Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona...........

czy to wczesne poronienie?

Polecane posty

w tym miesiącu okres spóźnił mi się o 4 dni i był dość skąpy do 5 dnia(zawsze miałam@7dni) gdzie dosłałam silnego krwawienia i cos ze mnie wyleciało niestety nie zdąrzyłam złapać, pomyślałam ze to dlatego że miałam taki skąpy poczatek, bardzo bolały mnie tez jajniki , myslałam że to koniec okresu a 7 dnia dostałam znowu silnego krwawienia straszne skrzepy , chciałam jechac na pogotowie ale po godzinie sie uspokoiło, wzięłam rutinoscorbin ale dziś jest 9 dzień i wygląda to na konić okresu ale wylatują ze mnie takie malutkie fragmety tkanek, Mam pytanie czy to mogło być wczesne poronienie? jestem dziś umówiona do lekarza i czy może mi zrobic usg jesli plamię. Zastanawiam sie tez czy to nie torbiel , kiedys miałam i sie wchłonęła, bardzo się martwię

a ból był jak przy normalnym okresie czy taki jakby lekko rozdzierający ? wydaje mi sieze to normalny spóźniony okres ;) a skrzepy sama czasami mam ;)

rozumiałabym że się okres spóźnił tyle że trwa już w sumie 9 dni z przerwami bo na poczatku zaczał się ale bardzo skąpo 3-4 dnia bardzo bolały mnie jajniki, 5 dnia poczułam własnie taki rozdierający ból w dole brzucha to było bardzo krótko,

nigdy nie zdarzyły mi się tak duże skrzepy , niektóre wyglądają jak tkanka, dziasiaj już plamię ale takie malutkie skrawki są bardzo sie boje tej wizyty u lekarza

Gość spokojnie lekarz zrobi ci usg
i sprawdzi czy wszystko ok. Nie panikuj na zapas.

panikuje i to bardzo prawie cała noc nie spałam, najbardziej boje sie że to coś poważnego, kiedyś miałam torbiel na jajniku, choć takich objawów nie miałam a teraz boje sie czy to nie mięśniaki, chyba że to rzeczywiście wczesne poronienie

ja mialam podobnie miesiac temu.babka mi powiedziala,ze jestem za mloda na miesniaki (28lat) i ze najprawdopobniej bylo to wlasnie wczesne poronienie.ja mialam koniec okresu i po kolejnym dniu wylecialo ze mnie sporo zywej krwi i ogromny skrzep...

tak sczerze własnie ta krew mnie przeraziła jasno czerwona z dużymi skrzepami, i jestem w takim samym wieku jak ty

wydaje mi sie,ze nie masz sie czym przejmowac.na miesniaki male szanse:) mnie troche przerazila wersja poronienia,niby sie zabezpieczamy,wiec skad ciaza? poki co czekam jak bedzie w tym miesiacu,taki jednorazowy incydent chyba jeszcze o niczym nie swiadczy.ale fakt-to by bardzo dziwne.

Gość moja historiaaa
za mloda na miesniki co ona gada ja mialam w wieku 25lat miesniaka malego sam sie wchlona za pomoca anty. ale niech nie gada za za mloda

właśnie ja się boje jeszcze tej torbieli bo miałam w pierwszej ciąży poxniej sie wchłonęła , i plamiłam w tej ciązy ale naprawde to mnie przeraziło i nie moge o niczym innym mysleć

moja historiaa a jakie miałaś objawy

Gość moja historiaaa
bole jajnikow i bole podbrzusza przy stosunku

a tak spytam robiłaś test ciążowy? Bo jeśli to poronienie to będzie pozytywny bo hcg aż tak szybko nie znika z organizmu.

nie testu nie robiłam , ale jajniki niestety czasem mnie bolałychoc przewaznie w środku cyklu tak na owulację , pierwszy raz bolały mnie jajniki w czasie okresu, tzn wtedy było plamienie, co mnie zdziwiło bo 3 dnia miałam zawsze obfity jeszcze okres, no i potem ten ropierajacy ból w dole brzucha jak przy rozwieraniu się szyjki, trwało chwilę ale wtedy własnie pierwsze skrzepy zobaczyłam

to zrób test albo jeszcze lepiej idź na beta hcg -wynik będzie raz dwa.

w tej chwili nie mam pod reką , nie wiem czy by wykazał bo to byłby pierwszy miesiąc,

dlatego pisałam też o beta hcg z krwi -on wykazuje nawet najniższe poziomy hcg

do lekarza ide prywatnie także nie ma tam laboratorium , na fundusz musiałabym czekac do piatku, albo jak mi powiedziała pielegniarka jakbym nie przestała krwawic to do szpitala, a mi zalezy na tym usg

przecież beta hcg robisz bez skierowania -koszt ok 25zł. W niektórych lab. wynik jest tego samego dnia.

mieszkam na obrzeżach miasta, w poblizu nie ma laboratorium, i koło tego lekarza co dzisiaj idę tez nie ma,

no to pozostaje ci czekać na to co powie lekarz.

mysle,ze jak to sie zdarzylo pierwszy raz,to nie ma co jeszcze panikowac.mi babka powiedziala,ze jakby sie powtarzalo to zrobimy wiecej testow.

Gość zmartwiona...............
bardziej niż poronienia obawiam się czy to nie mięśniaki lub torbiel, a nawet coś gorszego strasznie sie boję i chciałabym miec tą wizyte juz za sobą

napisz po wizycie co tam lekarz powiedział.

zdarzyło mi się 2.5 roku temu bardzo obfita miesiączka ale skonczyła sie planowo, potem były noramalne, ale od jakiegośc czasu miałam na przemian albo słaby okres (1 dzień normalny a potem tylko plamienie )albo taki normalny, nawet sie zastanawiałam czy to nie zaburzenia hormonalne az do tej która była calkiem inna powiem o wszytkim lekarzowi zobaczymy co powie, usg może mi zrobic jak plamię, ale zbadć chyba nie będzie mnie mógł? czy przed usg musze wypić wodę 500 ml wody

nie pytałam i teraz nie wiem jak byłam na poczatku ciązy to musiłam wypic wodę ale to było usg dopochwowe, a teraz nie wiem jakie będzie

a niby po co pić? Zrobi ci usg dopochwowe bo jest najdokładniejsze. A co do plamienia to jeśli trzeba to i plamienie nie jest przeszkodą.

plamienie nie jest przeszkodą do badania? czy do usg

jak byłam w ciąży w 11 tyg i miałalm usg dop to lekarka wczesniej kazała mi wypić 500 ml wody bo bedzie lepiej widać płód ale teraz to inna sytłacja