Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rtrdrdddrt

JAK STAC SIE NIEZALEZNA OD RODZINY

Polecane posty

Gość rtrdrdddrt

Będę studiowac dziennie ekonomie na polibudzie. chciałabym 3 lata dziennie, a mgr potem robic zaocznie, a w miedzyczasie znalezc pracę. Jednak juz teraz mam wrazenie,że może powinnam od razu zaocznie, a pojsc do pracy,żeby odciazyc rodzinę? Ojciec wymawia mi,że mi bedzie pomagał finansowo:-O Z drugiej strony jednak w mojej miejscowosci malutkiej nawet na staże nie biorą, pracy nie ma, wiekszosc ludzi powyjezdzała.... Bije sie z myslami :(

W twoim wypadku chyba nie ma możliwości 'usamodzielnienia się'. Nie masz poprostu na to warunków Postaraj się o studia w dużym mieście, znadź prace, wynajmij pokój. Ale to że rodzice Cię "wesprzą finansowo" to nie znaczy że jesteś od nich zależna..

Gość rtrdrdddrt
Proszek- mi zalezy na tych 3 latach, potem chciałabym prace mniej wiecej zgodnie z kierunkiem i zaocznie dalej ciagnac... Jesli chodzi o mieszkanie- to wynajmuje na pół z kolezanka. Natomiast najbardziej boli mnie i czesto płacze przez to,że ojciec wypomina mi,że mi pomaga finansowo.

Gość uuuuygbytgyt
1. Nie wracaj do swojej miejscowosci jesli tam nie ma przyszłosci. 2 Zrób te 3 lata dziennie. 3. Poszukaj roboty po licencjakcie jak mowisz reszte koncz zaocznie.