Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cozaglupikocur!!!!!

plama na sukience pomozcie!!!!!!

Polecane posty

Gość cozaglupikocur!!!!!

kupilam dzis sukienke elegancka na wesele(moje)tzn na poprawiny,polozylam ja na chwile na lozku,poszlam po wieszak przychodze i kot na niej lezy,i zauwazylam ze w miejscu pod biustem sa dwie plamy,tak jakby to bylo mokre od sliny kota,no nie wieml,czekalam az wyschnie no ale nic nie wyschlo,wiec wzielam szmatke,namoczylam w wodzie,lekko przetarlam,no tak jakby plama wyszla,ale pozosaly zacieki od wody,jeju nie wiem co robic,czy dac to do pralni,czy,i teraz najwazniejsze,sukienka jest koloru jasno fioletowego,z satyny,ale satyna jest pos spodem,a a wlasnie ta satyne przykrywa taki delikatny material,nie wiem czy to szyfon czy co,ale tak jakby to byla taka firanka,przypomina to material z rajstop,ze jakby sie lekko zaciagło to by sie podarło,przepraszam jak niezrozumiale napisalam,ale sie stresuje....

Gość to chyba muślin
będzie. Ale pewna nie jestem. Mam z tego sukienkę i piorę ją w pralce - 30 stopni i krótki program bez wyżymania. Spróbowałabym ją delikatnie wyprać ręcznie, ale to Ty musisz podjąć decyzję.

Gość to chyba muślin
Albo zanieś do pralni - a metki żadnej nie ma ?

Gość cozaglupikocur!!!!!
jest napisane ze prac w 30 stopniach,ale boje sie zaryzykowac,a w pralni potrafia zrobic wszystko? kazda plame usuna?TO NIE JEST Bóg wie jaka plama,ale to jest dla mnie wazny dzien i chce zeby bylo idealnie

Gość to chyba muślin
Zanieś, to Ci powiedzą, czy wypiorą, czy nie. Ale powinni wyprać, bo to nie jest jakiś cudaczny materiał, tylko normalny, delikatny.

Gość cozaglupikocur!!!!!
a orientujecie sie ile to moze kosztowac?do 100 zł sie wyrobią?

Gość Andzia z parku
Aż tyle to chyba nie - bez przesady. Za czyszczenie marynarki zapłaciłam koło 20 zł. Za wypranie wełnianego prześcieradła - już nie pamiętam dokładnie, ale koło 50 zł. Więc za sukienkę - 30-40 zł. Tak myślę.

Gość cozaglupikocur!!!!!
no dobrze,dziekuje,jutro lece do pralni

Gość marta koszka
Za każdym razem w takich przypadkach oddawałam ciuchy do pralni - jeśli nie pralnia, to kto ma pomóc? No właśnie. Mnie za każdym razem to wystarczyło - a łatwiej mi, bo pralnia jest z dostawą i płatnością od kg.