Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dddffff

bagaż podręczny--pytanie

Polecane posty

Gość dddffff

czy mogę do bagażu podręcznego spakować dezodorant w sztyfcie i czy to będzie uznane za płyn?? jak jest z soczewkami(tzn chciałabym zabrać opakowanie soczewek-3szt, a każda soczewka jest w pudełeczku z płynem, czy policza to jako 1 opakowanie do 100ml czy 3 opakowanie każde o pojemności do 100ml???? (a mogę 10x100ml zabrać) i ostatnie pytanie, np jak mam szampon w op. 60ml to on nie musi być w przezroczystej tubce/buteleczce tylko może być w takiej oryginalnej??? wiem ze w necie jest dużo na ten temat, ale o dezodorancie i soczewkach prawie nic nie ma :/

Gość matarataraminkaa
nie wiem jakimi liniami bedziesz leciala ? Ja latam tanimi liniami Ryanair i przewozilam w podręcznym dezodorant w sztyfcie nie bylo zadnego problemu :)o soczewkach nie wiem niestety ale ja bym zabrala tak na ryzyk fizyk :)

Gość dddffff
też ryanair, no i pierwszy raz wiec nie wiem, tylko z podręcznym lecę i sie chce zmieścić, a czy leki(tabletki) potraktują jako ciecz czy mogę je przewieżć mimo posiadania 1 litra płynów?? ehh, głupie te przepisy :P

Gość dddffff
leki jakbvy co są na receptę, czy moze lepiej mieć jakieś zaświadczenie od lekarza ze musze brać??

zadnej recepty czy zaswiadczenia nie musisz miec od lekarza tabletki normalnie chowasz do bagazu podrecznego soczewki tak samo ja nosze i nie raz pakowalam do podrecznego i nie bylo zadnego problemu ale pamietaj o tych workach foliowych zeby schowac bo moga sie czepiac

Gość dddffff
max 1 opakowanie może mieć 100ml płynu tak??? max mogę mieć 10 opakowan do 100 ml każde i razem nie mogę przekroczyć 1 l, wszystko mam mieć zapakowane w torebkę o pojemności 1l tak?? a mydło w kostce to nie płyn prawda?? :P

Gość dddffff
bo już 11 opakowan po 90ml każde nie mogę mieć??

a kto ci powiedzial ze mozesz miec maksymalnie 10opakowan po 100ml? i to daje litr? gdzie to przeczytalas? ja nic nie wiem o tym ze jakas maksymalna wartosc jest wiem ze na pewno plyyn to do 100ml i musi byc w worku a tabletki mozesz miec osobno tabletki to nie plyn przestan juz takie glupie pytania zadawac czy mydlo w kostce to plyn :P

agnieszka ona ma racje. Zawartosc plynow przewozonych w bagazu podrecznym nie moze przekraczac 1litra, oczywistym jest, ze w jednej buteleczce nie moze byc wiecej niz 100ml. Oczywiscie w to nie wlicza sie dobr zakupionych w strefie wolnoclowej.

Gość dddffff
nie no, wiem ze myłdo to nie płyn ale jak czytam to może się okazać przy kontroli że mydło w kostce to płyn!! :P czyli mogę mieć nawet 12 opakowań po np 80ml każde, byleby nie przekroczyć limitu 1litra, 'wiem ze na pewno plyyn to do 100ml i musi byc w worku' ale to opakowanie z płynem w worku tak?? dobra, będe na lotnisku co najmniej 4h wcześniej i w razie czego się przepakuję ...

to ja musialam gdzies przeoczyc to ze maks 100ml ja nie raz latalam wizzairem, rzadziej ryanairem i zazwyczaj co bralam do bagazu podrecznego to - 2lub 3tusze do rzes, 2 podklady, krem do rak, krem na noc, masc z witamina a, masc cynkowa, perfumy i soczewki plus plyn do soczewek nie wiem czy to 1l, na pewno nie ale jakos nikt mi nigdy nie sprawdzal ile ml maja poszczegolne produkty

sluchaj masz np podklad, to tez jako plyn liczone, wsadzasz do worka i tyle, ale worek musi byc taki z "zatrzaskiem" nie wiem jak mam Ci inaczej wyjasnic, taki jakby zatrzask na calej dlugosci

Gość portugaliaaaaaaaa
ja tez dosc czesto latam ryanairem i nigdy nie sprawdzano ile ja tego mam przy sobie!! w sumie troche zawsze sie tego bierze tusze kremy itp choc po co ci tyle mydla w kostce??? kupisz na miejscu :P

Gość dddffff
wiem o co ci chodzi z tym zatrzaskiem, dobra, dizęki za wyjaśnienia wszystko juz rozumiem, ale jeszcze jedno, no nie wiem jak to wyjaśnić, załóżmy że mam 9 szamponów po 100ml, to czy moge wziać np perfumy 5ml, tusz 6ml, lakier 5ml itp. chodzi mi o ilosć opakowań z płynem, czy ona moze byc dowolna(np 20 sztuk) byleby pojedyncze opakowanie nie przekroczyło 100ml, a wszystkie 20 opakowań 1 litra???

ale sluchaj ja nie pakowalam 1tuszu do jednego worka, drugi tusz do drugiego prawie wszystko mi sie miescilo w jednym albo dwoch workach :) wazne zeby to bylo do worka schowane moze byc wszystko razem, mi szkoda kasy zeby wszystko do osobnych workow wsadzac

Gość dddffff
dobra, nie dogadamy sie w tej kwesti :P wiem że wszystko do 1 worka o poj 1 litra, ale ile mogę mieć opakowań z płynem?? czy to moze byc max 10 opakowań czy więcej??? wiem że to sie moze wydawac dziwne, ale nie chce potem wyrzucać połowy rzeczy :/ nie bede wykupywać przecież dla kilku rzeczy bagażu rejestrowanego!

Gość portugaliaaaaaaaa
a wiecie ja nigdy do worków nic nie pakowalam :( nawet nie wiem o jakie worki chodzi :D ale ryanair to ryanair :D

ale ja nie wiem o co ty pytasz dokladnie? masz miec maksymalnie 1l plynow, ale jedna rzecz nie moze przekraczac 100ml wiec mozesz maksymalnie 10rzeczy o poj 100ml ale mnie dziwi ze ty chcesz 20rzeczy zabrac? to co ty tam bedziesz pchac? :P i nawet jak bdziesz miec 20opakowan to te 20opakowan mozesz do jednego worka wsadzic jak ci sie zmieszcza kumasz? :P

co ty sie wybierasz na kilkumiesieczna wyprawe z bagazem podrecznym? Mozna to wywnioskowac po ilosci plynow jakie chcesz zabrac. WIerz mni gdziekolwiek lecisz tam tez sa sklepy z kosmetykami. Szampon? Mydlo? No prosze cie. Iles tam plynow so soczewek? Ile ty w takim razie pakujesz tego plynu? Zredukuj ilosc plynow do minimum.

http://www.google.pl/imgres?q=worek+na+kosmetyki+do+samolotu&hl=pl&sa=X&rlz=1C1CHNU_enGB399GB399&biw=1280&bih=673&tbm=isch&prmd=imvnsfd&tbnid=xpiOi5uHJwH1lM:&imgrefurl=http://majtkirambo.blogspot.com/2011/05/kosmetyki-do-samolotu-i-nad-morze.html&docid=FLDS7yIIOHbdIM&w=499&h=627&ei=-st4ToKlLMfe4QTSsND2Cw&zoom=1&iact=rc&dur=567&page=1&tbnh=153&tbnw=122&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:10,s:0&tx=53&ty=44 taki tez moze byc ja zawsze mialam taki

Gość dddffff
ok, dzięki :) 'i nawet jak bdziesz miec 20opakowan to te 20opakowan mozesz do jednego worka wsadzic jak ci sie zmieszcza kumasz?' tak, kumam, co bede mieć?? mini szampon, 2x perfumy, błyszczyk i parę rzzeczy, razerm na pewno nie przekroczy litra tylko wiesz, to bedzie ok 15 rzeczy z czego wiekszość o pojemności do 10ml :) chyba wiesz o co mi chodzi??? tak jakbym postanowiła przewieźć w podręcznym w tym woreczku np 20 tuszy po 8ml, to tylko 160ml a 20 sztuk!

ale spokojnie, to sa male rzeczy nikt ci nawet tam do srodka nie zajrzy nie bedzie patrzec po ile ml ma kazdy produkt ja mieszkalam keidys w anglii i jak wracalam to jak glupia nakupowalam sobie kosmetykow wiekszosc mialam w torbie podrecznej i jakos nikt mi nic nie powiedzial

Gość jak ci se zmiesci to mozesz
miec i 20 pojemniczkow po 50ml wtedy kazde, byleby sie zmiescilo do tego jednego (w sumie niezbyt duzego) woreczka. Soczewki mozesz miec, nie uznaja tego za pojemnik z plynem. No chyba ze masz plyn do soczewek to wtedy to juz tak, ale same soczewki nie.

Gość dddffff
na 2 tyg., ale mam kilka kosmetyków z którymi sie nie rozstaje, wiec kombinuję jak je spakować do podręcznego :) i WIEM że sa sklepy, uwierz mi, ograniczam sie do minimum :)