lilu* 0 Napisano Wrzesień 23, 2011 Od wczoraj jem 1000 kcal dziennie. I zamierzam tak jeść przez najbliższe 3,5 m-ca. Zero cukru, fastfoodów i jedzenia po 19. W miarę możliwości oczywiście codziennie przewiduję ćwiczenia. Rowerek, brzuszki, etc. bez zbędnego forsowania się. Plus peelingi kawowe i jakieś balsamy aby ujędrnić ciało. Zapraszam do wspólnego odchudzania się. Razem raźniej! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marcelina 025 Napisano Wrzesień 23, 2011 Myślę, że ok .Ważne aby jeść dużo warzyw i owoców, Małe ilości i o stały porach. Ja też zamierzam troszkę zrzucić i przejść na zdrowszy tryb życia. Przede wszystkim więcej sportu. Warto dbać o siebie widać później rezultaty i to chyba największa satysfakcja. Myślę , ze warto zajrzeć na stronkę do której wysyłam link http://postlinknews.com/457news.php pozdrawiam wszystkie wytrwałe babki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anusiadanusia 0 Napisano Wrzesień 23, 2011 Warzywa i owoce. Człowiek odżywiający się w sposób optymalny powinien dostarczać swemu organizmowi 30-50 g węglowodanów na dobę. Może te węglowodany dostarczać w warzywach lub owocach, albo w innych produktach. Podnoszone zarzuty, że żywienie optymalne, oparte głównie na produktach pochodzenia zwierzęcego, zawiera zbyt mało witamin, zwłaszcza witaminy C, która - jakoby - znajduje się niemal wyłącznie w owocach i warzywach. Są to zarzuty bezpodstawne. Zapotrzebowanie organizmu na witaminy przy żywieniu optymalnym jest jak dotąd nieznane, bowiem nikt jeszcze nie podjął takich badań i takiego zapotrzebowania nie określił. W badaniach, które prowadziłem na ludziach chorujących na miażdżycę, a żywionych w sposób optymalny, określany był poziom witamin w ich diecie. Okazało się, że spożycie witamin nie było u nich mniejsze. Współcześni ludzie, we wszystkich krajach bogatych, spożywają dużo warzyw, soków, owoców i sztucznie produkowanych witamin, a bardzo często są otyli, chorują na choroby cywilizacyjne i inne. Ludzie, którzy zaczynają się odżywiać w sposób optymalny, szybko stają się szczupli i nie chorują. To jest fakt. Wszystkie witaminy odkryto głównie dlatego, że wśród ludzi odżywiających się głównie pokarmem roślinnym występowały objawy niedoboru jakiejś witaminy. Mięso i ryby zjadane w wystarczającej ilości leczą szkorbut spowodowany niedoborem witaminy C. Miąższ warzyw i owoców w niczym nie jest podobny do tkanek naszego ciała. I wbrew przyjętym opiniom wcale nie zawiera tak dużo witamin. Białko, którego ślady stwierdza się w niektórych warzywach, a zwłaszcza w owocach, jest bardzo niskiej jakości, tłuszczu warzywa i owoce nie zawierają w ogóle. Są przede wszystkim źródłem cukru i wody. Można, jeśli ktoś koniecznie chce, zjadać niewielkie ilości warzyw czy owoców, ale tych, które zawierają mało cukru, i jeść ich bardzo mało, kierując się limitowaną, ogólną ilością węglowodanów dostarczanych w diecie (ok. 0,4 g na 1 g białka). Wiedząc, że owoce i warzywa to woda i cukier, nie należy kupować drogich nowalijek, pomidorów, ogórków, sałaty, winogron, bananów, owoców cytrusowych, arbuzów i innych bardzo drogich owoców. Człowiekowi się wmawia, że powinien jadać dużo warzyw i owoców. A tymczasem doświadczenie uczy, że im więcej ich zjada, tym jest słabszy, tym częściej choruje.(...) Jan Kwaśniewskiwww.dr-kwasniewski.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anusiadanusia 0 Napisano Wrzesień 23, 2011 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4953157&start=0 jesli masz ochote przeczytaj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lilu* 0 Napisano Wrzesień 25, 2011 Brak chętnych? Trudno. Jutro już dokładnie notuję TUTAJ co i jak z moją dietą. Choćbym miała to pisać tylko i wyłącznie dla siebie. A co. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lumena26 1 Napisano Wrzesień 26, 2011 pisz jak Ci idzie, bede zaglądac. ja tez sie odchudzam;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lilu* 0 Napisano Wrzesień 26, 2011 Witam. :) Już po śniadaniu: (421.5 kcal) serek wiejski lekki, bułka razowa i kawa :) Napisze wieczorem jak mi poszlo. Jeszcze obiad i kolacja :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lilu* 0 Napisano Wrzesień 26, 2011 Cierpliwosc nie jest moja najmocniejsza strona takze napisze teraz co zjadlam :D Obiad (500 kcal) = brązowy ryż+mięso+sos chinski+surówka mała porcja :) I do tego dwie kawy z mlekiem. Mniam! Na kolacje serek wiejski lekki i herbatka :) (121.5 kcal). Razem 1043 kcal. W sam raz. :) Pozdrawiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jaja i podroby czy ow+ warz? Napisano Wrzesień 26, 2011 "Współcześni ludzie, we wszystkich krajach bogatych, spożywają dużo warzyw, soków, owoców i sztucznie produkowanych witamin, a bardzo często są otyli, chorują na choroby cywilizacyjne i inne" dlaczego stawiasz na jednej szali sztuczne suplementy, niezdrowe soki pelne cukru i konserwantow z tym co stworzyla natura czyli owocami i warzywami. Dlaczego sugerujesz, ze choroby cywilizacyjne i otylosc sa wynikiem jedzenia duzej ilosci owocow i warzyw. Ludzie jedza niewiele owocow i warzyw, a jak juz to glownie w postaci zapuszkowanej, konserwowej i gotowanej. Przeciez to pewnie wiesz Anusia bo widzisz czym sie zywi spoleczenstwo Dlaczego robisz wode z mozgu zrownujac owoc ze szklanka wody z kostka cukru? "owoce i warzywa to woda i cukier" Dlaczego przestrzegasz przed drogimi owocami - a nie wspomnisz ze czyste mieso jest bardzo drogie, a to co sprzedaja nam tanio u rzeznika to mieso pelne hormonow, ktore wplywaja na nasz uklad hormonalny Anusia dlaczego cytujesz pana doktora i nigdy nie poddasz tych cytatow krytyce. Dlaczego wybierasz cytaty, w ktorych manipulacja faktami jest tak wyraźna? chcesz do faceta zniechecic czy go promujesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
milagros.91 0 Napisano Wrzesień 26, 2011 ja też bardzo chcę schudnąć do sylwestra jakieś 15 kg... tylko nie mogę:( nie wiem w sumie co mam jeść... ile ma chleb kalorii? co jeść żeby było dobrze? pomóżcie!! też chcę przejść na dietę i może właśnie ta będzie odpowiednia....? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lilu* 0 Napisano Wrzesień 26, 2011 milagros.91, świetnie ze jestes !!! :) hm, powiem Ci co wg mnie powinnas zastosowac jesli chodzi o diete, i co robic :) Wyklucz z diety (sposob odzywiania) biale pieczywo i cukier!!! Unikaj ziemniakow i fast foodow!!! Ostatni posilek 3 h przed snem. Pij duzo wody mineralnej. Jedz 5 posilkow dziennie co 2-3 h. Warzywa, owoce, razowe pieczywo, jaja, jogurty naturalne, mieso, ryby jedz do woli! Jedzac w ten sposob schudniesz ! Spaceruj, cwicz bez zbednego forsowania sie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
milagros.91 0 Napisano Wrzesień 27, 2011 białego chleba nie jem, fast foody też odstawiam, słodyczy nie lubię a schudnąć nie mogę :( ale spróbuję jeszcze raz, mam nadzieję, że tym razem się uda!!! A powiedz mi coco.neel jak z piwkiem od czasu do czasu? :) w weekend lubię sobie wyskoczyć ze znajomymi na piwo albo drinka... a przy odchudzaniu alkohol odpada z tego co wiem? śniadanie- dwa jajka na miękko, pomidor, kromka chleba razowego i kawa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anusiadanusia 0 Napisano Wrzesień 27, 2011 jaja i podroby czy ow + warz? do przeczytania "dieta optymalna" http://chomikuj.pl/mars54/Dokumenty/Ezoteryka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lilu* 0 Napisano Wrzesień 27, 2011 Raz na jakiś czas alkohol przejdzie. Ale TYLKO w wyjątkowo koniecznych przypadkach :D Ja staram sie unikac na diecie, ale wiadomo, czasami się skusić można:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach