Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aparatkaaaa

leworęczność

Polecane posty

Gość aparatkaaaa

moje dziecko ma 1,5 roku jak długo może byc oburęczne? 80% rzeczy wykonuje lewa ręką będzie leworęczne?

Gość jaaelizkaaa
prawdopodobnie tak , chociaż nigdy nic nie wiadomo , ja jetem leworęczna a moj n prawo i mały łapie wszystko prawą reką :)

ja bylam obureczna do 6 roku zycia. w zerowce pedagofd szkolny kazal mi isc do psychologa i badali ktora strona jest lepiej rozwinięta i ta mialam cwiczyc. Ale mysle ze jak dziecko teraz większość robi lewa reko to juz tak zostaniei nie próbuj tego zmieniać na sile

Gość Ja do
4 roku życia byłam obureczna i choć teraz piszę lewą ręką to myszką przy klawiaturze operuję prawą ręką tak samo jak i nozyczek używam prawą ręką (lewą nie potrafię ciąć nożyczkami! :D) jedyne co nieporównywalnie lepiej mi idzie lewą ręką to pisanie i tak już pozostało. Od dziecka pięknie rysowałam, malowałam i interesowałam się pisaniem więc z natury mam jednak lepiej rozwiniętą prawą półkulę .

u mnie to w ogle jest skomplikowane . do 8 roku zycia pisalam lewa i prawa reka , potem przerzucilam sie na lewa gdyz lzej mi sie pisalo .. Dzis mam 24 lata umiem pisac dwiema lecz prawda jest mniej sprawna , dlugopis mi tak sie nie przyciska jak w lewej rece .. jak bylam w liceum , na tablicy pisalam tylko prawa reka , lewa nie umialam ;/ mimo to w zeszycie tylko lewa, jem prawa reka, obieram jajka lewa reka ... zaden specjalista nie mogl mi powiedziec konkretnie dlaczego tak sie dzieje , ale powioedzial ze leworecznych ludzi keidys kierowali na badania do psychiatryka i ponoc jedna polkule mamy bardziej rozwinieta w dodatku posiadamy ukryte talenty .. nie wiem ile jest w tym prawdy ale tak mi powiedziano , po dzis dzien nie rozumeim dlaczego pewnych czynoscci nie moge zrobic lewa reka pomimo tego ze nia pisze

Gość kszykszy
mój synek ma 1,5 roku i wszystko wykonuje lewą ręka. Ciekawe czy tak mu zostanie.