Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ulaaaaaa

Stypendium socjalne - czy potrzebne zaświadczenie z UP?

Polecane posty

Gość Ulaaaaaa

Chcę składać wniosek o stypendium. ''Zaświadczenie z urzędu pracy niepracujących członków rodziny.'' Czyli moje też? Musze byc tam zarejestrowana? Przedstawię im dochód z US za poprzedni rok, zarówno swój jak i członków rodziny.. Jednak nie ma napisane nigdzie, że musze przedstawiać umowę o pracę z tego roku... po co w takim razie zaświadczenie z UP? Jestem jedynym niepracującym członkiem rodziny..

Gość Ulaaaaaa
nie jest napisane nigdzie*

Gość kjhgfdtryujikolp
studiujesz dziennie czy zaocznie? jeżeli dziennie, to nie jesteś przecież zarejestrowana w UP. jeżeli zaocznie, to musisz przedstawić zaświadczenie z UP potwierdzające to. oprócz tego zaświadczenia z US za poprzedni rok. i tyle a zaświadczenia z UP dotyczą osób zarejestrowanych jako bezrobotne.

Gość milion w 30 lat
jak jesteś studentką to nie musisz mieć zaświadczenia z up durna :O

Gość obiegana
ale to nie znaczy ze musisz sie tam rejestrowac - wiec bez obaw :) nie beda Cie potem wzywac na "odmeldowywanki" tylko musisz powiedziec w jakim celu potrzebujesz zaswiadczenie - i beda wiedzieli w UP o jakie chodzi :)

Gość obiegana
milion w 30 lat nie wyzywaj jej od durnej bo sama taka jestes - jesli studiuje zaocznie badz wieczorowo to musi

Gość obiegana
ula jesli masz jakies male dzieci w rodzinie - typu siora czy brat to akt urodzenia tez dolacz

Gość milion w 30 lat
wyzywam ją od durnej bo jakby była mądra to by zapytała w dziekanacie a nie na tym zjebanym forum :O 🖐️

Gość Ulaaaaaa
Czyli zaświadczenie, że nie pracuję... do tego nie potrzeba rejestracji - ufff:) Mogą wydać każdemu? Miałam niefajną sytuację, bo miałam podjąć pracę... i byłam umówiona na spotkanie w UP... nie poszłam, bo od tego dnia miałam mieć umowe podpisaną.. Niedoszła pracodawczyni bez podania przyczyny zmieniła plany.. a ja pewnie utraciłam status osoby bezrobotnej..

Gość Ulaaaaaa
A w dziekanacie wiedzą wszystko? Nie w moim, tam o nic zapytać nie można;/

Gość hulakula.
Podlacze sie do tematu, tez chce zlozyc wniosek o stype, moj tata nie pracuje, byl zarejestrowany jako bezrobotny przez czas kiedy wyplacaja zasilek, w momencie gdy nie mial juz prawa do zasilku(wyplacaja go chyba pol roku) nie chodzil juz do UP "podpisywac listy" wiec pewnie juz nie ma juz statusu bezrobotnego. I tu moje pytanie, czy osoba , ktora nie pracuje koniecznie musi byc zarejestrowana w UP jako bezrobotna? komisja stypendialna kazala mi doniesc dokument z UP potwierdzajacy status bezrobotnego.