Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Calluna79

Poleccie jakis prosty szybki zdrowy obiad z ryzem

Polecane posty

Gość copalady.
A ja wlasnie chcialam podac przepis na ryz z kurczakiem :) Wybacz, ale podaje: :) Ryz ugotowac i odsaczyc. Piersi kurczaka pokroic w kosteczke i usmazyc na patelni. Dodac przyprawe curry. Ugotowany ryz wrzucic do piersi na patelnie i wymieszac. Bardzo dobre dla tych, co lubia curry.

Gość yyya
alez wymagajaca bez smazenia i kuraka to sobie go ugotuj, posól i zjedz - smacznego.

Gość jondrasek
penis byka z jąderkami, papryką i marynowanymi grzybkami z ryżem

Prosze o bez kurczaka, bo takie jadlam ciagle ostatnio i mam serdecznie dosc :) a do tego moj partner nienawidzi kurczakow, wiec tez nie ruszy. No nic, moze komus sie przyda. Ja prosze o nastepne :)

Gość jondrasek
BYCZY PRĘT!

Gość Dagmara kuchara
Najprostsze danie to ryż z jabłkami rozgotowanymi w małej olości wody, z odrbiną cukru i cynamonu jak kto lubi. Po podaniu na talerz gorącej potrawy okrasic 2-ma łyzkami dobrego masła - naprawdę pyszne

Gość a znasz płow czy inaczej pilaw
zetrzeć marchew na dużych oczkach, posiekać cebulę. Podsmażyć to na patelni. Dodać listek laurowy i ziele angielskie. No i przyprawy jakie się lubi. Wiadomo - sól, pieprz. Jak już się podsmaży - to nasypać ryżu. Może nawet chwilę się tak smażyć razem. Zalać wodą i gotowac pomału, aż się woda wygotuje. Jak ryż będzie miękki - można jeść. Do tego też dodaje się mięsa (w oryginale baraniny), ale można cokolwiek - ja lubię boczek, kiełbasę. Ja jeszcze urozmaicam tym co mam - pieczarki, kukurydza, papryka.

risotto warzywne przepis w topiku co dzis na obiad na pierwszej stronie na ogolnej ryz z jablkami i cynamonem

Gość a znasz płow czy inaczej pilaw
a skoro bez smażenia - to ugotować ryż, dodać różne warzywa. Koniec :-)

Gość dziuniatrunia
a jak te polędwiczki w sosie zrobić?

Kurcze, w ogole nie czytacie. BEZ SMAZENIA BEZ SMAZENIA BEZ SMAZENIA BEZ KURCZAKA BEZ KURCZAKA BEZ KURCZAKA Dziekuje za przepisy, ale poki co zaden na nic mi sie nie przyda :( Mi jedyne co do glowy przychodzi, to ryz z sosem bezmiesnym albo papryki nadziewane gotowanymi warzywami (ale to z kolei zbyt pracochlonne)

A tak, ryz z jablkami jadam, ale raczej na sniadanie. Nie lubie slodkich obiadow. Ale pychota...

Gość enamoradda
Ale co to za problem podsmazyc cos szybko?

Gość dziuniatrunia
to po co uparlaś sie na ryż? a kasza gryczana z sosem pieczarkowym nie moze być?

klopsiki duszone z ryzem mieso wolowe, albo wolowo-wieprzowe tak z 0,5 kg, jajko,pol cebulki,pieprz, sol, lyzeczka chrzanu i musztardy i ugotowany ryz,odsaczony, sypki -1 torebka...kleisz kulki i wrzucasz na wrzaca wolde z lisciem laurowym i zielem angielskim i kostka rosolowa gotujesz klopsiki ok 30 minut i robisz sos na wywarze, moze byc koperkowy, musztardy, chrzanowy,pomidorowy...jakliubisz:?)

Gość ekonomistka30000
Kilogram pomidorów obrać ze skórki,kilogram papryki .0,5 kilo cebuli,0,5 kilo kiełbasy np śląskiej .paprykę kroimy na plastry,pomidory sjak sie cjhce,to samo z cebula,kiełbasę w krateczke.Do tego dolewamu ciut wody,nastepnie sół pieprz cukier do smaku,curry jak masz:) i koncentrat pomidorowy,może byc mały.Po pół godzinie takiego sobie gotowania gotowe.Obiad na 2 dni plus ryż super.w sosie własnym ,bez tłuszczu.Jedynym wysiłkiem to krojenie warzyw,szczególnie cebuli;) Gotować w dużym garnku,potem całość znacznie zmniejszy swoją objętowć.Jednym słowem pycha:)

Co gorsza, nie mam piekarnika ... wiec pieczenie w folii tez odpada... Normalnie znam troche przepisow, ale teraz same widzicie, klops :)

Gość ekonomistka30000
dodam jeszcze że pomimo ze jest tam cebula,to przy gotowaniu staje sie jak wszystko lekkostrawna:)

Gość bo polak jest miszcz
a moze jakis farsz do pierogow??? np ryz cebula por przyprawic ugotowac :) zjesc

Rewelka, takie leczo. Zastanawialam sie czy z ryzem moze byc dobre :)) Aha, gdybyscie sie zastanawialy, czemu z ryzem, to wczoraj ugotowalam za duzo :D

Gość ekonomistka30000
mozesz też zrobic z mniejszej ilości ale tak ogólnie zachowując proporcje:)

Gość ekonomistka30000
z ryzem rewelacja:)

Gość ja lubie czasem zjesc ryz z
sosem jakims gotowym ze sloika jakis slodko kwasny czy meksykanski ;)