Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MŁODA MATKA 13076

CZY KARAĆ 17MIESIĘCZNE DZIECKO???

Polecane posty

Gość MŁODA MATKA 13076

Gdybym nie miala dziecka sądziłabym że taki szkrabik jeszcze nic nie rozumie ale moja już wiele potrafi zrozumieć Wie że zabawki trzeba posprzątać wie że jak coś je np.jabłko to ogryzek nie mamusi tatusiowi babci cioci itp. tylko do kubła na śmieci Wie że o domek trzeba dbać i robienie bałaganu się z tym kłóci ale czasmi trudno się jej powstrzymać i robi straszny bałagan. Wiem że taki szkrabik ma krótką pamięć,więc szybko zapomina co mu nakazano,ale czy waszym zdanieniem buntownicze zachowanie na przekór mamie i tacie karać czy nie? No a jeśli to jak?

Gość szysz
ja myślę, że nie karać, ale cały czas pokazywać co trzeba, jak należy, dawać wzorce i zachęcać kara jeśli juz to dla starszych dzieci

Gość Ewaaaaaaaa
Nie rób z dziecka żołnierza... Bez przesady - karać 17 miesięczne dziecko?!?

Gość saswdedcdercrdfr
może lepiej nagradzać pozytywne zachowania, np. uśmiechem, brawami, pochwałami. w ten sposób je wzmacniasz

Gość MŁODA MATKA 13076
saswdedcdercrdfr -tak robimy z mężem ale on uważa że karać kurcze piszcie jak uważacie może z własnych doświadczeń.

Gość antonio flageras.
zabierz mu play station

Gość MŁODA MATKA 13076
Piszcie prosze jak uważacie

Gość ja tam akurat nie jestem
przeciwniczka klapsa jak trzeba. Ale z powodu ogryzka? ;> 17 miesieczny szkrab musi sie bawic. Bawiac sie robi bajzel. No chyba wiedzialas, ze tak bedzie, ze troche sie Twoje zycie, a co za tym idzie otoczenie zmieni. Ja rozumiem pokazywac jak trzeba robic, uczyc. Ale karac? Za taka duperele??!!

Gość Świątecznie...
a nie lepiej nagradzac za dobre zachowania?

Gość Świątecznie...
ale przeciez ona nic nie napisala o biciu :O jakie niektorzy z was maja proste myslenie ze karanie=bicie :O

Gość południowa dama
dyscypliny i szacunku trzeba uczyć od początku. najlepiej przez nagradzanie pozytywnych zachowań, ale trzeba być sprawiedliwym i konsekwentnym jeżeli dziecko nie posłucha.

a czy ja pisalam, ze autorka cos wspominala o biciu? Zresza ja tez o biciu nic nie pislaam, tylko o klapsach. Dla mnie to roznica ;) Nakreslilam swoja osobe na poczatkuswojego posta. Zeby skonczyc jak skonczylam. Czyli - mimo, ze przeciwniczka klapsow nie jestem, to uwazam ze karanie za takie duperele, o jakich wspomniala autorka to nie jest normalne ;)

Gość MŁODA MATKA 13076
ja tam akurat nie jestem-Ja jeszcze nie ukarałam dziecka a już tymbardziej za ogryzek,ha ha no wiesz?? Czytaj uważnie... Jak na razie nagradzam ale czasami jest bunt i wtedy nie zwracam uwagi czasami odchodze na bok znikam z pola widzenia i to jedyna kara jaka dotąd stosowałam Ale czekamna rady...

Ty kazesz 17 miesiecznemu dziecku robic to, co robic powinno 6 letnie dziecko? Ty weź utul dzieciaka, pocałuj, zachęć to sprzatania zabawą, by dziecko sprzatania nie kojarzyło z wojskiem, a z zabawą. Pokaż mu, a nie karz. Ja bym sumienia nie miala karac tak małego szkraba. Kara nic tu nie da, a rozmowa. Tu sie nie mylisz... dziecko duzo potrafi, ale i dobrą pamięć to ma, o tym nie zapominaj. Dziecko czasem bywa mądrzejsze od rodziców a roddzice ślinią się nad nim, jak nad niemowlakiem, a ten kpi sobie z nich. Mimo to nie nalezy dziecka karać. Ono nie rozumie jeszcze az tyle, co by mogł rozumiec 6 latek. Jak Ty teraz bedziesz karac tak male dziecko to co wprowadzisz w jego zycie za brak porządku gdy bedzie miec latek więcej?

przeciez ja tez nie pislaam, ze karalas. Gdzie to wyczytalas. Pytalas co sadzimy o tym to napislaam. Uwazam, ze to jest mocne przegiecie karac za cos takiego. Czy tak trudno zrozumiec prosty przekaz? ;)

I tu jest ok, nie przeczytałam ostatniego... nie zwracaj uwagi na negatywne zachowanie dziecka. Ono probuje wymusic na Tobie to, co chce dostać. Udawaj ze tego nie widzisz i nie okazuj nerwow i złości, po prostu rób swoje :) Ja tez tak robie i działa :)

Gość MŁODA MATKA 13076
ja tam akurat nie jestem-przegięcie to jest to że twierdzisz, że autorka, czyli ja, karze dziecko, za ogryzek z jabłka, a ja o niczym takim nie wspominałam.

Gość karac to nie, ale pouczac
boooszeee autorka zapytala sie o kary a wy juz na temat bicia wylatujecie. Puknijcie sie aby wogole co do pytania kar pisac o klapsach,bicuiu itd... Autorko moim zdaniem to zawczesnie karac malucha , ale zwracac uwage, przypominac , pouczac,jak najbardziej, "strfowac" tez. Poprostu dajesz mu w raczke dajmy ten glupi ogryzek, bierzesz malego na rece czy za reke , prowadzasz do smietnika i baw sie ze ma celowac w kosz , i bic mu bravo jak trafo

napisalam, ze uwazam karanie za cos takiego za przegiecie ale Ty sama sobie dopowiedzialas, ze Ty karzesz swoje dziecko. Skad ja niby mialam wiedziec. Pytalas co myslimy na temat karania dziecka za takie, a nie inno przewinienie to Ci odpisalam co uwazam na ten temat i tyle. Sama sobie dopowiadasz jakies cuda niewidy, a potem masz pretensje ;)

W nagrodę można np. w nocy dać dziecku posłuchać Radia Ma ryja, rozmów z Tatusiem Tadeuszem. Albo wystąpień wyborczych Jarka, tam tyle ciepełka i miłości do bloźnich.

Gość MŁODA MATKA 13076
karac to nie, ale pouczac-zawszetak robiła tzn. za rączkę do śmietnika i brawa wszyscy bili a mała rączki w górę uśmiech od ucha do ucha i dumna aż poskakiwała(fajne uczucie)ale to było 3 miesiące temu ,teraz mała sama podejmuje decyzje co do śmieci i kiedy (chyba już tego nie zmienie)ona lata do śmietnika i nikogo nie ciągnie za sobą.Raz wywaliła swoje buty ale powiedzialam że bucików do kubła sie nie wyrzuca,wytłumaczyłam co wyrzucać czego nie i że jak nie jest pewna to niech lepiej mi przyniesie,zapytałam czy się zgadza na taki układ?-Powiedziała :tak i jak dotąd faktycznie tak robi.

Gość alfabet nauka czytania
Gość MŁODA MATKA 13076
Może odświeże pytanie żeby nie było nieporozumień. Czy waszym zdaniem powinno sie karać 17 miesięczne dziecko?

Gość MŁODA MATKA 13076
?

Gość MŁODA MATKA 13076
...

Gość MŁODA MATKA 13076
Może odświeże pytanie żeby nie było nieporozumień. Czy waszym zdaniem powinno sie karać 17 miesięczne dziecko?

Gość no to postraz go
zamknij go w smietniku lub w ciemmnje szafie, na drugi raz bedzie biegiem odnosic zabawki albo ogryzek do smieci

Gość MŁODA MATKA 13076
Rozumiem ale może ktoś kompetentny się wypowie?