Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam.malo.czasu

Co zjesc na 1 kolacje majac cukrzyce ciazowa.

Polecane posty

Gość mam.malo.czasu

Hej dziewczyny, dajcie jakis pomysl!

Gość cukierkowa mamaaaaaaa
Jasminowa dwie,jesli nie wiesz to moze nie komentuj polecam poczytac o cukrzycy to sie dowiesz. Autorko a ile masz WW ustalone na kolacje? bo to podstawowe pytanie:) od kiedy masz stwierdzona CC?

Gość cukierkowa mamaaaaaaa
nie jestem wszechwiedzaca mam cukrzyce ciazowa i tyle ,ale drazni mnie jak ktos pyta w taki sposob nie majac pojecia o czym mowa.

ja na kolacje jadalam 2 kromki chleba IG z pol kostki sera bialego i 3 lyzeczkami dzemu dla diabetykow... podejzewam tez ze kazdy moze zjesc co innego bo tak naprawde nie wiadomo co komu cukier podniesie... generalne pieczywo zytnie sie je lub wase lub chleb IG z nabialem wedlina i duza iloscia wazyw

Gość smerfetkaaaaaaaaaaaaaaaa
jogurt naturalny z połową banana kurcze zabiłaś mnie tym pytaniem miałam cukrzycę a już nie pamiętam co jadłam...

Gość smialo mozesz zjesc
np. 2 kanapki ( chleba razowego ) z chuda szyneczka lub chudym twarozkiem ( do tego posiekaj swiezy szczypiorek )lub odtłuszczonym zółtym serem lub z jajkiem do tego jakies warzywo ( np. pomidor, ogórek , rzodkiewka ), mozesz popic nieslodzona owocowa herbatka . lub jajecznica z razowym chlebkiem ( plus swiezy szczypiorek )

uwazaj na razowy chlebek bo czesto sa barwione karmelemi bardzo podnosza cukier:( ale mozesz zrobic sobie salatke z ziemniakami z obiadu czy jarzynowa mozesz zjesc tunczyka i pieczywo np wasa(u mnie bezpieczne jeszcze mnie nie zawiodlo i nie mam po nim ketonow w moczu)kielbaske z wody jajko ja czesto robie sobie leczo z kielbaska i pieczywo do tego mozesz zjesc zupe z obiadu tylko pamietaj o ilosci WW (bo napewno na obiad masz wiecej )opcji jest wiele bo tak naprawde mozemy jesc wszystko ale ograniczone ilosci no fakt czesto nie warto bo sie nie nasycisz np jeden maly kawalek pizzy u mnie to juz 110-120 a najedzona nie jestem :(

Gość No plis, plis, plis...
Ściągnij sobie tabele z wartościami IG dla produktów, zobacz co masz w lodówce i stwórz coś z tego. Jajka np. mają niski indeks, wędlinka, warzywa - może jakiś omlecik?

Gość No plis, plis, plis...
Ściągnij sobie tabele z wartościami IG dla produktów, zobacz co masz w lodówce i stwórz coś z tego. Jajka np. mają niski indeks, wędlinka, warzywa - może jakiś omlecik?