Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alicja007

Czy zawsze trzeba wybierać chrzestnych z jednej i z drugiej stronny

Polecane posty

Witam tak jak w temacie chciałabym się dowiedzieć czy nadal większość ludzi stosują się do tej tradcji czy jednak w dzisiejszych czasach odchodzi się od tego i można wybrać osoby tylko np ze strony mężą. dziękuje za odpowiedzi

Gość ,khv
nie u mnie chrzestnymi jest małzeństwo

Gość A moje miasto to BIAŁYSTOK
Ja jestem chrzestną mamą smyka mojej siostry, a mój brat chrzestnym ojcem. Miała być siostra szwagra, ale dym wulkaniczny uniemożliwił chrzestnej przylot do Polski ...no i jak u Karguli-> wzięli najbliższą :D

Gość chrzestnymi mojej córki jest
siostra i brat mojego męża

Gość ja i mój mąż jesteśmy
chrzestnymi mojego siostrzeńca

Gość ....hi hi hi....
No właśnie tradycja, przeważnie wybierało się tak chrzestnych by żadna ze stron nie czuła sie urażona. teraz ludzie biorą nawet sąsiadów. Ale nie polecam mojego synka chrzestną została koleżanka z pracy męża i tak dziecko na oczy jej nie widziało do dzisiaj. Tak więc nie musi byc z jednej i drugiej strony

jeszcze raz dziękuje za opowiedzi. Zadałam to pytanie ponieważ mam problem z teściową która ma żal że jak to wybraliśmy (oboje z mężem) chrzestnych z mojej strony. Ze strony męża był problem żeby kogoś wybrać ( ma mniejszą rodzinę od mojej) a najlepsze jest to teściowa nic nam nie mówiąc poprosiła swojego brata na chrzestnego naszego syna!! I Teraz ma do nas pretensje o to że jak ona teraz przed nim wygląda. Ludzie co z tymi teściowymi jest??

Gość *XXXXXXXXXXXXXXXXX*
To nie ma znaczenia kto i z czyjej strony. Rodzice chrzestni mają zastąpić rodziców na wypadek śmierci. Wybieraj, takich, którzy dobrze, z miłością i w dostatku wychowają twoje dzieci.

do XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Właśnie tym się kierowaliśmy wybierając chrzestnych. dziekuje