Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wionampkaa

czy płacicie regularnie za czynsz?

Polecane posty

Gość wionampkaa

chciałabym zapytać jak to jest u was z płatnością za czynsz? Czy regularnie co miesiąc płacicie czy może co kilka miesięcy? Mam dwumiesięczne opóźnienie w płatności i zapłacić mogę dopiero pod koniec miesiąca. Od razu mówię, że nie ma mowy o jakimś dłuższym zadłużeniu ale mimo to strasznie mi wstyd.

Gość moja kumpela tak miala
place co miesiac

Gość moja kumpela tak miala
a niejednokrotnie robie sobie nadplate

Gość czynsz płacę zawsze na czas
mimo iż ostatnio powariowali i podnieśli do niemalże 900 zł :(

Gość ja ja ja ja i jeszcze raz JAAA
U mnie różnie to bywa. Czasem nadpłacam na miesiąc, dwa innym razem mam zaległość miesiąc, dwa do tyłu- ale zawsze reguluję.

Gość wionampkaa
ktoś jeszcze się wypowie?

Ja mieszkam w szwecji, mieszkanie na razie wynajmuję z drugiej ręki i co miesiąc przychodzi facet 25-27 po kaskę, nigdy nawet dnia się nie spóźniłam z płatnościami...już kilka dni po zapłaceniu czynszu składam kaskę na nastepny...i tak pieniądze leżą i ich nie ruszam żeby nie wiem co. On jest zadowolony, ja też. Pewnie gdybym się spóźniła kilka dni tragedii by nie było, ale on musiał by czynsz zapłacić ze swojej kieszeni, a do tego dopuścić nie mogę.

Gość no jak trzeba to trzeba
wionampka...a spoldzielnia cie nie sciga? nie nalicza odsetek? warto placic chociaz czesc czynszu zamiast calego jak sie nie ma kasy - zawsze to mniejsze zadluzenie;)

Gość fiona ruda
w mojej spółdzielni było dobrze, można było trochę się spóźnić rozkładali na raty i pomagali ludziom ale odkąd rządzi tu facet z PO są same eksmisje i nie ma przebacz. Spóźniasz się to od razu na ulice :( Mieszkania warte 450 tyś sprzedają za 200 na licytacjach :(

Gość latynoska25
a ja nic nie płace,nawet grosiunia bo mamy z mężem własny dom

Gość martha80....
raczej w terminie

Gość może rzeczywiście sprawdz
tak czytam i masakra jakaś jakie czynsze w mieszkaniach. Dobrze ,że mam własny dom zawsze mówiłam, ze droższe w zbudowaniu, ale swoje i bez czynszu, który jak słysze idzie ciągle w górę

Gość majtoguma
mieszkanie w bloku + czynsz to lepiej wziąć kredyt na budowę i zamiast czynszu ratę płacić

Gość bjhbhj
jezeli masz 2 miesieczne opoznienie, ale co miesiac placisz czynsz, to nic sie nie stanie, nie rob tylko wiekszych zaleglosci

Gość to prawda nic się nie stanie
nie wyrzucą cię z mieszkania :-) Ale w takich sytuacjach najlepiej pójść do Spółdzielni - i powiedzieć, że tak będzie - ewentualnie - jak się może - zapłacić chociaż jakąś część.