Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kallarijka

żałosna dziewczyna, wszystko dla kasy

Polecane posty

Gość kallarijka

Mam znajomą, której po skończeniu studiów prawniczych mama załatwiła aplikacje adwokackie a ona zamiast wrócić tutaj omotała jakiegoś dziadzia mieszkającego w Niemczech który załatwił jej prace dla amerykańskiej firmy. Tak sobie myślę czemu te dziewczyny są takie naiwne i głupie. Wiem że tego faceta poznała kilka miesięcy przed studiami a potem pewnie specjalnie utrzymywała z nim kontakty dla znajomości. Ja skończyłam tutaj studia w naszym miasteczku, pracuje w szkole i może nie jeżdżę tyle po krajach i nie zarabiam aż tyle, nie mam takich ubrań ale myślę że w oczach innych ludzi jestem bardziej wartościowa niż ona.

Gość kallarijka
tylko wkurwia mnie że jak przyjedzie taka tutaj na tydz wakaxcji to każdy się liże i chciałby stopy całować

Gość -09-987
widac ze ludzie wlasnie ja uwazaja za bardziej wartosciowa a nie ciebie:)

Gość pollli
Zazdrościsz? Może nie powinnaś jej tak oceniać? To Twoja miara nie jej. Żałosna jesteś Ty. Typowa frustratka.

Gość Japonski konserwatysta
Zawisc Ci dupe sciska. Ona jest duzo bardziej wartosciowo osoba. Potrafi sobie poradzic w zyciu. Nic ze z pomoca innych.

Gość w rozmiarze 40 to juz nie sa
może i laska nie postepuje etyznie ale naiwna to na pewno nie jest!!! naiwny to ten stary szkop, a nie ona - ona jest wlasnie b. chytra

Gość lu ne
widać że bardzo jej zazdrościsz, ma po prostu ciekawsze życie a ty bidę polską klepiesz i udajesz że się z tego cieszysz

Gość kallarijka
wole swoje skormne zycie niż takie dno

Skoro wolisz swoje skromne życie to po co dorabiasz historię do życia kogoś innego?

Gość xhjbdcuwied
ale co was to obchodzi i dlaczego ja oceniacie?to jej sprawa co robi ze swoim zyciem tylkiem itd.tak chce tak ma.ty chcesz inaczej masz inaczej,wyglada mi na to ze zwyczajnie jestes zazdrosna o to ze ona wiecej zarabia jezdzi po swiecie itd.ja tego nie rozumiem,kazdy ma to co wybierze.mnie to nie obchodzi co kto ma i jak zyje mimo ze ja np tego nie mam.

Gość kallarijka
nie dobrabiam historie, napisałam tylko to co o niej wiem

Napisałaś, że "omotała jakiegoś dziada" i "pewnie utrzymywała z nim kontakt dla znajomości". Czyli tak naprawdę pojęcia nie masz jak go poznała ani po co z nim rozmawiała, nie wiesz jaka to relacja i jad Ci się uszami wylewa.

kallarijka Mam znajomą, której po skończeniu studiów prawniczych mama załatwiła aplikacje adwokackie a ona zamiast wrócić tutaj omotała jakiegoś dziadzia mieszkającego w Niemczech który załatwił jej prace dla amerykańskiej firmy. Tak sobie myślę czemu te dziewczyny są takie naiwne i głupie. Wiem że tego faceta poznała kilka miesięcy przed studiami a potem pewnie specjalnie utrzymywała z nim kontakty dla znajomości. Ja skończyłam tutaj studia w naszym miasteczku, pracuje w szkole i może nie jeżdżę tyle po krajach i nie zarabiam aż tyle, nie mam takich ubrań ale myślę że w oczach innych ludzi jestem bardziej wartościowa niż ona. Piszesz o sobie? Bo z twojego opisu wynika, że to ty jesteś naiwna i głupia. Ona jest zaradna i wiedziała jak się w życiu ustawić.

Gość xhjbdcuwied
no to jak wolisz takie zycie swoje to co cie jej zycie obchodzi i czemu tak gadasz o niej?to swiadzcy o tobie twoich uprzedzeniach i wtykaniu nosa w nie swoje sprawy.ja bym sie tam nie chciala spotykac z takim facetem ale nie umialabym tez tej kobiety ocenic.to jej sprawa.wazne ze sobie radzi i do nikogo nie wtyka nosa.przez to ma jak ma i sobie jezdzi po swiecie i ma kase-bo pilnuje wlasnych spraw.nie rozumiem takiej mentalnosci i oceniania.co cie to obchodzi i w czym ci to przeszkadza ze ona sobie zyje tak a nie inaczej? to ze tak wybrala nie znaczy ze twoje zycie jest lepsze-chyba nie jest skoro cie tak ona interesuje,sadze ze bez wzajemnosci.zwykla zazdrosc i jad w tobie czuc.w ten sposob ocenilas siebie,nie ja.

Gość xhjbdcuwied
moze wlasnie lubila tego mezczyzne albo kochala a przy okazji on jej pomogl bo w sumie czemu by mial tego nie zrobic skoro jest dla niego wazna?skad niby wiesz ze ona poleciala na kase a on na mloda cipke?ja bym nie chciala sie z kims spotykac dla kasy ale gdybym go kochala to bym nie patrzyla na to ze jest starszy kasiasty i to innym wyglada tak jak tobie.dlatego wlasnie tacy ludzie ktorzy nie patrza na zdanie innych na swoj temat sa na ogol szczesliwi i spelnieni a tacy jak ty nie-tylko obgaduja.teraz widzisz dlaczego ja po stopach caluja a ciebie nie.

Gość tubka
żyjemy w świecie =, gdzie liczą się kontakty i znajomości. Czy Ty nigdy nie skorzystałaś z pomocy czy szansy, którą ktoś Ci dał? Nie wierzę. Po prostu jej się udało wypłynąć na szerokie wody, a ze z pomocą innych? Tak jest urządzony świat. Nikt nie dostanie dyrektorem zaraz po szkole, chyba , że ma znajomości. Tak to działa.

Gość maximma
podziwaiam osoby ktore potrafia poradzic sobie w zyciu , a te co krytykuja to nieudacznicy co je zycie przeroslo i patrza ,komu tylko dowalic .Polak wszystko potrafi wybaczyc , tylko nie sukcesu :)

Gość turkusowa..
a skąd Ty w ogóle wiesz że ten koleś jej załatwił to czy tamto że dzięki niemu jeździ na wycieczki. Też pochodzę ze wsi wyjechałam do miasta na studia i do pracy i też jeżdżę na wycieczki zagraniczne i czy to oznacza że puszczam się za kasę nie po prostu pracuję odkładam i mnie stać

Gość xhjbdcuwied
nawet gdyby dawala dupy 10 starcom za kase to co wam do tego i kto dal prawo wam by ja oceniac?jej dupa jej sprawa.

Lubi sie ruchac dziewucha:-)dawanie dupy to nie zaradnosc tylko mega glupota i pojscie najlatwiejsza droga a chetnych na ruchanie za kase jest multum:-)

Gość xhjbdcuwied
najlepiej jest pilnowac wlasnego zadka bo na pilnowaniu cudzych zle sie wychodzi.

Gość jodelka z gwiazdką
może i wiedzie ciekawsze życie, może ja też bym tak chciała...ale uczciwie, bez jakiś akcji, żeby żyć w zgodzie z własnym sumieniem :) brzydziła bym się z sobą, gdyby postępowała tak jak Twoja znajoma. więc jeśli mam coś osiągnąć, wolę sama, uczciwie bez pokazywania cycków. widać ,że Twoja znajoma ma dużo kompleksów i za wszelką cenę chce pokazać jaka jest zajebista. olej ją i jej życie zajmij sie swoim.

Gość kallarijka
wiem w jakiej jest sytuacji bo bardzo dobrze się znamy, dawniej się przyjaźniłyśmy, a teraz mam nawet dobry kontakt z jej matką i często mówi że chciałaby aby jej Gośka znalazła sobie jakiegoś faceta w swoim wieku, założyła rodzine, nie tylko te biznesy i dziwna znajomość z dziadkiem... może on ja teraz nie sponsoruje bo ma dużo kasy ale z pewnością duzo mu zawdzięcza i sprzedała się

Gość xhjbdcuwied
no i? co cie to ja sie pytam?

Gość pleciecie bzduryyyyy
Opisana przez Ciebie dziewczyna NIE UMIE RADZIC SOBIE W ZYCIU- uczepiła sie starego dziada i tyle. GDYBY BYŁA DOBRYM PRAWNIKIEM, ZROBIŁA APLIKACJE ZARABIAŁABY DUZO,ale widac nie ma predyspozycji co do używania mózgu;) Ja jestem przed trzydzietką, mam własną firmę i nie wyobrażam sobie być pasozytem i żerować na jakims starym dziadzie :-O

Gość kallarijka
w sumie to jej naprawdę nie rozumiem, jest bardzo ładna a tak niszczy sobie życie