Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaska12

ciąża

Polecane posty

Gość kaska12

od kiedy na usg widac pecherzyk ? ile dni po zaplodnieniu powinno juz byc cos widac??

Gość kaska12
prosze o odpowiedz

wydaje mi się, że najwczesniej można zobaczyć coś w 4 tygodniu, ale to zależy i od sprzętu do usg i od ginekologa, generalnie tak na 100% to widać już w 6 tyg

Gość kaska12
no wlasnie MONIAK ja juz pisalam z toba...dzis bylam znow u lekarza, jutro ide do szpitala jestem juz 6 tydzien i 3 dni i nic nie widac... ani pecherzyka ani zarodka beta ciegle niskie.... bardzo malo wzrasta :( juz sama nie wiem co sie dzieje czy beta swiadczy tylko o ciazy czy moze swiadczyc o czym jeszcze??

Gość kaska12
a te chorobe jak da sie wykryc?

jak w 6 tyg nie widać nawet pęcherzyka to bardzo dziwne... no ciekawe co w tym szpitalu Ci powiedzą, moze to faktycznie nie ciąża... wygooglowałam sobie hcg i znalazłam info że jakieś nowotwory specyficzne mogą też go "produkować"

Gość kaska12
od mozliwego zaplodnienia minelo juz 17 dni..... lekarz badal mi piersi powiedzial ze nie sa nabrzmiale i wogole :( a ja sie juz tak cieszylam.......:( nie wiem co robic co myslec

Gość kaska12
od ostatniego okresu to 6 tydzien i 3 dni ale od mozliwego zapoidnienia 17 dni juz minelo

Gość admijkloj
Ja bylam w 4 tyg ciąży to nie było widać. Jak poszłam w 6 tyg. to wtedy było widać :-)

ja pisząc 6 tydzien mam na myśli 6 tydzien ciaży, a nie od ostatniego okresu... jak zaszłaś w ciążę 17 dni temu to to oczywiste że na usg nic jeszcze nie widać

Gość kaska12
a jak podaja lekarze tygodnie ciazy? od zaplodnienia czy od okresu?????

Gość kaska12
cykle mam 28 dniowe jedyny dzien kiedy moglam zajsc w ciaze to 2 wrzesnia . okres mialam 7 sierpnia...

no to rozpoczynasz trzeci tydzien ciąży dopiero przecież, co z tego kiedy był okres, ale ciąża nie ma jeszcze 6 tygodni i za wcześnie by było ją widać na usg

umnie bylo tak ze okres mialam 15 lipca a wiem ze zplodnienie bylo 30 lipca wiec umowilam sie do gin i powiedziala ze musza minac min 4 tyg od daty ostatniergo okresu i wtedy jak poszlam na wizyte to nie bylo widac i poszlam za 2 tyg i wtedy juz serce bilo:) mowila ze od daty ostat okresu bo nawt pytalam i powtarzala.

no czyli poszłaś 6 tygodni od ostatniego okresu, czyli w 4 tygodniu ciąży, wtedy wiadomo, że może już być widac, ale nie w 2 tyg ciąży tak jak autorka tematu

a no to się zgadza więc autorka musi umoiwc sie na wizyte za 2 tyg albo za 4 tyg.Jak chodzisz do przychodni to mozesz juz za 2 tyg sie wybrac.