Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bartuss:)

problem z wagrami

Polecane posty

Czesc jestem chlopakiem i mam problem,wielki problem z tym co mam na twarzy, a czego nie chce miec...(wagry,pryszcze) Wiec zakupilem ostatnio glinke zielona firmy Ashiletz(czy cos kolo tego) i tam jest napisane ze nalezy odczekac 10 do 15 minut i ja zmyc , ale rowniez pisza ze glinka na twarzy nie moze zupelnie wyschnac i mam wlasnie z tym problem, gdyz ta glinka wysycha po ok 3 minutach i nie wiem do czego mam sie stosowac, a po za tym czy mozna te glinki mieszac tzn. ze raz uzywam czerwonej , raz zielonej itp.???????? A jezeli mozecie to podajcie jakies sposoby na wagry. Bardzo bede wdzieczny za pomoc bo ja sie na tym nie znam a w sprawach urody jestescie nieocenione(i nie tylko)

Gość zielonawoda
E tam glinki i inne cuda. Weź zagrzej sobie wody, pochyl twarz nad tą gorącą wodą, zarzuć ręcznik na głowę tak żebyś miał namiot i wytrzymaj tak kilka minut. Potem lusterko, chusteczka i możesz wągry z nosa wyciskać:) Jak powyciskasz to tonikiem przemyj :)

wlasnie wolalbym innymi ssposobami:-p

Gość nnnnn4
chodzi ci o te czarne kropki na nosie/policzkach tak?? jeśli chodzi o leczenie to jedyny znany mi sposób to maści złuszczające np isotrexin, dzięki tym maścią reguluje się produkcja sebum przy czym nie można ich dlugo stosować bo wysuszają skórę, stosowałam tą masć na policzki i nos i jest różnica(zużyłam ok 1,5 tubki w dłuższym czasie bo jak pisałam, t a maść wysusza), ale od tej maści te zaskórniki też do końca nie znikły :/ na to chyba tylko laser pomoże, możesz dodatkowo stosować oczywiście toniki zwężajace pory, maseczki ale to da efekt na chwilę

Poczytaj o prawidłowej pielęgnacji tłustej cery bo tylko sobie krzywdę zrobisz takimi wysuszającymi maskami (raz na 2-3 tygodnie taką można, ale jak zasycha szybko to ją natychmiast zwilżasz wodą termalną w aerozolu, a po zdjęciu maski dajesz soliny nawilżazcz) : http://mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html http://www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html Wągrów nie wyciskać, tylko stosować kwasy i retinoidy!

dzieki na pewno skorzystam z cennych rad

Gość zielonawoda
Mrowa, jak skórę dobrze nagrzejesz, to te wągry prawie same wyłażą. Obwijasz palce chusteczką i opuszkami palców delikatnie ściskasz nos. :) Odległość jednego palca od drugiego jakiś cm. Potem przemywasz tonikiem. Bartuss przypomniało mi się coś. Możesz sobie nos przemywać naparem z nagietka. Powinno to trochę uspokoić skórę.