Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfzsfds

co robićie dzisiaj na obiad? nie mam pomysłu...

Polecane posty

Gość Usercia ,,
a co masz w lodówce??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czysty umysł
a ja mam pomidorową :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dfzsfds
w lodówce pusto, ale zamrażarka pełna. żeberka, schab, łopatka... może gulasz jakiś? z ziemniakami... marchewkę mam, surówkę jakąś zrobię... tylko tak mi się nie chce :( ale teściu i mąż z pracy wrócą styrani, rodzeństwo męża ze szkoły no i ni m rady, trzeba coś upichcić. aa bym sobie poleżała z kubkiem kakao cały dzień aa :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość buratchkova
:classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jagodajagodowa2
ja tylko rosół robię dzisiaj postanowiliśmy iść do restauracji dla odmiany ale gdybym była tobą to.. zrobiłabym marynowane żeberka w piekarniku pieczone do tego chlebek albo frytki, jakaś salata :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lkjnkljk
nalesniki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dfzsfds
jagoda a takie żeberka to mianowicie jak robisz? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
takie zeberka sa pycha :) ja robie tak naczynie zaroodporne smaruje cieniutko smalcem i ukladam pokrojona w cienkie polplasterki cebule biala i czerwona zeberka marynuje dzien wczesniej dziedza w lodowie csla noc w miodzie sosie sojowym ostrym sosie chilli soli ziolowej papryce ostrej i szczypcie curry mozna tez dac troche kecxyupu pikantnego i toszke ziol ;) pieke ok 90 minut w 180 do 200 stopni pyszotka a smalec potem na chlebek rewlacja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jagodajagodowa2
olej, przyprawy podle gustu- ja daje przyprawe do karkówki, trochę kminku mielonego, soli, pieprzu, papryki do tego łyżka miodu wymieszam zanurzam żeberka pocięte na kawałki po 3 kosci na godzinę zostawiam po czym wlewam do naczynia żaroodpornego wraz z tą zalewą, wrzucam cebulę pokrojoną w ćwiartki i zapiekam w 180 stopniach jak długo to zależy, 45 minut do godziny pycha są

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jagodajagodowa2
ja bym nie smarowała smalcem bo w mojej zalewie jest olej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a w mojej nie ma ale spoko wyglada ten przepis musze wyprobowac ja kminek lubie pyszne sa poledwiczki wieprzowe z kminkiem w sosie muszrtardowo smietanowym ;) bajka po prostu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jagodajagodowa2
ja też lubię kminek :D tzn ja dodaję mielony kminek, nie ten w całości Twój przepis też fajnie wygląda, pewnie jak całą noc moczysz w marynacie, to są bardziej soczyste i aromatyczne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja mam dzis zupe pieczarkowa
z makaronem i panierowany kalafior i mortadela

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak robie jakies miesa ktore trzeba marynowac to jasne ze cala noc sa bardziej soczyste przechodza przyprawami dziekuje za mile slowa :) polecam pycha sa :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jagodajagodowa2
jak robicie panierowany kalafior? surowy panierujecie i smazycie? czy ugotowany?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bukaaa
kaciu, mam do ciebie pytanie, nie mysl, że złosliwe - czy ty pracujesz? Bo jak czytam, ile czasu, energii i pomysłowości poświęcasz na gotowanie, to mam wyrzuty sumienia, że ze mnie taka kiepska kucharka. Ale jak nie pracujesz, to czuję się usprawiedliwiona. ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dfzsfds
no to u mnie chyba odpada na dzisiaj, bo nim rozmrożę, a gdzie jeszcze zamarynować?? chyba na jutro sobie to zostawię, na noc zamarynuję. a na dzisiaj zaś nic :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bukaaa tak owszem pracuje :) a gotowanie to moj konik pasja bzik swir i hys :) w kuchni najlepiej odpoczywam ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gfhbhftruh
ja mam miesko z sosikiem i ziemniaczkami, do tego gdzie niegdzie marcheweczka :) Mniam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
w niedziele chce zrobic spaghetti z klopsikami pyyyycha jest oboje z mezem uwielbiamy :) a dzis na kolacje grzaneczki kacinego pomyslu :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dtgdggggtttttttttttttt
gfhbhftruh ja mam miesko z sosikiem i ziemniaczkami, do tego gdzie niegdzie marcheweczka oo jezusieee.. wiecej zdrobnień się nie da?? zwymiotowałam :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kex
Comber jelenia pieczony w pistacjach, podany na puree z antonówek z wódką jałowcową, pączkami ziemniaczanymi i sosem z borówek. A wy co? Znowu makaron z serem? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×