Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość avers

Tolerancja?

Polecane posty

Gość avers

Zauważyłam, że ludzie z mniejszości (seksualnych, wyznaniowych, narodowościowych) często mówią o tym jak są nietolerowani, nieakceptowani - a jednocześnie sami wykazują takie cechy. Homoseksualiści skreślają biseksualistów, ateiści plują na katolików itp. Jak myślicie? Skąd to się bierze? Bo zawsze trzeba mieć kogoś "do bicia?"

Gość Bzderin
Ale nie bardzo rozumiem, przed czym oni mają się bronić?

Gość SA LUDZI I LUDZIE
wiec nie mozna stosowac uogólnien co do calych grup. Generalnie - im wieksze zadupie , im mniej ludzi w zyciu widzieli, tym innosc bardziej szokuje. U niektorych cos, czego nie rozumieja i nie znaja ,wywołuje strach i agresje. Stad to sie bierze.

Ale to jest częste gdy ktoś "inny" żąda tolerancji a sam pogardza resztą ludzi "normalnych". A okazuje tolerancję tylko tym "innym" Wiecie, tak samo jak z tymi żartami o gejach. No proszę Was, kim oni są, że nie można pożartować bo to homofobia? Jakoś jak o blondynkach żartują to się nie obrażam

Czy ja np.jestem tolerancyjna? zależy o co chodzi..toleruję inne odmienności kulturowe, ludzi różnych wyznań. Nie toleruję zboczeń.

Gość sdgadgsadgas
a "prześladowani" Żydzi pod okupacją sowiecką mordowali Polaków :o

Coś takiego jak tolerancja nie istnieje. Dla każdego z nas jest jakaś grupa ludzi (państwo, rasa, religia, subkultura, partia polityczna itp), której nie tolerujemy. :)

'Coś takiego jak tolerancja nie istnieje. Dla każdego z nas jest jakaś grupa ludzi (państwo, rasa, religia, subkultura, partia polityczna itp), której nie tolerujemy.' daje 10 za głupotę :D 🖐️

Gość kdsjfksldfj
Mniejszości są po to żeby lewica miała elektorat . Robotnicy ,żydzi , kobiety , homo , nie ważne .Ważne żeby się czuli pokrzywdzeni . Za obietnicę emancypacji zrobią wszystko . Będą nienawidzić kogo trzeba , będą opluwać jak ich opluwano ,będą nawet zabijać .

Ja nie toleruje krzywdy niewinnych ludzi (bo np. więzienie dla mordercy też pod krzywdę da się podciągnąć no ale on niewinny nie jest). I narzucania mi czegoś niezgodnego z moim światopoglądem. Samiec alfa, idź może na F23?

Gość Nocna Markowna
Toleruje lesbijki.Geje tez mi nie przeszkadzają. Murzyni tak samo. :)

Gość Nocna Markowna
Toleruje lesbijki.Geje tez mi nie przeszkadzają. Murzyni tak samo. :)

Gość traver
Coś w tym jest. Na większości portali dla mniejszości - ludzie z "większości" są niemile widziani. Znam tylko jeden portal na którym z nadania mają być akceptowani wszyscy http://genders.pl Wszyscy którzy jednocześnie nie będą obrażać innych. I chyba na tym polega prawdziwa tolerancja: ja mam prawo wyrażać swoje zdanie, mieć swoje sympatie i antypatie - ale jednocześnie to moje prawo kończy się tam gdzie zaczyna się inny człowiek. Mam prawo nie lubić ideologii skinów - ale jednocześnie nie powinnam ich obrażać, atakować i negować ich prawa do istnienia. Nie muszę sie z nimi przyjaźnić. Tak jak homofob - ma prawo nie lubić gejów - ale jednocześnie nie powinien ich obrażać, atakować i negować ich prawa do istnienia. Nie musi się z żadnym gejem przyjaźnić.

A kto to jest homofob? Bo nie widziałam żeby ktoś uciekał z wrzaskiem na widok geja jak ktoś kto ma arachnofobię na widok pająka :( Dlaczego każdy kto powie 'nie' na wymysły lobby homo jest od razu oskarżany o fobię? :( Przecież nikt się nie boi człowieka który paraduje podczas szopek w miastach ubrany w różowy strój Borata z piórami wetkniętymi w dupę :(

Gość edyta789
Przykre jest to, że wiele osób używa tego pojęcia, a nawet nie wie, co ono oznacza. Bycie tolerancyjnym nie jest równoznaczne z akceptowaniem czyjejś odmienności, ale z jej poszanowaniem. Myślę, że wielu przyda się lektura tego artykułu https://boyfriend.pl/page.php?id=33 . Jest tam pięknie wszystko wyjaśnione.