Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cdnn

Allegro - opóźniona przesyłka -co robić?

Polecane posty

Gość cdnn

Co zrobić w sytuacji, gdy sprzedawca z włąsnej winy nie wysłał mi paczki w terminie? spóźnił się 3 dni i zareagował dopiero po mojej interwencji - ale co z tego skoro i tak już na weekend nie dojdzie? A po weekendzie towar będzie dla mnie już bezuzyteczny? Pisałam o tym sprzedawcy - zeby nadał jakiegoś ekspresa, ale echo :( co robić? nigdy nikomu nie wystawiłam negatywa ani neutrala, ale naprawdę czuję się oszukana! Sprzedawca napisała tylko, że miał problem z systemem i że mu przykro - no ale co z tego skoro w ten będę musiała ten towar kupić w sklepie, żeby mieć go na weekend, a w przyszłym tygodniu dostanę znów to samo w paczce

Gość ja pierdoleeeee
trzeba bylo poprosic o przesylke kurierska

Gość uki32
a co kupowalas?? moze potem to sprzedasz i po klopocie?

Gość cdnn
ale jesteś kurwa mądra!! poprosiłam o kurierską i za nią zapłaciłam. problem w tym, że sprzedawca nie wysłała paczki - zamiast w poniedziałek 19, zrobił to dopiero dziś 23

Gość cdnn
jak mam sprzedać, zeby nie stracić? zapłąciłam za przesyłkę - więc co? mam wystawić wyższą cenę? przecież nie ma szans na sprzedaż w ten sposób. Poza tym nie mam czasu, żeby się z tym gdzieś jeszcze bujać i wysyłać. Zamówiłam kuriera - miał mi przywieść do domu paczkę

Gość cdnn
a najbardziej irytuje mnie, ze mają na stronie iinformację ze nie musze dzwonic, że jak zaksięgują wpłątę to wyślą itd, itd, że niby kupujący to matoły i zawsze wydzwaniają nie wiadomo po co. Więc myślę, ok, poczekam, napewno zaraz paczka będzie, nie będe niepotrzebnie dzwonić/pisać. I teraz mam żal do siebie, bo gdybym była upierdliwa to miałabym towar na czas

Gość gatta gatta!
ale co kupilas??? i moze dziewczynko zbastuj nieco, bo chamstwem jedzie od ciebie na kilometr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! szkoda, yntelygencjo, ze nie wpadlas na to zeby zrezygnoac z zakupu jak juz wiedzialas ze nie zdazy dojsc na czas????? co???skoro skrzedawca dał dupy to powinien grzecznie zwrocic ci cala kase!!!

Gość popros żeby nie wysyłał po
prostu oraz poproś o zwrot pieniedzy na konto i już

Gość yyyuyyy
nie odbieraj przesyłki. masz prawo zwrócić towar w ciągu 10 dni bez podawania przyczyny. Nie odbieraj, paczka wróci na koszt wysyłającego i ma ci oddac kase. weż tylko pokwitowanie od kuriera że paczka wraca z powrotem. Masz 10 dni by oddać nieużywany towar bez podawania przyczyny i łachy nie robią.

Nikt nie jest idealny, każdemu może zdarzyc się pomyłka

a gdzie ona jest niby chamska? Jej sprawa co kupila i nie musi sie tobie z tego spowiadac. Skoro mialo byc wyslane 19 to ma prawo byc zla, ze sprzedajacy zrobil ja w bambuko.

Gość już wysłał przeciez
zalezy jak ma w regulaminie...czy przyjmuje zwroty..jak tak to odeslij ale to i tak bedziesz stratna na przesyłce...czy sprzedaz sama czy oddasz....takze sobie mozesz negatywa wystawic jedynie czy tam neutrala, że przesyłka wysłana z opoznieniem

Gość yyyuyyy
tak sprzedawca dał dupy i jego winna i niech ponosi konsekwencje jak się płaci za kuriera to paczka ma być na czas. bo po co płacić dodatkowo za kuriera i czekac tydzień - normalnie pocztą w tyle idzie.

Gość cdnn
bastuje, bastuje - wkurzuyłam się jak mi jakaś mara napisała "ja pierdole, że powinnam zamówic kuriera" - ewidentnie nie zrozumiała co czyta!! nie poprosiłam, żeby nie wysyłał- bo myślałam, ze nie zmienili tylko statusu na stronie a paczka wyszła. dopiero jak napisałam mejla - poprosiłam o wyjaśnienie- to im się o mnie przypomniało i wysłali - bez zadnych dalszych ustaleń ze mną :(

Gość cdnn
kurcze! ale jestem wkurzona! tyle lat robie zakupy przez neta i ZAWSZE było wszytsko super. Rozumiem, że kazdemu może się zdarzyć wtopa, ale kurcze - można chyba odpisac na mejla, nie?

Gość foka100100
co kupilas?

Gość cdnn
powiedzcie mi - bo widzę, że ciągle ktoś o to pyta - jakie znaczenie dla całej sprawy ma to, co kupiłam? hm?

Gość To nie ludzie tylko szuje
i właśnie w takich sytuacjach jesteśmy na allegro bezradni Skoro kupujemy towar płacąc oczywiście "z góry" to nie mamy szans, aby sprzedawca poniósł tego konsekwencje (allegro powinno coś w tym kierunku zrobić np. zwrot pieniędzy za nieterminowe wysłanie przesyłki) ,ponieważ to my płacimy więcej po to aby otrzymac zakup na czas. Spóźniony towar i tak odbierzemy bo zapłaciliśmy za niego z góry. Jaki jest sens nie odbierać ? Żaden.

Gość cdnn
och, wreszcie jakiś głos rozsądku... dziękuję

Kupując na allegro masz prawo do zwrotu w ciągu 10 dni, nawet jeśli sprzedawca mówi, że nie. Robi to wtedy bezprawnie, dużo ludzi tego nie wie i nie zwraca, a sprzedawca często nie pisze albo twierdzi, że nie ma zwrotów. Wystarczy pokazac ustawe i do widzenia, sprzedawca musi przyjąć towar.:)

Gość foka100100
ale czemu nie chcesz napisac?co to jest kuzwa,wibrator czy kulki analne???

Gość och, jaka ty niezadowolona
ciągle...:O

Gość cdnn
dziękuję ewks :) kupiłam sobie lateksowy kombinezon konia, fajnie foka? teraz mi napisz co w związku z tym

Trzeba było powiedzieć- jak już usłyszałaś że nie wysłali - że dziękujesz i już nie chcesz bo nie będą Ci potrzebne, i tak zwrócisz, więc od razu może się starać do allegro o zwrot prowizji. Mi kilka razy opóźniła się wysyłka, za każdym razem pisałam do kupującego maila, i wrzucałam jakieś gratisy do paczki w ramach rekompensaty. A jak ktoś Ci mówi że nie możesz zwrócić, to chce Cię oszukać. Sprzedawca ma obowiązek przyjąć zwrot nieużywanego towaru jeżeli dasz mu znać że zwracasz do 10 dni od otrzymania paczki. Zwraca kasę za towar, ale nie za wysyłkę, no i to nie dotyczy licytacji i osób prywatnych, tylko jak od firmy kupujesz albo w sklepie allegro czy internetowym.

Gość cdnn
to nie tak - napisałam mejla, żeby sprawdzili co sie dzieje z paczką ponieważ liczyłam na to, że nie zmienili statusu na stronie a paczka idzie i raczej jest to wina kuriera. W odpowiedzi dostałam mejla, że przepraszają, że mieli awarie systemu i że już wysłali. Dodatkowo dostałam mejla, że moja paczka została wysłana. Nie miałam możliwości dyskutowania ze sprzedawcą czy nadal paczkę chcę czy nie.

Gość Cziki, Ty sprzedajesz to może
mi wytłumaczysz: dlaczego nie ma zwrotów przedmiotów wygranych w drodze licytacji? To po prostu tak odgórnie ustalony regulamin, czy są tego przyczyny?

Gość foka100100
lateksowy stroj osła bardziej by oddał twoj poziom:D:D:D:D

Gość cdnn
a anapiszesz mi foka co w związku z tym?

W tej samej ustawie w której jest określone prawo do zwrotów mamy artykuł który wyłącza licytację (punkt 10) Art. 16. 1. Przepisów o umowach zawieranych na odległość nie stosuje się do umów: 1) z wykorzystaniem automatów sprzedających, 2) z wykorzystaniem innych automatów umieszczonych w miejscach prowadzenia handlu, 3) dotyczących inwestycji kapitałowych, 4) ubezpieczenia, w tym o członkostwo w otwartych funduszach emerytalnych, oraz reasekuracji, 5) związanych z wykonywaniem czynności bankowych oraz takichże czynności dokonywanych przez spółdzielcze kasy oszczędnościowo-kredytowe, 6) rent, 7) dotyczących terminowych operacji finansowych i opcji, 8) zawartych z operatorami telekomunikacji przy wykorzystaniu publicznych automatów telefonicznych, 9) dotyczących nieruchomości, z wyjątkiem najmu, 10) sprzedaży z licytacji.