Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakakakakaka

Żaluzje czy się opłaca ?

Polecane posty

Gość kakakakakaka

Czy warto zakładać żaluzje na oknach ? Niedawno wprowadziłam się do nowego mieszkania niestety na przeciwko masa sąsiadów. Nie chcę rolet bo miałam już kilka i zawsze się psuły zresztą przez rolety zawsze widać cień postaci i to co robi. Jestem ciekawa czy przy zakładaniu żaluzji niszczą się okna ?? Bo niedawno wstawiłam nowe i nie chciałabym ich popsuć. Jeśli ktoś ma żaluzję to niech mi doradzi co robić, jaki kolor kupić i czy faktycznie przez żaluzje nic nie widać?

Gość kakakakakaka
up

Ja mam rolety i nie wydaje mi się,żeby cokolwiek było widać ;) Sąsiedzi z nad przeciwka też mają rolety. I też nic nie widać :classic_cool:

Gość czerwona truskawka__
bzdura ! przez rolety widać cienie osób, nie wiem jak jest z czarnymi roletami ale ja mam szare i wiem że widać żaluzji nie miałam więc nie moge wydać opinii

Gość kakakakakaka
up

Gość ma tak ze 26 lat
ja bym zalozyla

Gość ma tak ze 26 lat
"Evangelina1990 Pf,to nie wiem. U mnie nie widać Sprawdzałam" czyli jak, chodzilas po domu i jednoczesnie stalas przed oknem i obserwowalas czy cie nie widac? :D

Gość kakakakakaka
up

Gość kakakakakaka
up

W roletach jest coś takiego jak przepuszczanie słońca, zwróć uwagę jeśli będziesz je kupowała. Im mniejsza przepuszczalność, tym mniej widać i w domu ciemniej.

Gość Ola.22.
Ja mam rolety i nic nie widać, żadnych cieni i takich tam. Ważne jest zeby przy zakupie wybrać odpowiednmi materiał z ktorego bedzie zrobiona roleta. Są cieniutkie ze przepuszczaja w dzien mase światła a są też takie że nic nie widać

Boże hahaha a jak myślisz?? Tak potrafię czynic cuda i byłam w dwóch miejscach jednocześnie :o:o A nie przyszło Ci czasem do głowy,ze może sama nie mieszam?? :o:o One są zawieszone zaraz za firanką.Kolory to ciemny zieleń i bordo ;)

Żaluzji już się nie montuje, chyba, że drewniane, ale są bardzo drogie i raz na tydzień czy dwa trzeba każdą płytkę przetrzeć szmatką, bo straszny kurz się zbiera i trudno go później usunąć.

Gość kakakakakaka
czyli lepiej kupować te ciemne rolety tak ? Bo mi nie zależy na tym aby w dzień były opuszczone ale żeby w nocy mimo górnego świtała w pokoju nie było absolutnie nic widać. Czy moglibyście mi podac cenę takich gruby rolet ?

Gość vske9843
ja mam żaluzje drewniane i bardzo sobie chwale, ślicznie wygladają i wcale się tak nie kurzą

Nie chodzi o kolor, tylko przepuszczalność. Zazwyczaj rolety robi się na zamówienie, te marketowe to najniższa półka.

Gość dziewczyna janosika .
Ja mam rolety i albo kupiłam jakieś ferelne albo co ale faktycznie wszystko przez nie widać :/ na pewno widac jak ktoś sie w pokoju rusza, jak telewizor miga, widać wszystko :/ też się zastanawiam nad ich wymianą bo moi sąsiedzi widzą wszystko. A tyle kasy za nie wybuliłam ech :(

Gość kakakakakaka
więc poprosze o taką orientacyjną cenę tych mało przepuszczalnych niemarketowych i jeszcze mam pytanie czy ja sobie sama to musze montowac czy ktos przyjezdza ?

Gość brum brum brumka
Tylko nie rolety ! Wszystko przez nie widać no chyba że sobie kupisz czarne

Przyjeżdża ktoś, mierzy, potem za parę groszy je montuje. Ja za 4 rolety dalam koło 400zł, ale to takie w prowadnicach i mam kolorowe prowadnice, więc droższe.

Idź do jakiegoś sklepu z oknami, tam zazwyczaj sprzedają rolety. Zobacz jakie mają materiały, popytaj o wszystko, zapytaj o orientacyjną cenę.

Gość ninanina...
Ja mam żaluzje już 10 lat i jest super :) nic nie widać i ładnie światło operuje :) polecam, a z roletami to nie wiem bo nigdy nie miałam

Gość kakakakakaka
LittleMee dziękuje za informacje :) byłam bardziej przekonana do tych żaluzji ale skoro są rolety przez który nic nie widać to chyba wybiorę rolety bo te żaluzje to mi latami 90' zalatuje ;)

Gość kakakakakaka
no to jak ja mam się przestraszyć to ja wybieram rolety ;)

Aha, wybierz prowadnice, nic Ci nie będzie fruwać, żadne magnesy. Moje są naklejane na okno, w razie czego można odkleić, bez wiercenia.

Gość kakakakakaka
no to super nawet nie wiedziałam że są naklejane w takim razie nie będe musiała wiercić nowych okien, a czy po dłuższym czasie klej nie puszcza i wszystko się trzyma solidnie ?

Rolety mają gwarancję, więc gdyby coś się odklejało, to można firmę zawołać. Moje delikatnie się odklejały w jednym miejscu, ale wystarczyło przycisnąć i jest OK ;) W każdym razie nie spadną. Też nie chciałam wiercić nowych okien i stąd takie rozwiązanie. Tylko mam brązowe okna i prowadnice też są brązowe. I spokojnie mogłam firankę zawiesić, bo roleta tylko na szybę. Jeśli pójdziesz do sklepu, to na pewno zobaczysz taką przykładową. Wtedy ocenisz, czy pasuje Ci taka czy nie.