Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Smietankaa1

CZY MAM OBJAWY CIAZY?

Polecane posty

Jakiś miesiac temu doszlo do mojego pierwszego razu. Były to prawdopodobnie (bo nie jestem pewna na 100%) moje dni niepłodne. @ dostałam, ale jakies 2 dni wczesniej, nie martwilo mnie to, bo zazwyczaj są nieregularne. Ostatnio zauwazylam, ze wieczorem(np.teraz)mam wzdęcia, troszke bolą mnie piersi, ale wydaje mi się, że zawsze tak było. Wiem, że powinnam pójść do ginekologa, albo zrobić test ciążowy. Zrobię to, ale dopeiro teraz zaczęlam się nad tym powaznie zastanawiac. Czy jest mozliwe, że to są obawy ciąży? Czy takie bojawy mogą wystąpić w 1 miesiacu ciązy? Dodam, że stosunek był jakotaki, bo mój partner nie był we mnie długo, bo zaledwie jakies 1-3 minut, poniewaz mnie bolało, ale piescilismy się, czy mgoło dojsc do zaplodnienia?

jeśli sie nie zabezpieczyliście to mogło dojść do zapłodnienia ale nie musiało, bolące piersi też mogą być wczesnym objawem ciąży, ale nie muszą dlatego - cholera wie, zrob test to bedzie jasność

Gość a może by tak...
Wiesz co, za mało faktów, żeby można było zgadywać. Po pierwsze czy to napewno były dni niepłodne? Kiedy miałaś tą miesiączkę przed pierwszym razem, kiedy był ten pierwszy raz i kiedy potem dostałaś miesiaczkę - ilo dniowe masz zwykle cykle? i kiedy teraz powinnaś dostać miesiączkę?

Mój pierwszy raz to był dokładnie 15.08.2011r. Przed tym pierwszym razem ostatnia miesiaczka była mniej więcej 9 czy 10.08.2011r, moje cykle zwykle trwają od 4-6 dni. We wrześniu moja miesiączka była ok.6.09.2011, czyli jakies 2 dni za wczesnie(w sumie to nie zastanawiałam się nad tym, bo moje miesiaczki sa zazwyczaj nieregularne-raz wczensiej, raz pozniej). Dodam ponownie, że mam wieczorne wzdęcia, czytałam na ten temat i ponoć w tak krotkim czasie nie moga wystepowac zadnego typu objawy. Prosze o pomoc, jutro robię test ciązowy, ale wolę się uspokoić napierw.

Twoje MIESIĄCZKI trwają 4-6 dni a nie CYKLE, cykl to czas od pierwszego dnia miesiączki do dnia poprzedzającego kolejną miesiączkę wychodzi na to że miałaś 5-6 dzień cyklu jak uprawiałaś seks, a cykl ten trwał 28-29 dni, a więc nie mogłaś zajść w ciążę uprawiając seks 15 sierpnia

Gość hfghghghfghgfhfg
nie,nie jestes, mialas miesiaczke to jak mozesz byc w ciazy?i to w dodatku mialas we wrzesniu a wrzesien dalej mamy, to sa objawy przed nastepnym okresem lub owulacji

Aaa, zapomniałam o najważniejszym !! Nie stosowaliśmy żadnego zabespieczenia, ale dodam, ze stosunek trwal nie dluzej niz 2 minuty, bo mnie bolało. Dziękuję wam bardzo za te odpowiedzi !!! To dla mnie wazne.

hmm, jakby to powiedziec. Właśnie, ze ten stosunek bez jakiegokolwiek zabezpieczenia to była GŁUPOTA, nie musicie na mnie krzyczec, pouczac mnie, bo juz sama sie pogrążyłam. Chcę mieć dzieci, ale nie teraz. Dlatego pytam jaka jest mozliwość ? Dziękuje .

Skoro dostałaś miesiączkę po stosunku, no to nie jesteś w ciąży. Skoro zaczęłaś już współżyć z chłopakiem, to radzę pomyśleć o antykoncepcji i to poważnie, skoro nie chcesz mieć dzieci.