Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slonce22

Prosże o pomoc - brak okresu

Polecane posty

Gość slonce22

Witam! Mam 19 lat. Prawie od 3 miesięcy nie mam okresu. Ostatnią miesiączkę miałam 5 lipca. Miesiączkuję nieregularnie. Współżyłam z chłopakiem bez zabezpieczenia jednak to był stosunek przerywany i bardzo pod kontrola ( napewno nie była to kwestia sekund...) 5 wrzesnia wykonałam test ciążowy który wyszedł negatywnie. Dodam, że do tej pory nie mam żadnych objawów typu nudności, zawroty głowy itp. Nie ukrywam, że bardzo sie martwię. Mam też niewielkie upławy ( na poczatku białe mleczne teraz żółtawe). Czy to może być ciąża mimo wszystko? Co może mi dolegać? Aha, wspomnę jeszcze , że mam sporą niedowagę, nie odchudzam się, ale przy 170 cm waże 47 kg. W wakacje miałam też wyjazdy i silny stres związany ze studiami. Czy może to jakoś wpłynąć na zanik okresu? Proszę o szybką odpowiedź. Dziękuję bardzo.

Gość niektóre kobiety do końca
ciąży mają okres, a testy wychodzą im negatywne...

Gość idz dziecko
do ginekologa. Nikt ci diagnozy online nie postawi :O

Gość jeśli to jakieś zapalenie
no i co z tego że nie masz objawów? ja tam żadnych objawów w obu ciążach nie miałam -jedynie brak okresu. Zrób test a potem idź do gina niezależnie od wyniku. Jeśli to ciąża to wiadomo że trzeba ją skontrolować a jeśli nie ma ciąży to lekarz sprawdzi dlaczego nie ma okresu.

nie doczytałam że test robiłaś ale powtórz dla pewności a potem szoruj do gina.

eee nie słuchaj głupot że mozna być w ciąży i nie miec objawów... jeżeli tylko piersi cie nie bolą i to tak bardzo bardzo, jeśli tylko nie chodzisz wiecznie zmęczona i zaspana, jeśli tylko nie poczułas niechęci do jedzenia czegoś co dotąd jadłaś wcześniej to się nie martw. u każdej kobiety zachodzą zmiany zwłąszcza w pierwszych miesiącach ciąży, tylko trzeba dobrze sie sobie przypatrzyć. ja mam 20 lat, byłam wiele razy w twojej sytuavcji aż w końcu faktycznie poczułam coś zupelnie innego i faktycznie okazało sie ze jestem w ciązy. i nie wyszukuj sobie sama objawów

lady_margarett, jeśli się nie znasz to się nie odzywaj. Bo nie wiesz o czym mówisz. Mnie piersi nie bolały, nie miałam żadnych zachcianek i czułam sie dobrze a w ciąży byłam. Więc z łaski swojej nie generalizuj bo wszystkich nie znasz. Skoro w ciąży nie byłaś to jak możesz wiedzieć jak sie kobieta wówczas czuje? :O

w tym przypadku wątpię że to ciąża bo test negatywny ale dziwi mnie ze autorka wciąż do lekarza nie poszła. Nie rozumiem na co czeka??

Gość Mojej kuzynce
testy nie wychodziły.Ciągle były negatywne.Jak ją w końcu pogoniłam do ginekologa okazało się że jest w na początku 5 mies ciąży.Zaszła w czerwcu a dopiero końcem października poszła do lekarza.

jeśli to jakieś zapalenie -> właśnie jestem w ciąży więc tekst "nie wiesz to sie nie odzywaj" skierowany jest raczej do Ciebie...

Gość Mojej kuzynce
Lady-ale ty głupoty gadasz!!Matko kochana...!!Można być w ciąży i nie mieć objawów.Kuzynka żywy przykład.Poza tym ja jak byłam w ciąży to piersi też mnie nie bolały.Nie wmawiaj ludziom takich rzeczy.Mloda jesteś i mało wiesz a się mądrzysz.

Gość miasiak-zwierzak
Słońce, co jesz w ciągu dnia a w szczególności napisz mi ile zjadasz tłuszczu. Myślę, że to Twoje odzywianie a nie ciąża.

nie doczytałam o ciąży więc zwracam honor. :) Ale nadal twierdzę że jak najbardziej można nie mieć na początku żadnych objawów niż brak okresu. Swój organizm znam i jakimś cudem przy dwóch ciażach oprócz braku okresu na początku nie było innych symptomów. Więc można nie mieć objawów.

jestem na swiezo w temacie i to co pisze przekazał mi mój lekarz ewentualnie położna. a poza tym autorki tematu nie chce straszyc tylko podnieść na duchu

i jeszcze napisze tyle ze przyznam że przez 2 miesiące sama sie nie skapłam i po prostu nie zauważyłam a brak okresu zwaliłam na to że miałam badanie histopatologiczne. ale po prawie 3 miesiącach to chyba zawsze juz coś sie czuje ze jest nie tak, zawsze cos sie zmienia...

ja tam nie zamierzam straszyć ale na litość boską niech nie olewa tego co sie dzieje i niech idzie do lekarza na kontrolę. Nie każdy brak okresu oznacza ciążę -są inne przyczyny i nie należy tego bagatelizować. Ja o swoich obu ciążach wiedziałam od początku -test robiłam raz po 2tyg. od terminu okresu (dość rozchwiane cykle miałam) a drugi po tygodniu -wychodziłam z założenia że nie ma co zbyt wcześnie robić. Cały czas jestem w pełni świadoma swojego organizmu. A 3 miesięczny brak okresu to już coś z czym nie ma co dalej zwlekać.

Gość gość
Hej dziewczyny... Jestem w podobnej sytuacji od 2 miesięcy brak okresu boję się zrobić test ponieważ nie wiem jak odbiore fakt że być może będę w drugiej ciąży... zamierzam wykonać go jutro i dam znać co wyszło... Dodam też że żadnych objawów nie mam...