Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hghgfghh

Jak nauczyć dziecko korzystania z nocnika? Nie mam juz pomysłów...

Polecane posty

Gość hghgfghh
uggi-mój to samo-zaparcia i płacz w trakcie robienia potem kupy, chowa sie jak robi w pampersa , a jak pytam czy robi kupe- to woła nie , jesce nie! i ucieka, chociaz juz wiem,że robi, albo zrobił

Gość shfh
no wlasnie , sproboj posadzic na nocnik lale , ukradkiem nallac wode do nocnika i zaczac sie cieszyc i bic brawo ze lali sie udalo moze to go zacheci . tylko nie mow mu ze lali sie udalo i on tez musi lub ze inne dzieci juz nie siusiaja do nocnika.

Gość hghgfghh
nie mamy lalek-to chłopiec...

Gość shfh
ja tez mam chlopca i on ma jedna lalke , uczy go to opiekunczosci , zupelnie inaczej ja traktuje niz misie itp. czasem sadza ja na nocnik , karmi ja , czasem cos do niej pogawedzi , pobuja w foteliku.

Gość hghgfghh
no nie wiem, a nie boisz sie,ze wychowasz go na mieczk- nie obrazaj sie tylko

Gość hghgfghh
mięczka miało byc

Gość bezrobotna mama
u mnie ten sam problem maly ma prawie 3 latka ucze go i ucze i nic mysle, ze przyjdzie na to pora. nic na sile a gadkami sie nie przejmujcie:) pozdrowienia!

Gość shfh
nie ;] raczej jest tyranem w stosunku do nas.. hehe nie no zartuje... nie wydyje mi sie , po za tym niedawno przeszlam kurs na opiekunke i mialam zajecia z wieloma wykladowcami [przycholodzy , pediatra itp] i nie uwazaja aby bylo to cos zlego wrecz przeciwnie , uczy chociazby dzielenia sie np jedzeniem z taka lala[oczywiscie w przypadku jedynaka] [ a w przypadku niejadka zacheca do jedzenia]. u mnie to przynajmniej dziala

Gość shfh
ale ja swojego synka nauczylam siusiac w inny sposob, poniewaz siusial co 15 min jak chodzil bez pampersa , wziellam koce.... kilka ulubionych zabawek do lazienki i tam bawilismy sie do tej pory az nie zalapal , jakies 3-4 godz, strasznie mu sie spodobaly brawa i mowienie do siusiu papa jak spuszczalismy wode i tak zostalo , mial wtedy 18 mies.