Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo lubie

swiece zapachowe kominki kadzidelka...

Polecane posty

Gość pytam bo lubie

czy lubicie i uzywacie w domu swiec zapachowych kominkow z olejkami albo kadzidelek? jesli tak to jakiej firmy uzywacie swieczek zapachowych? jakie olejki? co do kadzidelek to raczej mam swoje typy wiec nie pytam

dym z kadzidełek jest rakotwórczy, więc nie używam używam naturalnych olejków zapachowych, firma bez znaczenia, byle był to olejek naturalny, a nie chemiczne g... na necie znajdź sobie, jaki olejek na co robi dobrze :)

Gość pytam bo lubie
z tymi kadzidelkami to bym nie panikowala tyle...wiemy ze sa ludzie z narodow innych jak polska ktorzy pala je nagminnie i nie slyszalam zeby jakos tam bardzo chorowali....naukowcy pewnie dowiedli tak?pfff a poza tym kadzidelka pale sporadycznie raz na 2 miechy a moze i rzadziej bo "musze miec chetke na takie zapaszki" co do olejkow to chyba nie ma dla mnie znaczenia na co robia(ale wyrazenie) ale raczej to jaki zapach mi sie podoba a ze swiecami jak jest?macie sprawdzone takie ktore pachna podczas palenia?

Gość pytam bo lubie
no i oczywiscie pytanie jakie zapachy najczesciej wybieracie?

ja tylko odpwiedziałam na Twoje pytanie nie wnikam, czy chcesz mieć raka, czy nie a co do tego, jakie mam olejki, już spisuję: lawenda, cytronella, goździk, wanilia, cytryna, róża

Gość pytam bo lubie
czy kupujac olejek warto sie sugerowac nazwa czy lepiej powachac? tzn bo jakos gozdzik nie kojarzy mi sie z bardzo przyjemnym zapachem... a ile ma wspolnego ze soba ten zapacjh gozdzika do olejku? slabszy mocniejszy czy jak

Gość pytam bo lubie
i jeszcze jedno pytanie...jak kupie sobie jakis tam kominek i olejki to mam tam wlac sam olejek czy zmieszany z woda?

każdy olejek możesz sobie otworzyć i powąchać, po samej nazwie trudno zgadnąć, jakie będziesz miała odczucia z nim związane co do procentowego składu takiego olejku zapachowego, to na buteleczce nic nie znalazłam, jest tylko - że skład zgodny z normami jakimiś tam i że olejek naturalny co do goździka.. jest rozgrzewający są zapachy ocieplające i wychładzające np, wanilia jest ciepła, cytronella zimna, lawenda ciepła - nasenna to jest dość spora wiedza - na temat zapchów i działania olejków eterycznych, jest przeciez też aromaterapia - czyli właśnie leczenie za ich pomocą

mieszasz z wodą, sam olejek by Cię chyba zadusił - one są bardzo skondensowane - na wodę wkapujesz ok. 5 kropli i wystarczy :) acha, przy kupowaniu kominka, oprócz walorów estetycznych, ważna jest jego budowa warto, zeby miseczka była jak największa (żebyś nie musiała co pół godziny dolewać wody, bo wyparowała już), i w miarę nisko nad świeczką (jak jest wysoko-daleko od źródła ciepła, to Ci się nie zagrzeje ten olejek odpowiednio, a zimny to słabo pachnie)

Gość pytam bo lubie
dzieki Ci bardzo za wyczerpujace odpowiedzi bo tak jak mowilam wczesniej kadzidelka trzeba lubic i nie zawsze mam ochote to wachac tylko raz na jakis czas bo maja specyficzne zapachy swiece to niestaty wszystkie pachna ale nie podczas palenia wiec wpadlam na pomysl zeby sprobowac olejkow nie wiedzialam ze to takie"skomplikowane" ze nawet kominek ma byc odpowiedni :O

Gość drgth
ja wole swiece zapachowe i kominki z olejkami, bo kadzidelka mnie dusza

a nei ma za co ja na początku też nei myślałam, że budowa kominka ma znaczenie, a po kilku latach i różnych kominkach widzę, ze jednak ma :) a co do świec zapachowych - no właśni e - ładnie wyglądają i ładnie pachną, ale do czasu, kiedy się je zapali poza tym na 99% są to zapachy syntetyczne, a za takie to ja z góry dziękuję :)

Gość dostalam ostatnio w prezencie
olejek z orchidei...cudowny zapach.wkrapiam tylko 3 kropelki do wody,i pachnie slicznie!

Gość pytam bo lubie
dzisiaj ide na lowy...a raczej do jedynego miejsca gdzie na mojej dzielnicy dostaniesz swieczki olejki itp miejmy nadzieje ze cos kupie :) jesli nie trzeba bedzie jutro do centrum sie wybrac :O tylko przerabane ze tylko po to... a jeszcze jedno pytanko jak one wychodza cenowo?i na ile wystarczaja no wiecie ile palonek a raczej napelnien "pojemniczka"

hmmm trudno powiedzieć, bo raz, że zapachów mam kilka, dwa, że nigdy na to nie zwracałam uwagi... ale wystarcza na długo, bo juz nie pamiętam, kiedy kupowałam a mam i mam.. cena - róznie, od 7 zł za sztuczne, do nawet 30 zł za jakies unikatowe zapachy ale mówię - warto zainwestować w olejek naturalny, bo nie dość, ze przyjemnie, to jeszcze zdrowo :) a, olejki natoralne można też czasem dostać w aptekach

Gość tura
Zgadzam się z tym,że lepiej jest zapłacić więcej i mieć produkt dobrej jakości, który nie będzie szkodliwy dla zdrowia. Z wszelkiego rodaju olejków, świec, pałeczek zapachowych fajne są te z Yankee candla. Co prawda nie jest łatwo je dostać ( widziałam na pewno na zapachdomu.pl, ale w marketach nie:( ) , ale trzeba przyznać ,że trud się opłaca:)

Gość XeniaGii
Wolę osobiście świeczki zapachowe. Polecam sklep ze świeczkami www.candle-lights.pl Kupuje tam regularnie od 2 lat i jestem zadowolona

Gość anit ka
Ja kupilam pare olejkow i kominek zapachowy tutaj : http://www.aromas.pl ogolnie duzy wybor, a olejki pachnia pieknie ;)

Gość gość
Jak ktoś lubi takie zapachy to z pewnością bedzie własnie bardzo zadowolony też z produktów o których kolezanki tu wspominaja. Sa one naprawd bardzo ładne i bardzo trwałe.

Gość hgyry
Jeśli zależy Ci na świadomym wybieraniu produktów, z których korzystasz, możesz wypróbować świece sojowe. Są one w pełni organiczne, co może okazać się ogromną zaletą. Sprawdź to!http://pompomcandles.pl/