Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AlkkkkAaaa

Czy komary mogą sie zalegnąć albo rozmnażać w domu?

Polecane posty

Gość AlkkkkAaaa

Bo na suficie znalazłam kilka albo kilkanaście małych czarnych plamek a nigdy wczesniej takich nie widzialam a komarów dzis zabilam ponad 10 a teraz powinno ich juz raczej nie byc przeciez.... Okno mialam otwarte krotko i nie wieczorem wiec skąd ich sie az tyle nabrało? Szczególnie mój pokój lubią...:-| i juz szlak mnie trafia i sie zastanawiam czy gdzies sie nie zaległy bo kiedys jak kwiatki podlewalam to z jedenego kwiatka okolo trzech komarów wyleciało....:-|

Gość jdkivnhivbd
myslalam dzis dokladnie o tym samym. ich 'sezon' juz sie chyba skonczyl, nie mialam w domu komarow a przedwczoraj w nocy pojawily sie po prostu znikad chyba z 10 mnie pogryzlo :/ wybilam je a dzis prosze, juz widze 2. i sporo jest takich malutkich, chyba rzeczywiscie rozmnozyly sie w domu

Gość mmmmmmmmmhm
nie mogą .

Gość mmmmmmmmmhm
poza tym komary jeszcze są sezon na nie sie konczy na poczatku października.

Gość maximus003
No to dziwne,mamy 12 Pazdziernik,a ja dzisiaj wieczorem zabilem juz 8 komarow.Nigdy wczesniej ich tyle nie mialem w domu,nawet latem,wiec o co tu chodzi? pozdrawiam

Gość hhdddddddddddd
komary skladaja jaja w wodzie a nie na suficie :o

Gość maximus003
No dokladnie ,to wiem,jeszcze pamietam ze szkoly hehe,tylko zastanawia mnie co jest grane ze jest ich tak duzo i to w domu,hmmm...moze to jakies komary syberyjskie :)

Gość meżik
Jak się mieszka w domu na palach to mogą...

Gość Prof. Entomolog X
Przy obecnie panujących mutacjach i wynaturzeniach w ekosystemie,za ktore odpowiedzialny jest głównie człowiek,jest to możliwe. Ba!Jest możliwe nawet to że komar nie tylko będzie potrafil się zadomowić w siedzibach ludzkich ale i z czasem przejąć nad nimi pełną kontrole-biologiczna,społeczna a nawet polityczna. Znane są już wypadki(USA)KOMARÓW jakie całkowicie zaasymilowały się w siedzibach ludzkich i stopniowe zaczęły swa aktywizację, której celem było przejęcie kontroli ekonomicznej nad regionem gdzie rozpoczely swój chów.Komary zaczęły opanowywac transport,lokalne usługi a także początkowo drobna produkcje i handel by w końcu przejąć poważniejsze ich segmenty i całe przedsiębiorstwa i wyprzeć z nich człowieka. Na zachodnim wybrzeżu w niektórych domach to ludzie usługują komarom.A kto by próbował podniesć rękę-packę na komara podlega z góry karze bezwzględnego pozbawienia wolności niekiedy włącznie z pozbawieniem go praw publicznych na całe lata.Podobno jakiś bardziej prominentny komar zgłosił swa kandydaturę do walki o prezydencki fotel w najbliższych wyborach w USA.

Gość Prof. Entomolog X
Poza tym potwierdzam to czego dotyczy temat. Ostatnio mimo że to połowa października w nocy jeden z tych skur....natrętnie latał mi nad uchem. Prawdopodobnie też choć jeden raz mnie u......ł.Ale skończę z nim.To pewne.:classic_cool:

Gość maximus003
To wszystko slyszalem,a nie dlugo ma pierwszy komar wyruszyc na marsa,zeby sie rozmnazac :),a co do mojego domu,to jestem zwyklym blokersem,czyli domy z betonu...

Gość maximus003
hehe ja wlasnie ustrzelilem 8 malego trabkojeba i ide z duma przytulic oko .Pozdrawiam i powodzenia w polowaniu i robienia maskary pazdziernikowej :)

Gość meżik
Prof - 10/10! Genialne.

Gość meżik
Przypominam przy tej okazji, że w dzisiejszych czasach wystarczy nabyć pewien spray za 10zł i psiknąć w pomieszczeniu, a następnie opuścić je na 15 min. oraz następnie przewietrzyć, aby tę całą rewolucję krwawo i szybko stłumić. Testowane na owocówkach - psiknięta lekko zesztywniała w locie i opadła lekkimi zakosami. Inna doleciała do ściany gdzie zaczęła biegać w kółko udając, że nic jej nie jest. Jeszcze inna latała zygzakiem.

Gość paranoik on line
Meżik-a nie obawiasz się odwetu? No wiesz w końcu Owady to blisko 70% świata zwierzęcego:O Czy to aby nie jest jakąś substancja narkotyczna?:classic_cool:

Gość meżik
Coś jest na rzeczy bo pewnego wieczoru spray spadł z szafki na podłogę... sabotaż? A może uzależnienie i dziwki chciały znów odlecieć?

Gość A Owady Czytają:D
:classic_cool::classic_cool::classic_cool::classic_cool: Ewolucja nie stoi w miejscu.Damy wam radę:classic_cool::classic_cool:

Gość reggggggggg
najgorsze osobniki, to te w turbanach na glowie.

Gość Marek Sz
Proponuję metodę dedukcji. Samice komarów pozostawiają larwy do rozmnożenia zawsze na powierzchni wody. Takim zapomnianym miejscem stojącej wody w każdym domu jest tacka do zbierania wody z tyłu lodówki. To doskonałe miejsce do rozmnażania komarów nawet w listopadzie. Proponuję przez kilka dni oczyszczanie tacki, aby przerwać cykliczne rozmnażanie się komarów w mieszkaniu.