Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Basia 28l.

Kto był kompletnie zaskoczony i nieprzygotowany na ciąże ????

Polecane posty

Gość Basia 28l.

Jak to było kiedy dowiedziałyście się że jesteście w ciąży ale jej nieplanowałyście i nagle bach ! Jak sobie poradziłyście ??? Ile miałyście lat ? Czy bałyście się co to teraz będzie ???

Gość witaojciec
hej, ja zaliczylam wpadke w wieku 21 lat. Czyli dosc mlodo, bylam w trakcie studiow bez pracy,ale mialam chlopaka na poziomie, i normalnych rodzicow,ktorzy sie nie odwrocili tylko pomogli. Wzielismy slub,odkladalismy pieniadze , radzimy sobie jak na te trudne czasy swietnie.

Gość starsza mama, ale mama
o ciąży dowiedziałam się w wieku 47 lat, termin mam na 16 grudnia, niestety nie była tO CIĄŻA planowana :-(

Gość witaojciec
o rany starsza mamo-jak sie czujesz? Nie cieszysz sie w ogole? masz poza tym w sobie jakies dzieci?co na to maz?

Gość zuzianna
mialam 26 lat i bylam z facetem ktory nie nadawal sie na ojca kompletnie:O Bylam w szoku i nie wiedzialam co przyniesie przyszlosc. Balam sie jak sobie poradze z maluchem i jak On dojrzeje do bycia ojcem. Po 3 miesiacu urzadzil mi pieklo, wieczne awantury byle tylko wyjsc z domu itd Po porodzie wpadlam w ciezka depresje i ogolnie nie bylo kolorowo... Z nim nie mam zadnego kontaktu bo nie chce. Powoli wszystko sie ulozylo, maluch ma juz 2 lata a ja kocham go najbardziej na swiecie i ciesze sie, ze go mam, bo jak bylam chora wciaz powtarzalam sobie, ze musze szybko wyzdrowiec bo na mnie maluch czeka w domu i musze byc dobra mama.

Gość Basia 28l.
Ostatnio mówili że zapłodnili babkę co miała grubo po 60-ce i urodziła dziecko..także da się ??? da się !

Gość witaojciec
zuzianna-dzielna jestes kobieta :-)

Gość Basia 28l.
http://deser.pl/deser/1,83453,5431376,Najstarsza_matka_swiata__70_latka_urodzila_bliznieta.html a tu babka 70 lat urodziła bliźniaki ...aż się nie chce wierzyć....

Gość ja miałam skończone 18lat
i wiem,że byłam na tyle dojrzalsza od moich rówieśniczek żeby całkiem spokojnie dać sobie rady z dzieckiem. Teraz choć wcale nie jestem dużo starsza bo mam 21lat wiem,że to była dobra decyzja,że zdecydowałam się urodzić bo wiele moich koleżanek usunęło. Teraz moja przyjaciółka (21lat) jest w ciąży i po prostu nie mogę patrzeć jak bezmyślnie do tego podchodzi. Tak jakby nic się nie zmieniło-a zmienia się przecież wszystko! Ja decydując się na sex wiedziałam jakie mogą być tego konsekwencje i wiedziałam że gdy zajdę w ciążę będę musiała zmienić wszystko. Denerwuje mnie jedynie to,że ludzie gdy widzą "młodą matkę" wzrokiem dają do zrozumienia "po co się puszczałaś,na pewno sama nie wiesz z kim masz to dziecko!" A nie przyjdzie im do głowy,że ta "młoda matka" ma normalną rodzinę,męża,mieszkanie i spokojne życie-tylko jest młodsza od innych matek. Wszyscy patrzą Nas jedną miarą-głównie przez takie debilki jak ta z Sosnowca co wczoraj urodziła pijane dziecko. Przepraszam,że się tak rozpisałam i jeszcze prawie nie na temat ale szlak mnie trafia,że ludzie są tacy wredni nie znając człowieka!

Gość Basia 28l.
Podziwiam Was ! ja mając 28 lat i męża zastanawiam się ciągle czy to już czy jeszcze nie odpowiedni czas...

Gość zuzianna
Witaojciec sama juz wiesz, ze jesli spoczywa na Tobie odpowiedzialnosc za takie male stworzonko trzeba sie pozbierac chocby nie wiem co i dac rade :) A opninia ludzi nie ma co sie przejmowac, niech sobie mysla co chca. Basia moze tak z zaskoczenia bylo by lepiej ??:D

Gość ja miałam skończone 18lat
Wiem,że nie warto się tym przejmować ale to cholernie boli gdy ludzie na siłę robią ze mnie złą matkę... Bo przecież wiek matki nie jest miara jej miłości! Każda matka kocha swoje dziecko na zabój!

Gość i masz meksyk
Ja byłam totalnie zaskoczona. Nowy partner, nowe miasto, nowa praca. Zaczęłam stawać na nogi po nieudanym małżeństwie. Wyprowadzka do większego miasta, bo lepsze perspektywy. Nowa praca, która dawała mi wiele satysfakcji. Nowy związek. Czułam się w końcu jak prawdziwa kobieta. Nic mi nie było potrzebne do szczęścia. Niestety problem - niechciana ciąża. I niestety mimo tego, że maluch pojawił się w domu, to ja wcale nie poczułam się matką, nie czuję żadnej więzi z tym małym dzieckiem.

polowa ciaz to wpadki /jakim cudem , jesli wspolzyjesz to jest ryzyko ciazy no kurcze nie rozumiem jakie wpadki ? nie zabezpieczasz sie wiec jest ciaza , oczywiscie pomijam te prawdziwe wpadki gdzie bierzesz tabl. i zachodzisz np

Gość Tak mnie olśniło
up ciekawe

U mnie sama nie wiem czy to była planowana ciąża czy nie...ale od początku. Staraliśmy się o dzidziusia 7 miesiący, testy owulacyjne, temperaturka stosunki co 2 dni. i nic, ciągle brak na teście 2-ch kreseczek. Więc postanowiliśmy odłożyć plany o dzidzi na jakiś czas, i zrealizować inne plany...następnego miesiąca już z przyzwyczajenia zrobiłam test, i kuku dwie kreseczki.