Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalia 1986

przeziębienie u 3miesięcznego

Polecane posty

Gość Natalia 1986

Witajcie Drogie Mamy! Mam pytanie do Was, zaobserwowałam u mego prawie 3miesięcznego synka w poniedziałek niewielki katarek, wiec oklepywałam mu plecki, używałam soli morskiej oraz wyciagałam mu glutki Frida mając nadzieję,że katar minie , ale niestety nie jest lepiej.Nie gorączkuje. Dodatkowo w ciagu dnia pojawia się u niego kaszel 3razy max. Co robić? Lecieć do lekarza? A jak uzna,że panikuję? To moje pierwsze dziecko i naprawdę nie wiem co mam robić...

Gość flegamina w kroplach
na rozrzedzenie wydzieliny, woda morska i frida powinno wydtarczyć

Gość Luizaaaaaaaaaaaaaaa
To samo mam z moim 6-cio miesiecznym. Ja jednak polecialam do lekarza chyba dla swojego spokoju bo juz drugi tydzien rzezi i kaszle. Robie to samo co ty czyli sol morska i frida. lekarz nie zalecicl mi nic innego. Takze czekam na koniec kataru :( Poza katarem nic mu nie jest

kata napewno jest w wyniku kataru , ktory drażni drogi oddechowe. Tak czy siak idz jutro dzis nie ma sensu chyba że wystapi goraczka, na osluchanie oskrzeli.

Gość Natalia 1986
Dziękuję Wam bardzo Drogie Mamy, jednak przejdę się jutro z Maluchem do przychodni. I mam jeszcze jedno pytanie, moja koleżanka twierdzi,że nic lepiej nie inhaluje niż świeże powietrze i że powinnam z maluchem wychodzic na podwórek jeżeli nie ma gorączki. Co o tym sądzicie? Ja zapobiegawczo nie wychodzę, ale nie wiem czy nie robię tym dziecku krzywdy :(

Gość magdalenka 0387
mi pediatra powiedział że jeśli u dziecka występuje tylko kartar to nic takiego - trzeba oczyszczać nosek i czekać aż minie. Jak pojawi się kaszel lub gorączka to powiedział że lepiej przyjść do przychodni, bo za małe dziecko żeby czekać na efekty kaszlu. Radzę więc żebyś poszła do lekarza, z pewnością zaleci inhalacje, może jakiś syrop na kaszel. A spacer wskazany, tylko trzeba z głową ubrać dziecko - nie można przegrzewać bo jak się spoci to z przeziębienia może coś gorszego powstać. Powodzenia.

Gość tez z piastowa
Kolezanka ma racje wychodz na spacery.