy?? kurde

Gość ccoooo tooo
tak ta kaszka jest mleczno ryzowa bananowa.... na banany nigdyu uczulenia nie miala bo jadla całego zawsze.... ale kaszka jest zrobiona na zwyklym mleku... a nie na Ha,.,., w sklepie nie ma mleka Ha 3!!!! są tylko Ha1 i ha 2! wiec co? lekarka ma obowiązek za pare dni jesli stwierdzi że to alergia na mleko wypisac mi na recepte mleko Ha????? wątpie jakos w to bo kiedys mi wypisac nie chciala:(

Gość ccoooo tooo
dodam że nie zmienialam proszku do prania.... nie wiem czy to uczulenie na kaszke ? na mleko? na syropy?i leki?

Gość skoro twoje........
dziecko ma alergie i podajesz mu zwykle mleko i kaszke nestle ( pewnie tez na zwyklym mleku modyfikowanym bo mleczo -ryzowe takie sa ) to nie dziw sie ze mala wysypalo oczywiscie moze byc uczulona na jakis syrop ( jakis skladnik ) moja corka jest uczulona na nurofen ( moze brac leki przeciwgoraczkowe na bazie paracetamolu ) oczywiscie moze tez to byc jakas choroba zakazna - ale lekarz pewnie odrozni od alergii

Gość skoro twoje........
ciezko ci cos wytłumaczyc jeszcze raz tłumacze kaszki mleczno ryzowe nestle sa na bazie mleka modyfkowanego ( zwyklego czyli nie dla alergikow ) mleko ha nie jest dla dzieci z alergia tylko dla dzieci u ktorych jest prawdopodobienstwo wystapienia alergii ( bo alergie ma ktos z rodziny ) kup mleko bebilon pepti - mozesz tez bez recepty ( tylko wiecej zaplacicsz w aptece ) jesli mleko bedzie sie nadawalo to znaczy ze twoja corka nadal ma alergie

Gość cooo tooo
nie rozumiem dlaczego lekarka nie chciuala mi kiedys wypisac mleka na recepte skoro stwierdzila u dziecka alergie juz od noworodka!!!? musialam kupowac drogie mleko w sklepie bez recepty.... a teraz mi wypisze>?>> bo bylam u 2 i zadna nie wypisala i skad pewnosc ze to mleko?

Gość cooo tooo
wiem tylko my nie jestesmy bogaci, naprawde mamy wxszystko an styk i nie stac nas na mleko za puszke 30zł i wiecej... kupiowalismy po 20zł bebiko Ha a teraz lekarka mowila ze 3kę mozemy dawac zwyklą moze alergia jej przeszla wiec dajemy od tygodnia Bebiko 3 zwykłą i do tego raz dziennie kaszka nestle bananowa mleczno ryz.... wiem ze ta kaszka jest na zwyklym mleku!!!! ale nie wiem co to ją uczula czy mleko czy leki??? a moze ma chorobe typu ospa odra? rozyczka?

Gość skoro twoje........
bo to mleko jest dla dzieci z alergia na mleko ( zwykle dzieci maja alergie na laktoze zawarta w zwyklym mleku modyfikowanym ) moje znajome maja dzieci ktore maja skaze bialkowa nie moga pic zwyklego mleka modyf. pija wlasnie bebilon pepti i nie maja wysypki dostaja tez sinlac mozna kupc w kazdym markecie

Gość cooo tooo
2 czy 3 lekarki nie chcialy nam kiedys wypisac mleka hipoalergicznego ani 1ki ani 2ki... mimo ze je o to prosilam bardzo mowilam ze ciezko z kasą a mleko an recepte tanie.... nie wiem na co ma tgo uczulenie i czy to uczulenie NIE WIEM CZY ISC Z NIĄ DO LEKARKI JUZ JUTRO CZY POCZEKAC DO PONIEDZIALKU DO KONTROLI?

Gość ty nie wiesz a my mamy wiedzie
c popros o skierowanie do alergologa i zrob testy w kierunku alergii