Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paskudny allkoghol

Strasznie drży mi brew...od czego to moze być? niedobór żelaza?

Polecane posty

Gość paskudny allkoghol

kiedys drzała mi powieka...ale teraz ta brew...

Gość confussssseeed
mi tez czasami . jakis nerw sie poruszyl

Gość paskudny allkoghol
nie, w ogóle kawy nie piję, chociaż za to żłopie litry mocnej herbaty, od tego też to może być? w dodatku dzisiaj wypiłam troche paskudnego alkoholu po którym było mi niedobrze, miałam dresszcze...

Gość paskudny allkoghol
a no własnie jak w domu to pół biedy, ale boje sie że zacznie mi tak drgać przy ludziach :o albo w środkach transportu miejskiego np. w metrze i ktoś siedzący na przeciwko może sobie coś pomyśleć :o w dodatku boli mnie teraz ta brew albo skroń

Gość paskudny allkoghol
prawda - ale jak to sie stało? jakoś w nerwowych momentach? ja pierwszy raz mam takie coś...

Nie mam pojecia , mnie lekarka zapytala w jakich sytacjach to wystepuje to jej powiedzialam ze roznie zapytala czy np wtedy gdy sie denerwuje .. wtedy jeszcze do konca nie moglam tego okreslic bo nie przywiazywalam uwagi do czasu w jakim to wystepuje ale z czasem zauwazylam ze zawsze mi tyka jak sie denerwuje ... juz sie przyzwyczailam ale oko mam dziwnie luzne;) ... nauczysz sie z tym zyc , ja tez myslaalam ze to niedobor magnezu a jednak to tik nerwowy

Gość ytutyjhghjh
"Magnez wsuwam codziennie , kawy nie pije wcale . Bylam z tym u lekarza i powiedzial mi ze to tik nerwowy" Gówno prawda, a nie tik nerwowy. Banda przygłupów w białych fartuchach. Jeśli tak macie od dłuższego czasu, to przyczyna może leżeć w przyswajaniu magnezu i zapewne innych mikroelementów również. Wasz organizm z jakiegoś powodu (czytaj: choroba) nie przyswaja składników odżywczych. Możesz sobie jeść magnez kilogramami, a jego 99% i tak wydalisz. Następnym razem kup sobie coś takiego: http://www.chelamagb6.pl

Gość ytutyjhghjh
A tak na marginesie, to zacznijcie się zdrowo odżywiać, jeść np. więcej kaszy gryczanej (dużo magnezu zawiera), a nie jakieś gówna z Mc Donalds'a.

Gość kakakakakaka
magnez !!! albo potas! Zrób sobie badania mikroelementów i będziesz wiedzieć

Gość paskudny allkoghol
co fakt to fakt, witamin nie biore ani pierwiastków, odżywiam sie różnie...sporo czipsów...woda gazowana...może to od tego? al raczej zdenrowana nie byłam

Gość ytutyjhghjh
Prawda, a masz czasem skurcze? "Jem rozne zestawy witamin" Już ci napisałem powyżej, że możesz jeść całe tony witamin i mikroelementów, ale jak masz problemy z ich wchłanialnością, to tylko wyrzucasz kasę w błoto. Ponadto pamiętaj, że witaminy lepiej się wchłaniają, gdy pochodzą z naturalnych źródeł (czytaj: owoców i warzyw).

Gość ytutyjhghjh
"to jak to wytlumaczysz ze za kazdym razem mi tyka oko w powiece i pod brwia jak sie denerwuje???" Ano tak, że zdrowemu człowiekowi nic nie tyka... nawet jak się zdenerwuje.

Witaj Paskudny allkoghol, drganie brwi (a wcześniej też powieki), o których wspominasz, może wynikać z niedoboru magnezu oraz potasu w Twoim organizmie. Pierwiastki te odgrywają bowiem podstawową rolę w utrzymywaniu prawidłowej kurczliwości mięśni, odpowiadają też za ich właściwą pracę. Pamiętaj więc o uwzględnianiu w swojej diecie produktów/preparatów je zawierających. Nie chodzi oczywiście o to, byś zażywała jak najwięcej tabletek je zawierających, ale pełną dawkę. A taką znajdziesz w jednej kapsułce BluMAGU skurcz jedynego, będącego połączeniem trzech składników aktywnych magnezu, potasu i witaminy B6. Jeśli dolegliwości nie ustąpią, skonsultuj się z lekarzem. Pozdrawiam, Ekspert Hasco-Lek.

Gość hipochondria to jest
tez tak mialam wiele lat temu, tik nerwowy raz tu, raz tam, potem dlugie lata przerwy i znow jakiez drzenie 2 tygodnie, 3 tygodnie w lydce, na policzku itp, td. Regularnie zazywam magnez i nie zwracam uwagi na te tiki. Przechodza na pare lat, by sie znow pojawic w okresie zmeczenia, przesilenia jesiennego czy wiosennego, czasami wystepuja bez dania racji. Oby tylko takie problemy byly. Rada najlepsza i jedyna: nie zwracaj uwagi na to, mimo, ze denerwuje, a po czasie samo przejdzie

Gość nitkaa
jesli chodzi o niedobory zelaza to ostatnio słyszałam o dobrym preparacie od firmy olimp chela ferr. Opłaca sie kupic bo duzo wiecej tabletek w relatywnie nizszej cenie.

Gość Gonda
Jak juz masz brac zelazo w tabletkach to lepiej lizac zardzewiałe zelazo

Gość Gonda
Ale to zwykle brakuje magnezu i wapnia

Gość oj tam, oj tam;-)
Też bym chciała wiedzieć skad to się bierze. Stresów bywało,że miałam wiecej,zmeczona nie jestem. Magnez i wapń w normie- badałam. Potas nie wiem,ale ziemniaków dużo jem i sok pomidorowy litarami piję. Nie mam innych skurczy -np.w łydkach. Drga mi tylko powieka już tydzień prawie non-stop. Jestem w ciąży,może to ma jakiś wpływ?

Gość pici mini
niedobór magnezu kup magnez w aptece w dawce 200 mg a nie jakiś suplement diety i stosuj wg zaleceń na opakowaniu

Gość polecam tez wapno
i cynk

Gość brakuje Ci magnezu
j.w.