Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olassia

choroba

Polecane posty

Dziewczyny... nie mam kasy na leki, a zaczynam chorować, bola mnie migdałki, nie mogę szeroko otworzyć ust co za tym idzie nie bardzo moge jesc. Niestety nie mam kasy na to, żeby kupić leki. Jakieś domowe sposoby. Sprawdzone przez was. Wszędzie jest napisane zeby pic mleko z miodem, cytryna. Stosje kilka dni. No niestety nie pomaga. Proszę o rady.

Gość napar z szałwi płucz tym gardł
no i wiadomo herbata z cytryną ,soki malinowe

Gość szz
jeszcze mleko z czosnkiem, herbata z czarnego bzu, na noc śpij w szaliku lub apaszce, wymocz nogi w gorącej wodzie przed snem.

OK. Dziękuję. Spróbuje napar z szałwii i herbatę z bzu. Akurat szałwię mam w domu.

Gość ann//
Dobrze byłoby jakbys miała w domu witamine C. Jest tania. Dobry jest tez sok lub herbata z malin. Ale jezeli twój stan sie nie poprawi to niestety bedziesz musiała wziąc leki, jesli dojdzie do nasilenia choroby to pewnie antybiotyk. Jezeli nie mozesz otworzyc ust bo tak cie boli to obawiam sie ze domowe metody niewiele ci pomogą a taka infekcja sama nie przejdzie tylko bedzie coraz gorzej. Obym sie myliła. A byłas u lekarza, przepisał ci jakies leki? Nie masz absolutnie żadnej kasy??? Moze dysponujesz choc niewielką sumą?

Gość ann//
Poszperaj w domu. Moze masz jakies lekarstwa? Jezeli dostaniesz gorączki to dobrze by było jakbys miała polopiryne, ibuprom albo paracetamol tez obnizaja gorączke, zmniejszaja ból. Poszukaj moze zostały ci jakies niewykożystane leki, tylko koniecznie sprawdzaj termin ważnosci

Gość vianna
idź do lekarza i poproś najtańszy antybiotyk - są i takie po 3 zł. Tyle chyba masz anginy ropnej nie wyleczysz mlekiem z miodem

Gość mery melody
łyżka stołowa wody utlenionej na szklankę wody przegotowanej, płucz tym gardło,do tego szałwia i rumiane, miód, cytryna czy soki malinowe nie pomogą

Gość mery melody
*rumianek, sory