Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocypomocy

STUDIA-BADABNIA LEKARSKIE POMOCY!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość pomocypomocy

CZY MOZNA TO ZROBIC U LEKARZA RODZINNEGO?

Gość Kasia .....................
tak, to podstawowe testy. Da Ci skierowanie na badanie krwi (przynajmniej tak bylo za "moich czasow"). Powiedz tylko lekarzowi, ze potrzebujesz papierek na studia.

Gość pomocypomocy
dostałam skierowanie i to na pewno ma byc takie zaswiadczenie od lekarza rozdinnego? czy moze lekarza medycyny pracy? bo mam na to tylko tydzień :/ jakbyco bede studiowac technologie zywienia i zywnosci czł.

Gość pomocypomocy
up

Gość Heja banana:)
To musisz jak najszybciej zrobić badanie kału, wyrobić sobie książeczkę i isć do lekarza medycyny pracy. Badanie kału 60zł+ badanie sanepidowskie medycyny pracy 50zł. Oczywiście + podstawa, czyli zaświadczenie od rodzinnego, w tym badania krwii

Gość pomocypomocy
kiedy ja mam to zrobic jak mam tylko tydzien? nie moze byc samo zaswiadczenie?

a zaczynasz od razu od zajec praktycznych? Tzn.gdzies w kuchni, stolowce..? Wtedy potrzebujesz tez badania wykluczajace zoltaczke. Ale nie ma roznicy jaki lekarz wystawia zaswiadczenie o stanie zdrowia dla studenta. Jesli Twoj wydzial mialby specjalne wymagania, to zaznaczylby to w ulotce, ktora dostalas(es).

co prawda od ukonczenia moich studiow minelo pare lat, ale mysle, ze badanie krwi jest nadal aktualne ;) w pierwszej z brzegu przychodni zapytaj o labolatorium i tam pobiora Ci krew. Jesli za badanie zaplacisz, nie potrzebujesz zadnego skierowania. Ksiazeczka sanepidowska to chyba dopiero przy pracy w zbiorowym zywieniu..? Na pierwszym roku, tak od razu, przeciez nie rzuca Was do zadnej restauracji?

Zaświadczenie wystarczyłoby gdybyś nie poszedł na takie studia. Zaświadczenie dostaniesz jak zrobisz badanie krwii, na które dostaniesz skierowanie. To wszystko załatwisz u rodzinnego. Twój kierunek jednak wymaga jeszcze badań sanitarno-epidemiologicznych. Czyli kału. Wynik negatywny pozbawia Cię pracy po studiach, a także nie mógłbyś uczestniczyć w niektórych ćwiczeniach. Musisz zrobić. Bez tego nie wpuszczą Cię nigdzie.

Gość pomocypomocy
nosz kurwa jego mać :O

Ale nawet jezeli zrobi ksiazeczke na drugim roku i nagle okaze sie, ze ma wynik negatywny, to musi zrezygnowac ze studiow w tym kierunku. Nigdy by pracy nie dostal. Dobre uczelnie dbaja o swoja reputacje i wymagaja tych badan

Rób badania, ja wiem co mówię

Gość pomocypomocy
przeciez nie zdążę w tydzien

To rob sobie zaswiadczenie. W tym czasie czekaj na wyniki kalu. Ksiazeczke kupisz w zwyklym papierniczym. Ta ksiazeczke uzupelnia lekarz

to przestan marudzic, tylko dzwon do swojej przychodni rejestrowac sie do lekarza ;) moze przyjmuje dzis po poludniu, to juz jedna rzecz zalatwisz. A jesli nie, to umow sie na jutro. Krew od razu tez jutro oddaj. Z kalem jak jest nie wiem, pewnie dostaniesz zestaw do pobrania probki. To nie sa testy, na ktore potrzeba dwoch, trzech tygodni...

Gość pomocypomocy
no dobta to mam na poczatku tylko do rodzinnego?

Gość pomocypomocy
tam na skierwaoniu jets napisane ze mam dostarczyc zaswiadczenie do 30 wrzesnia. nie rozumiem tego...po co mam robic w takim razie badanie krwi i kału jak mam dostaczyc tylko zaswiadczenie

Gość pomocypomocy
up

Gość pomocypomocy
kurwa nie wiem co robic!!!!!!

Gość pomocypomocy
up

ech, troszke samodzielnosci... Lekarz wystawia zaswiadczenie o Twoim stanie zdrowia na podstawie wynikow badan, ktore mu dostarczysz. W razie watpliwosci - dzwon do dziekanatu, a dowiesz sie szczegolow, czego konkretnie wymagaja. Jesli jakiegos papierka zapomnisz, to go doniesiesz juz po 1 pazdziernika

Gość razaadobrzee
A nie lepiej zadzwonić i dopytać zamiast siać panikę?