Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość thrrhtrttr

soczewki kontaktowe - kolorowe

Polecane posty

Gość thrrhtrttr

Noszę zwykłe, mam niebieskie oczy. Teraz zastanawiam się nad kupnem kolorowych - niebieskich. Czy wyglądają one bardzo sztucznie/komicznie?

komicznie? nie, dlaczego - prawda jest taka, ze kolorowe soczewki troche powiekszaja ta teczowke i trzeba wziac pod uwage, ze jezeli masz ciemne oczy, a nakladasz kolor niebieski, to zawsze bedzie to widac. niekoniecznie z daleka, ale nigdy nie ma calkowitego pokrycia. czy sztucznie? odrobine... przede wszystkim nie ma takich naturalnych kolorow, zielony (w moim przypadku) jest soczysty jak trawnik w lecie. :D

Gość gggggggggggggggggggggghhhhhhhh
sztuczny. ja na niebieskie nakładam ciemne brązowe ale tez widać.. na pewno mnie sztucznie niz te niebieskie.. ale chyba są inne odcienie..musisz taki najmniej soczysty wybrać ale po co ?? jak zmienić kolor to zmienić :P niewygodne są i niedobrze ja przez nie widzę

http://i.snobka.pl/sn16/5192e58d002a30c04b1d8be9 jak to naprawde wyglada. :) (swoja droga ladny makijaz). jezeli masz niebieskie oczeta i nakladasz niebieskie soczewki to nie bedzie z tym wiekszego problemu - kolor bedzie nasycony, a teczowka troche wieksza, jednak nie bedzie to wygladalo ani sztucznie, ani komicznie. nosilam wszystkie mozliwe kolory i najbardziej nieudanym wyborem byl brazowy - bardzo go lubie, jednak, niestety, widac to "przejscie" z naturalnej teczowki (czyli mojej niebieskiej) do szkla kontaktowego i niespecjalnie mi sie to podobalo. nie ma sie czego bac, zwykle takie oczyska rzucaja sie w oczy i sie podobaja. :)