Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alaklara

Przyjecie w restauracji po cywilnym- PYTANIE!

Polecane posty

Gość alaklara

Witam, planujemy z narzeczonym slub cywilny z malym przyjeciem w restauracji na 20 osob,placimy od osoby kazdy za czlonka swojej rodziny,i mamy maly dylemat.Otoz nie chcemy kwiatkow ani nic w tym stylu tylko koperty z pieniedzmi- dziecko w drodze.Jak o tym grzecznie powiedziec kiedy bedziemy rozwozic zaproszenia? czy to rozumie sie samo przez sie ze jesli robimy przyjecie to oni sami wiedza ze wolimy koperty? jak to rozegrac z taktem?

Nic nie mówcie. Byłam na wielu weselach ostatnio i praktycznie zero prezentów. Same koperty- takie proszenie się odniesie odwrotny skutek.

Gość ja nie jestem wcale
taka pewna, bo jeśli to małe przyjęcie to czasami ludzie podchodzą do tematu - jakie przyjęcie taki podarek - i obawiam się, że otrzymasz jakiś komplet talerzyków, pościeli itd. Ale jak zasugerować to trudna sprawa, myślę, że wam nie wypada ale może poproście rodziców, że jak będą gadać to niech napomkną w swoich rodzinach, że jeśli goście chcą coś kupić lepiej byłoby pieniążki z wiadomych przyczyn ;)

Gość napisz prosto z mostu
Uprzejmie prosimy o nie przynoszenie kwiatów, ani innych prezentów. Wstęp na przyjęcie ważny tylko z biletem wodnym ;)

Gość alaklara
znalazlam wlasnie cos takiego jak te bileciki ze smiesznymi wierszykami na zaproszeniach ktore wspominaja o pieniadzach:) ale jesli powie sie ogolnie rodzinie ze ciaza to mysle ze kazdy bedzie wiedzial o co chodzi:) impreza jest taka, ze wychodzi 80 zl na osobe, prawie jak na weselu a w tym jest: 1 i 2 danie, 2 rozne salatki,przystawka,wedliny,kawa, herbata, napoje i 1 danie gorace.

Gość uiyhiuh
Moim zdaniem nie wypada upominac sie o kase. Teraz ludzie sami wola dac pieniadze niz kwiaty. Ja mialabym zle zdanie o parze, ktora wprost mi mowi, ze chce moja kase. Tez mialam skromny cywilny slub i poczestunek w restauracji na ponad 20 osob i wszyscy bez naszego proszenia dali nam pieiadze, niektorzy nawet kwiaty i pieniadze.

Gość alaklara
yhy to dziek, to tylko powiemy ze zapraszamy po slubie na przyjecie w takim razie;)