Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tradzikowa25

co gorsze-diane35 czy izotek?

Polecane posty

Gość tradzikowa25

takie mam opcje-brac jedno z tych dwoch Po Diane skora nie jest idealna,ale jak na razie po 6 miesiacach nie ma skutkow ubocznych Izotek wysuszal mi oczy,tracilam troche wlosow,ale nieznane sa jego dlugodystansowe skutki uboczne (tradzik wrocil po 3 latach bo nie wzielam bardzo duzej dawki,meczyly mnie bole glowy,mimo dobrych wynikow) Co lepiej brac,co niesie mniejsze efekty uboczne? wiem,ze Diane musialabym brac latami,a Izotek raz na pare lat lub na zawsze..ale skutki ub. Izoteku tez straszne moga sie zdarzyc

Gość kjlk
Wow, jestem w szoku. Po pierwsze Diane się latami nie bierze. Po drugie Diane leczy trądzik pochodzenia androgennego. Po trzecie, jeśli leczy trądzik pochodzenia hormonalnego, to oznacza iż obniża poziom androgenów męskich w organizmie, o ile testosteron pochodzi od jajników. Bierze się ją do roku czasu, a potem zmienia na inny lek, z reguły wystarcza zwykła antykoncepcja do podtrzymania stanu uśpienia chorego jajnika. Izotek z tego co wiem, leczy trądzik innego pochodzenia i to wtedy, kiedy inne metody zawiodą. Przepraszam bardzo, ale nie masz zielonego pojęcia o leczeniu swojego trądzika. Podstawa do określenia odpowiedniej kuracji, to zrobienie szczegółowych badań hormonalnych. Dopiero wtedy można zastosować odpowiednie leczenie. Co do skutków ubocznych to sama odpowiedziałaś na to pytanie. Już samo to, ze przy izoteku kobiety aktywne seksualnie muszą brać antykoncepcję (wystarczy najsłabsza, Diane jest bardzo silna, ale to lek o dodatkowym działaniu antykoncepcyjnym), żeby nie zajść w ciążę mówi samo za siebie.