Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wacik

RaTUNKU !!! moje włosy :(

Polecane posty

od ok 2 miesiecy zaczeły mi wypadac włosy ,wczesniej farbowalam je dosc czesto i wtedy nie wypadały mi w taiej ilosci jak teraz nawet wydawało mi sie ze po farbowaniu sa jakby mocniejsze . nie wiem co robic . martwie się tym ;/

Gość a co!
bierz witaminy jakies na włosy

Gość nxnfkvmsckfm
na wzmocnienie belissa, zewnetrznie : placenta w kapsułkach, seria Radical, maska Wax mi pomogło a wychodziły garsciami

najlepiej jakbyś odstawiła wszelkie farbowania, prostowania i suszenia i starała sie domowymi sposobami wzmocnić włosy no płukankami z ziół i maseczką z jaja to zawsze pomaga, po za tym idzie zima i tak tez sie dzieje, jak włosy sa osłabione po lecie

Gość roseberry
Polecam naftę kosmetyczną! Wciera sie w skórę głowy, czeka jakiś czas i myje włosy. Mnie pomaga. Może jeszcze jakieś witaminy z cynkiem.

Człowiek traci codziennie nawet 100 włosów, ale jest to zjawisko normalne, bo rosnący włos przechodzi różne fazy, od wzrostu, do fazy wypadania. Dopiero gdy zaburzona zostanie równowaga pomiędzy ilością włosów rosnących, a wypadających, dochodzi do łysienia. Nie powinno się bagatelizować tego problemu. Najlepiej, zrobisz wybierając się do lekarza. On stwierdzi przyczyny wypadania włosów i dokona analiz, w tym hormonalnych, ponieważ u kobiet wnoszą istotne szczegóły do rozpoznania o ile lekarz uzna za wskazane, wykonać należy trichogram. Jeśli Twój problem okaże się poważny lekarz może wskazać Ci mezoterapię. To sposób podawania leków i substancji aktywnych bezpośrednio w miejsce, gdzie toczy się proces chorobowy, lub gdzie znajduje się źle ukrwiony mieszek włosowy, obszar skóry o gorszym metabolizmie. Cykl zabiegów ustalany jest indywidualnie przez lekarza.