Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bluenica

krótka ankieta o wzroku

Polecane posty

Gość bluenica

cześć! 1. czy macie jakas wade wzroku? 2. jesli tak to jaka i jak wysoka? 3. nosicie raczej okulary czy soczewki kontaktowe? 4. potraficie sobie radzic bez pomocy swoich szkielek? chodzic po domu czy na zakupy itd. 5. myslalyscie kiedys o korekcji laserem? ja sama nosze raczej okularki i mam wade -5 i -6 wiec o wyjsciu bez nich poza dom mowy nie ma, ale po domu i owszem radze sobie bez smile

Gość ratatuuuuj
1. Tak 2. lewe oko -0,25 prawe oko -0,5 3. soczewki 4.tak, nawet samochód prowadze :p 5. tak, jak mi sie wada zwiekszy

Gość edcrfvtgb
1. tak 2. -1,5 3. soczewki 4. tak potrafie ale jak mam cos z dalego przeczytac czy cos to kapa 5. myslalam ale boje sie i raczej sie nie zdecyduje

Gość adia anida anita
1. Tak. 2.Krótkowzroczność. 3. Jedno oko chyba -1,5 a drugie mniej, ale nie pamiętam ile, ale na pewno mniej niż -2 na jedno i drugie. 4. Tylko okulary, ale rzadko. Bywało, że i 2 lata nie nosiłam :P Nigdy soczewek nie miałam. 5.Tak, jak najbardziej. Może widzę obraz ciut rozmazany, ale widzę, a jak nie widzę to podchodzę bliżej. Rzadko kiedy noszę okulary. 6. Nie myślałam. Może pomyślę, jak mnie będzie stać i będę miała (nie daj Boże) poważne problemy ze wzrokiem.