Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

super turbo

Cera tłusta/mieszana?na pewno: pomocy...

Polecane posty

Pomocy, błagam! Nie mam pryszczy ani przebarwień-nic... tylko mi się tłuści twarz. Tak po 2 h od pomalowania już muszę jakieś bibułki przykładać, żeby zmatowić się trochę...nie używam żadnych żeli ani kremów matujących, bo to odwrotny skutek daje niż zamierzony.po tonikach wyskakują mi pryszcze... Rano jak idę się myć, twarz mam tak tłustą, jakbym sobie masło wsmarowała...najbardziej, czoło nos i te okolice przy nosie.. mogę się jaakoś wysuszyć?

Gość moja kumpela tak miala
mam mieszana, odkad uzywam olejkow do twarzy na noc to mniej mi sie tlusci. nie wiem jak u ciebie by to bylo. np wiesiolkowy moze byc.

nie wiem, ja sobie wymyslilam tak, ze jesli masz cere tlusta i ja odtluszczach, wysuszasz, to ona sie broni przed tym wytwarzajac wiecej sebum, wiec analogicznie powinno dzialac w druga strone. na pewno moghe powiedziec, ze mniej mi sie tlusci, byc moze z innej przyczyny? ale odkad uzywam olejkow, to tak jest.

niee, ja niczym nie odtłuszczam jeszcze, nie mam pomysłu :) żadnych toników, kremów nic. Tylko rano i wieczorem myję twarz żelem Nivea

a jakim zelem?

ma sles i aluminium

no ja osobiscie bym unikala. ale to Ty sama musisz przetestowac na sobie, co ci pomaga co nie. hydrolat pomaranczowy zmniejsza wydzielanie sebum

ok, brzmi to sensownie. a ten hydrolat to w aptece czy raczej sklepie zielarskim? stosuje się jako tonik czy żel do mycia?