Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lucja007

prosze o poradę

Polecane posty

Czesc kobietki. Potrzebuje Waszej porady dotyczącej wyboru imienia dla mojej córeczki. Myślałam o imieniu Hanna. W mojej najbliższej rodzinie nie było nikogo o takim imieniu. Co sądzicie o nim? Czy ma jakieś negatywne skojarzenia? Pytam, bo wiem, że imie ma ogromny wpływ na nasze życie. Nie chciałabym skrzywdzić mojego dziecka swoimi fanaberiami. Za wszystkie sensowne odpowiedzi będę wdzięczna.

Gość a ja szukam dla synkaaa
co myslicie o imieniu Paweł???

Gość tylko recznie i bez wirowania
Pawły są fajne ;)

Gość ohhh skad ja to znam
mi sie bardzo podoba Hanna, też tak chciałam nazwac coreczke,ale mężowi sie nie podobalo :( i ostatecznie została Natlią:)

Moim zdaniem Paweł jak najbardziej ok. Nie jest teraz tak bardzo popularne, ale to kolejna zaleta.

Gość ohhh skad ja to znam
tzn Natalią oczywiście! ;-)

Gość od stawiania diagnozy
A mnie sie Hanna nie podoba. Kojarzy mi sie ze stara baba, w koku i z siwymi wlosami. I co? Z tego wzgledu nie dasz tak dziecku na imie? Na litosc, kobieto, to twoje dziecko i TY wybierasz imie a nie kafeteria :O

Gość Lidzia...
ja nie dałabym Hanna-ale dlatego,że kojarzy mi się z moją niezbyt normalną znajomą... ja jeszcze nie znam płci,ale jeśli będzie dziewczynka to będzie Jagoda.

Gość mufka-001
szkoda mi dzieci które mają na imię: Jagoda, Zosia, Antosia, Xawery, Kacper.... pracuję w przedszkolu i dzieci śmieją się z takich imion jak Jagoda (mam 3 w grupie) że to zgniła fioletowa kulka, że to że tamto, albo "nie lubię jagód" itp... czy nie możecie dzieci nazwać "normalnie" ? Tych Zoś, Jagód, Wiktorii i Xawierów jest full. teraz najrzadziej już od kilku lat nie pamiętam bym usłyszała: Kasia, Basia, Asia, Paweł, Marek czy Marcin lub Anna; jeśli są to już naprawdę rzadkość - a tak pogubić się można a potem w dorosłym życiu też nie ma się łatwo z imieniem Jagoda, albo wyobrażacie sobie siebie kochane mamuśki idąc w wieku 15-17 lat na randkę i mówić chłopakowi cześć mam na imię Antosia, lub Tośka lub Jagódka- będzie od razu wyśmiana lub nie traktowana poważnie, co do autorki, Haniek też jest troszkę, ale to jest piękne imię i dziewczynka nie będzie miała z tego powodu wstydu - to moje skromne zdanie, sama mam na imię Estera / Esterka i do dziś mam żal do rodziców że takie cudo wymyślili - mam 38lat i nie cierpię swojego imienia.