Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cieżarna po raz II

jestem w 6 tc i mam bóle jak na miesiaczkę i bóle parte

Polecane posty

Gość cieżarna po raz II

Hey. Nie wiem co się dzieje ale co jakiś czas boli mnie tak jak przy miesiączce i czuje straszne parcie tak jakbym miała robić kupę.Wydaje mi się że raczej jest to nie normalne a może i tak bo w końcu wszystko się tam w brzuchu rozciąga. Do lekarza pójdę dopiero za 2 tyg. Dzwoniłam do gina by się umówić na wizytę ale ona powiedziała żeby zaczekać do 7 tc i dopiero wtedy do niej przyjść.Nie wiem czy powinnam czekać z wizytą czy wbijać do gina bez terminu?? Nie chce robić z siebie panikary bo być może to jest całkiem normalne, ale dodam że przy pierwszej ciąży tego nie miałam. Co wy na to???

Gość cieżarna po raz II
tak czuję parcie tak jakbym miała robić kupę, dokładnie tak jak przy porodzie tylko nie takie mocne

Gość kfjdofjdkfj
Według mnie to nejest normalne. Normalne są bóle boczne, rozciąganie itp ale to sama wiesz. Bóle jak na parcie to sygnał że może ci się szyjka lekko rozwiera??????? Ale bóli krzyża nie masz??? Ja bym pojechała na ambulans na pogotowie żeby zrobili USG bo przecież ciąża na każdym eptapie przy jakichkoliwek dziwnych objawach wymaga USG a na co nieby czekać do 7 tygodnia ciąży??? Zmień lekarkę bo jak widać w każdym przypadku ciąży przed 7 czy 8 tygodniem uważa że może dojść do "naturlanej" eliminacji zarodka i nie warto się tym babrać. Zainteresuj się tym sama i jedź dla świętego spokoju na pogotowie a jak się okaże że wszystko ok to będziesz spokojna a tak nawet sam stres ci nie pomaga.

Gość ja mieszkam w uk i tu
dopiero ciaza sie interesuja ok. 12 t.c. wiec sie cieszcie, ze w PL juz ta na wczesniejszym etapie jest brana pod uwage :(

Gość cieżarna po raz II
lekarki nie zmienię bo wiem ze jest świetna. Pierwszą ciążę z komplikacjami prowadziła świetnie, to dzięki niej mam już jedno zdrowiutkie dziecko a miało być całkiem inaczej. Ona wie co robi.Całkowicie jej ufam. A i nawet sama nie chcę się nastawiać na nie wiadomo co bo sama dobrze wiem że zawsze wszytko może się zdarzyć. Pierwsza ciąża mnie dużo nauczyła.

Gość kejsi
hey ja tez mieszkam w uk i powiem ci ze jestem w 10 tygodniu ciazy na poczatku mialam dziwne parcia ale nie przejmowalam sie, dzis bylam na pogotowiu bo zaczelam plamic i odeslali mnie do domu , zreszta to tu normalne oni interesuja sie ciaza od 5 miesiaca .. tak wcczesne ciaze ich nie interesuja zbytnio

Gość kjhhtfv
ja miałam takie parcie jak opisujesz w trakcie poronienia:(

Gość ja tam bym
pojechała na pogotowie, zrobią usg zbadają, wyjaśni sie a tak niepotrzebnie się stresujesz co ni epomaga. Moż ejakies leki na podtrzymanie ci dadzą na początku brałam długo luteinę

Gość Autorko!!!!!!
Ty się nie sugeruj tym że świetną lekarkę masz bo lekarka która każe ci przy napierających bólach przyjść za tydzień nie przejęła się raczej zbytnio a to przecież twoje dziecko i twoja ciąża a nie twojej lekarki więc nie bądź taka bierna bo póki co bierzesz widać co los daje z pokorą a wystarczyło by skontrolować zanim będzi eza późno....

jak nie rodzilas to skad wiesz jak wygladaja bóle parte ? haha no zyczeprzezycia tychboli w przyszlosci :P mozesz miec uczucie pelnosci,ucisku,macica sie powieksza a ty tragizujesz z boli partych hehe

"saleminkaa8 jak nie rodzilas to skad wiesz jak wygladaja bóle parte ? haha no zyczeprzezycia tychboli w przyszlosci " Pisała wyraznie ze ma juz jedno dziecko...

Gość jhfkufuyg
ja tez mialam takie bole do konca 8 tygodnia lekarz kazal brac nospe serce bije jest ok jesli nie plamisz powinno tez byc ok ... ja milam identycznie i ty tez czujesz taki dosc silny bol przy tym?

Gość cccccccdert
odnośnie tych 7 tygodni. Ja byłam u gina może w 4-5 i juz dostałam luteine "na wszelki wypadek" (byl okres bożonarodzeniowy, a ja pół roku wcześniej miałam operację jajników). Ja bym waliła do innego lekarza.

Gość cieżarna po raz II
ale ja się nimi aż tak bardzo nie stresuję. Nie plamię a na podtrzymanie biorę luteinę.Mam je po prostu i tyle. Dzwoniłam do gin i powiedziała że takie bóle mogą być aż do końca 1 trymestru i że to normalka.

Gość Ja do
No skoro wiesz od lekarki że ot normalka to powinnaś spać spokojnie;). Jak dl amnie to nie jest normalka ale skoro świetna lekarka tak mówi to czemu pytasz innych?